Tí, ktorí ste už autoškolu absolvovali..Ako vám to od začiatku išlo? Išiel vám hneď trenažér alebo ste to nevedeli? Ľahko alebo ťažko ste sa naučili šoférovať? Ja si akurát robím, ale mám strašné pochybnosti, či sa to budem vedieť do konca kurzu naučiť, m
Trenažér v autoškole kde som chodila ani nebol. Prvý mesiac som mala teórie, potom jazdy, tie mi išli spočiatku všelijako, ale nakoniec sa to zlepšilo. Skúšku som spravila na 1x, test na plný počet. Ale aj tak tvrdím, že človek sa v autoškole šoférovať nenaučí - až keď som začala jazdiť sama, tak som si začala niektoré veci uvedomovať a prišla som na to ako sa má správne šoférovať. Každopádne som mala úplne úžasného inštruktora, ktorý mi na každej jazde rozprával milión vtipov
začiatky su vždy tažke, sam som mal s tým problémy hlavne s rozjazdom furt som sa pozeral na otáčkomer, musiš sa do toho vžit tak ako si sa naučila chodiť, bicyklovať tak sa naučiš aj toto ked chceš, nech ti oco dá auto a skušaj, skušaj skušaj.
@gagrr obávam sa, že moj inštruktor ma len zdeptá a vystresuje, ani na trenažéri sa nevenuje ako by mal a tak som si všetko musela robiť sama (či už zle alebo dobre)
@semirgerkan tak na otcovom aute som jazdila kúsok, ale on má automatickú prevodovku, tam si preraďovanie a tak veľmi neužijem
Vela zalezi od instruktora. Ked vychytas dobreho jazdenie ta bude bavit a s usmevom vsetko zvladnes. Ked debila nervaka alebo uchyla budes zdeptana a nebudes chciet jazdit.
Vela kamaratok som ucil jazdit co mali problem ze instruktor bol kar.
Fakt pokial mas moznost zober niekoho na odlahle miesto a skus to s niekym inym kto ti skludom poradi
Akurat teraz v decembri som dokoncil autoskolu. Trenazer sme nemali vobec, prva jazda boli ze rozjazdy no a na druhej atd uz som jazdil normalne v meste. Inde ako v autoskole som nesoferoval takze tam som sa to vsetko naucil. To ze mas obavy ci sa to naucis tak to sa vobec nemusis bat. Bral som to tak ze sak teraz uz pomaly kazdy retard si vie zrobit vodicak preco ne aj ja. Jazdy som mal nahustene na cca tyzden a pol aby som mohol ist na skusku skorej a za ten tyzden a pol som sa soferovat naucil [tak aby som urobil skusku]. Teraz by som pohode jazdil bez obav. Co sa tyka testu den rped skuskou som si urobil vsetkych 35testov a spravil som to aj ekd neviem na aky pocet bodov. Tiezx ale asi zalezi od toho kde robis vodicak. V BA su ovela prisnejsi fizli napr jak u nas v PK. Cize ak sa bojis ci sa naucis soferovat tak ano naucis sa soferovat tak aby si urobila skusku. Potom uz len na skuske nemozes byt rozklepana z toho ze tam je fizel a jazdit normalne jak na inych jazdach. Ked mam dat radu tak asi ze snaz sa vnimat aj znacky ake su, ked sa rozbiehas nesleduj otackomer, ale normalne sa pozeraj dopredu a ak ti nieco neni jasne tak sa spytaj instruktora/ky nato tam je a nato jej platis.
No islo mi to celkom od zaciatku, ale vedela som uz trochu soferovat, ked som isla do autoskoly. Ale inak nechapem naco niekto pozera na otackomer, ked sa rozbieha. To som nikdy nerobila
No tak, pristupoval som k tomu zodpovedne, na trenazeri mi povedal, ze zo mna bude dobry vodic, ze idem pekne plynuje a jemne. Potom som mal jazdy a mal som taky papierik, na ktory mi instruktor mal zapisovat jazdy. On mi za kazdu jazdu zapisal 3 policka, takze som jazdil 3x menej , nehovoriac o tom, ze tie jazdy boli v znameni odvozu instruktora na obed a cakania na neho a pod. Sem-tam na mna pokrical, ked som nieco posral, ale inac ok. Co sa motorky tyka, tak som na nej sedel den pred skuskami prvy krat Vodicak som zrobil, ALE ! jazdit som vobec nevedel...bal som sa ist do dennej premavky, ze urobim nejaky kix. Tak som sa ucil chodit po meste v noci, ked neboli auta, pozrel som si krizovatky, znacky a tak...par dni som tak chodil, potom som uz chodil aj cez den. Ono sa to nezda, aj ked to cloveku moze celkom ist a uz vie vsetko ovladat, stale este nemusi vediet jazdit...musi clovek davat pozor aj na inych debilov na cestach, prisposobit jazdu vode, snehu, nedat sa vyrusit spolujazdcami atd. atd. staci maly moment a problem je na svete. Takze aj ked mi to v autoskole islo, bol som potom na nho nasraty, ze som vlastne malo s nim jazdil a musel sa to dodatocne uz s vodicakom ucit, lebo som si v tom nebol isty. Netreba to podcenovat.
@method no moze byt, ale tak zatial som dokopy jazdila asi na 3 autach a z toho na 2 to bolo skoro take iste, iba to tretie bol debilny peugeot, ten mal hroznu spojku ale inak aj podla zvuku sa da no, ale to proste citim, ze kedy ten motor zabera uz ale sak zdochnut moze hocikomu
trenažér bol u nás iba jazda naviac a na tej som sa bála vôbec zaradiť do trojky.
Ale ono ten strach časom opadol,ja som mala hlavne úžasného inštruktora
@anitchka ja nemám žiaden cit pre spojku a nepozerám pri rozbehu na otáčkomer, lebo vobec neviem čo by som tam mala vidieť proste keď sa auto pohne ta si poviem že jéééj som rozbehnutá preraďujem
už pred autoškolou som s ocom trénoval rozbehy na starej letiskovej dráhe a rozbiehanie v kopci na kopci pri našej záhradke. Ten autoškolský trenažér bol úplne divný, ale bola sranda keď ti na cestu vyskakovali diviaky a jelene Prvé 3 jazdy boli asi 40 km dlhé, čiže 20 tam a 20 späť. Išlo sa len po hlavnej ceste, takže bolo treba akurát tak otáčať volantom. Potom jazdy v meste, celkom pohoda, pár krát zanadával. Celú autoškolu aj jazdu s policajtom som robil na zasnežených cestách a išiel som ako posledný, tak som len policajta odviezol zo štadióna do autoškoly, cca 4 minúty
ja som autoškolu celkom zvládal, po nejakej piatej,šiestej jazde už som celkom dobre šoféroval ale spojka mi občas robila problém, potom už nie. Inak, ked ti náhodou na skúške raz skape motor, neznamená to že si nespravila. Ak budeš mať zvyšok jazdy dobrý tak ťa pustia. A môžeš si aj priplatiť predtým nejaké jazdy navyše ak si nebudeš istá. Ja mám vodičák na auto v 17, takže musím chodiť vždy s doprovodom, takže som toho zatial veľa nenajazdil, ale minule konečne takú dlhšiu túru som išiel a v pohode.
netreba z toho robiť strachy... ja som nevedel ani naštartovať pomaly na prvej hodine sme vôbec nejazdili po meste iba na parkovisku som trénoval rozbiehanie, smerovky, spojka a tak... autoškola ťa väčšinou naučí iba základy ale do ruky sa volant dostáva ťažko a treba si to svoje odjazdiť vždy sám... hlavne nechoď do autoškoly s pocitom že čo ak... čo ak nabúraš... čo ak niečo
hore 24 sa vyjadril celkom presne... ak máš dobrého inštruktora nenechá ťa v štichu ale mne napríklad nechal ešte o dve jazdy priplatiť (podľa mňa to nieje hamba )
Hlavne si najdi dobru autoskolu , spravi to dost ved to vidis v aj v skole , napicu ucitel-napicu znamky
Ja ked som siel do autoskoly som ani nevedel ktore je plyn brzda spojka za par mesiacov som sa to naucil a teraz to viem dobre nemusim pocuvat motor ani kukat otackomer , proste ak ta to bavi/zaujima das to
Hlavne sa za volantom uvoľni a nebuď v kŕči keď budeš kľudná pôjde ti to skvele a ešte si to aj užiješ my sme trenažér nemali,za dva a pol mesiaca (aj teorií aj jazdenia) som mala vodičák a celkom mi to šlo
@method kde si pre Pána robil vodičák, že si na motorke sedel deň pred skúškami?
ja robím vodičák na motorku v autoškole Dominant... koncom mája minulého roka sme s partiou nastúpili na kurz. Chceme vodičáky na motorky, všetci máme B, všetci jazdíme na motorkách už dávno, ja osobne od 14 veľmi aktívne...
Predstav si, že dodnes ho nemám...
@hovado no tak ako, jedine plus, ze som tie vodicaky urobil inac ma hovno naucili sme sa skladali na flasky policajtom, mal som primitivnu jazdu od kruhacu pri optime po galerku, to bola motorka a auto asi od kruhacu po ibizu co vlastne som isiel cely cas po SNPcke rovno a este som sa na semafore pri amfiku pohol s trojkou, lebo to bolo take rozbite auto, ze tam clovek nevedel ci je to jednotka alebo trojka a este mi policajt povedal ze mal som stastie, ze mi neskapalo, lebo ze by som mal problem
@method ja som robil autoškolu u Tymczaka. To bolo 9 rokov dozadu. Kurz som začal pred vianocami. Keby si majiteľ autoškoly a môj inštruktor nezlomili ruky na lyžovačke, hej, každý zvlášť, zhoda náhod tak by sme končili kurz niekedy v marci, čo by som mal mesiac 18. Natiahlo sa to, vodičák som dostal koncom apríla. teda mesiac zdržanie. Poctivo sme museli odsedieť teóriu, kto mal vymeškané 4 hodiny teórie, musel si ich dorobiť. Kým sme po teórii nerobili tesky aspoň na 47 bodov, za volant sme nesadli.
Na prvej jazde, s inštruktorom ešte so sádrou som bol na cvičisku, kde sa ma spýtal, či som niekedy riadil predtým auto. Nu well, neriadil, pokiaľ sa nerátal pokus zaparkovať otcov Fiat... do maminej Škodovky
Nie nesedel, tak som mal prvú jazdu na cvičisku a učil sa rozbeh, rozbeh do kopca, slalom a parkovanie.
Vtedy sa ma pýtali, prečo si nerobím aj na motorku a ja debil som im povedal, že načo mi kua bude, aj tak ma žiaden policajt nechytí...mohol som ho mať zdarma...
Tak poctivo som robil vodičák, až som tomu sám neveril. Ak v KE autoškolu, tak Tymczak
(dodám ešte, že majiteľ autoškoly je mamin kamarát a inštruktori sú zas moji kamaráti)
@hovado jj, ja som zato robil, ze som to mal zadara tak toto sa podoba na autoskolu urcite viac ako ta moja...to bolo hrozne ... nevadi, uz som sa naucil sam
@method nakoniec autoškola, tak ako akákoľvek iná škola ťa nemá naučiť všetko, iba základy. Aj ja, keď som skončil, tak som toho veľa nevedel,ale mal som dobré základy. Dobre... "dobre" riadiť som sa naučil na cestách do zahraničia na výstavy psov a neskôr ako "zamestnanec" kamarátovej špedičky. Cirka pol milióna kilometrov mám za sebou bez väčšej nehody a to som jazdil aj amatérske rally
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
@semirgerkan tak na otcovom aute som jazdila kúsok, ale on má automatickú prevodovku, tam si preraďovanie a tak veľmi neužijem
Vela kamaratok som ucil jazdit co mali problem ze instruktor bol kar.
Fakt pokial mas moznost zober niekoho na odlahle miesto a skus to s niekym inym kto ti skludom poradi
Ale ono ten strach časom opadol,ja som mala hlavne úžasného inštruktora
hore 24 sa vyjadril celkom presne... ak máš dobrého inštruktora nenechá ťa v štichu ale mne napríklad nechal ešte o dve jazdy priplatiť (podľa mňa to nieje hamba )
Ja ked som siel do autoskoly som ani nevedel ktore je plyn brzda spojka za par mesiacov som sa to naucil a teraz to viem dobre nemusim pocuvat motor ani kukat otackomer , proste ak ta to bavi/zaujima das to
ja robím vodičák na motorku v autoškole Dominant... koncom mája minulého roka sme s partiou nastúpili na kurz. Chceme vodičáky na motorky, všetci máme B, všetci jazdíme na motorkách už dávno, ja osobne od 14 veľmi aktívne...
Predstav si, že dodnes ho nemám...
Na prvej jazde, s inštruktorom ešte so sádrou som bol na cvičisku, kde sa ma spýtal, či som niekedy riadil predtým auto. Nu well, neriadil, pokiaľ sa nerátal pokus zaparkovať otcov Fiat... do maminej Škodovky
Nie nesedel, tak som mal prvú jazdu na cvičisku a učil sa rozbeh, rozbeh do kopca, slalom a parkovanie.
Vtedy sa ma pýtali, prečo si nerobím aj na motorku a ja debil som im povedal, že načo mi kua bude, aj tak ma žiaden policajt nechytí...mohol som ho mať zdarma...
Tak poctivo som robil vodičák, až som tomu sám neveril. Ak v KE autoškolu, tak Tymczak
(dodám ešte, že majiteľ autoškoly je mamin kamarát a inštruktori sú zas moji kamaráti)