Ahojte. Robím si autoškolu a inštruktor mi neustále šlape na spojku. Viem robiť so spojkou ale určite nie ešte tak dokonale ako by som mala. Mám mu povedať nech mi nešlape na spojku? Že stačí iba v nutných pripadoch? Rozmýšlala som aj o výmene ale má to h
Mám už 6 jázd za sebou, takže už sa nebojím ako na začiatku. Otec ma ešte učil rozbiehať sa na aute, tak by som to mala odvládať. Viem že je to normálne aby mi šliapal na pedále, ale furt?? Aj kamarát sa nato sťažoval že mu šliape na spojku.
ja som mal instruktora co slapal furt pak si zobral dovolenku a dostal som druheho ten povedal "jazdi akde chces za hodinu ma zobud" a chrapal na sedadle ten prvy bol jebo od kosti kuril cez zimu na 38stupnov a nedalo sa tam dychat a drzal spojku a vravel mi pridaj... ale ako mam pridat ked mam zoslapnutu spojku?! tal tp boli srandy ale vzhladon na to ze som tam mal 3spoluziakov sme mu pekne poedali na hodine "vadi nam... " a odvtedy to nerobil...
takze skus povedat a uvidis pripadne ju zoslapni viac ako ju ma on a napadne ho to... ked ma sral pustil som vsetko a povedal mu nech sa mi do toho neondi
Ved mu to normalne povedz boze co je to nejaka nedotknutelna modla dopravy alebo co ? Clovek z masa a kosti.... potom kde to viazne, ked mlades nevie normalne komunikovat so starsimi ludmi.....
Ako majitelka autoškoly ti môžem povedať, že šlape ti na spojku preto, lebo to auto nenašiel len tak na ceste odhodené, a ak by ti náhodou nešlapol a ty by si nezaregistrovala, mohla by si zapríčiniť nehodu, neboj sa, uvidíš, že keď vycíti, že ti to už ide, tak ťa nechá jazdiť a budeš si šliapať, na spojku až na podlahu Vždy je tu tá istota, pozri sa na to aj z druhej strany, vieš aké je to riziko sadnúť si s niekým do auta a vziať ho šoférovať na cestu, a pritom si ešte len žiak autoškoly...skús sa na to pozrieť takto držím palce pri skúškach
Však aj môj inštruktor kúri jak neviem čo ja mu musím povedať nech otvori nachvílu okno že mi je teplo a neviem sa sústrediť na jazdu No asi mu to poviem nabudúce, pretože nechcem aby mi zdochol motor na skúškach
Aj mne inštruktor šliapal na spojku a myslela som si ako sa viem rozbehnúť (resp. že sa viem ASPON rozbehnúť). Potom mi vymenili inštruktora (resp. starý inštruktor sa ma radšej dobrovoľne vzdal) a blokovala som každý semafor, križovatku, kruhový objazd....
Sajuri007: áno chápem, že musí byť v strehu a tak, ale veľa krát som rýchlo registrovala, ked mi vbehli chodci pred cestu, dokonca aj pes mi vbehol pod auto a zaregistrovala som to skôr ako inštruktor. Šla som aj s inou inštruktorkou a tá mi vôbec nešlapala na spojku, iba v nutných prípadoch
Perkele: vidíš, a to ja nechcem, potom na mňa trúbiť budú. Aj mne to zdochlo za kruhákom, na križovatke, ale to som bola s inou inštruktorkou na SUV aute.
tak má asi zlú skúsenosť, a odvtedy taký tik, že musí tam tú nohu mať, skús mu to slušne naznačiť, len mu to dajako zbrklo nepovedz, lebo si pomyslí, že frajeríš atď...neboj, na skúškach ti už nikto nebude na nič šlapať a potom vo svojom už tiež nie
Na skúškach nechcem aby mi to skapalo Asi vybehnem s otcom dakde na parkovisku pekne radiť rýchlosti bez pozerania sa na páku, aj to je moja chyba že sa sem-tam pozriem
edisek: tá spojka odchádza už pri prvej jazde "machra". A po skúsenosti, čo mám auto v autoškole už 3. rok - už spojka je x-tý krát opravovaná a menená...
Edisek: určite s nou nerobím zle, že mi to bude kapať pri každom rozbiehaní, pretože šla som s inštruktorkou tá mi nešliapala na spojku za každým a nekapalo mi to! Možno 3x a to som bola na dvoch jazdách s ňou.
A jasom jazdil odzaciatku ako pan :d a sliapol my na spojku iba raz ked som akosik zabudol na stopku auto stalo predomnou nas topke bola volna cesta ja somc el sit som zabudol zastat tak vtedy skocil na brzdu a spojku
tommyhot - od 18 môžeš mať firmu a keď máš šikovných rodičov, tak pár podpisov u notára to vyrieši a inštruktorkou môžeš byť až od 25 osmydivsveta ale vlastniť môžeš aj ostrov od 18
Sajuri007: hm to znie dobre ..viem viem že až 25 rokov musím mať, to si musím počkať a mať prax ale toľko sa toho ešte zmení u mňa že nakoniec zo mňa bude niečo iné
aj mne stačí Peugeot 206 a aj ten sa už kazí ..no ale bola som na Mercedese, normálne som sa celá triasla ked som vystúpila z toho auta stačí malé auto pre začiatok
Bez všetkých srandičiek- povedz mu nech to nerobí...sadneš potom s čerstvým vodičákom prvý raz sama za volant a potom...ťa príde prevodovka pozrieť do kabíny, že čo to vystrájaš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
No a kolku jazdu uz si mala? Mne to zo zaciatku robil stale, ale casom uberal. Ved to je normalne. Od toho maju auta autoskoly dvojo pedalov .
takze skus povedat a uvidis pripadne ju zoslapni viac ako ju ma on a napadne ho to... ked ma sral pustil som vsetko a povedal mu nech sa mi do toho neondi
Ale vzdy slusne.
Radšej mu to nejako jemne povedz
inštruktor nepotrebuje aby mu nejaká cica za 19 jázd roz*ebala spojku
skôr sa ho spýtaj PREČO to robí
A inak pohodicka
ale keby mi dnes nešliape na brzdu tak by už bolo po aute
ja šlapem na tu spojku viac ako inštruktor
lucia199513: no taká krutá k nemu nebudem síce si to aj možno zaslúži lebo začína byť doterný
a to len dnes som prvýkrát v živote jazdil po meste a tak
ak u teba zrýchluje pri brzdení, skontroluj si brzdovú kvapalinu