chcela by som sa spýtať predovšetkým tých, ktorí boli v zahraničí (naj by bolo Taliansko) a vyberali si peniaze z bankomatu. Neboli tam priveľké poplatky ? (nie som si totiž istá či sa niečo zmenilo, alebo nie). Dalo sa "to" v pohode?
neviem, ako presne je to v Taliansku (s platením kartou), ale poplatky za výber si zisti tu na SK vo svojej banke. Ja už nejaký ten rok žijem v Luxembursku resp. v Belgicku a pamätám sa, že keď som ešte nemal účet u tunajšej banky, vyberal som raz v Belgicku z bankomatu 20 € a SLSP mi strha za výber 22 €
pokiaľ možno, vyber si hotovosť radšej tu (len tak pre isotu) a čo sa dá, tak plať kartou - za to som nemal žiadne poplatky a v BE či LUXe sa dá platiť kartou všade, ešte aj v pube či trafike...
raz v spravach bolo, že cca by to v EU malo byt tak, ako ked si na SR vyberas peniaze z bankomatu konkurecnej banky... ale nie vzdy to co by malo byt take ako je
pre zahraničie platia úplne iné tarify, ako na SK... napr. DEXIA je belgicko-francúzska fin. spoločnosť a aj ak máš na SK Dexiu, tak v Belgicku za výber z Dexia bankomatu platíš (resp. platíš podstatne viac) ako na Slovensku - navyše sa pre zahraničie väčšinou nevzťahujú bankové produkty... brat má Dexiu, má ten najvyšši balík (o.i. neplatí na SK nič za výbery z akýchkoľvek bankomatov) a v BE mu tiež strhli za výber.... ako hovorím, informuj sa vo svojej banke
Veď to aj plánujem spraviť, lenže obávam sa toho, že povedia mi niečo čo tam platiť nebude (pri mojom šťastí). Určite nejakú hotovosť budem mať pri sebe, ale všetky peniaze by som nechcela, už len k vôli obavám, že ich stratím alebo mi ich ukradnú..
aj v zahraničí idú transkakcie cez tvoju banku, takže to, čo ti povedia, musí platiť... Aj mňa vted upozornili na to, že výber v zahraničí sa mi poriadne predraží... no ale holt - bolo treba Ale inak tuším už od minulého roka platí, že v EU nemôžeš za výber z bankomatu platiť viac, ako by si platil doma za výber z bankomatu inej než svojej banky - ale tie poplatky, je to tuším max. do 1,40 alebo 1,50 € . Ale dnes už banky majú aj také balíky, v rámci ktorých máš napr. 6 výberov na celom svete zadarmo, môžeš si predplatiť výber v zahraničí (cca 5 €) a pod. - záleží od banky...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov