@qwedsayxc hej, myslím, že hej... teraz sa voľačo také na občianskej učíme, ale bližšie ti povedať neviem, bo som absolútne nepočúvala, keď to učiteľka hovorila
@qwedsayxc účet ti samotnému bez potvrdenia rodičov a kdejakých potvrdení(ak nemáš 18) založia v Tatra banke ale len s občianskym preukazom,tj až od 15.
1) Od 15,ale záleží na banke,kukni si študentské účty a info o nich na nete,bánk máš na výber viac než dosť.
2.) Peniaze môžeš vložiť na účet buď bankovým prevodom,alebo vkladom v pobočke. V prípade vkladu prídeš za tou "tetou", dáš jej peniaze, občiansky a číslo účtu,na ktorý vkladáš(teda môžeš svojho aj)
3)čo si predstavuješ pod pojmom "normálny bankový prevod"? Ten cez internet banking? Tam ti môže niekto poslať z iného účtu peniaze,to ide.
4) Prevody zadarmo, účty väčšinou už tiež(max sa platí možno poplatok do 1€ za vedenie)
5) Ja mám účet v Tatra banke a v ČSOB, v TB som platila 35 centov za účet mesačne,ale už to zrušili(teda aspoň mne), po prečerpaní nabiehajú slušné úroky,takže to neskúšaj stačí ti na zriadenie len občiansky
ČSOB mám len krátko a nejako moc zatiaľ nevyužívam, ale za výbery z bankomatov ČSOB neplatím, účet aj zriadenie je zadarmo, len musím doniesť potvrdenie o návšteve školy každý rok.
Ale tipujem,že čítať vieš,na nete máš fakt kopu recenzií na banky a ich účty,tak smelo sa do toho pusti...
neviem no ja som mal kedysi dávno už história v TB od 14 rokov bolo treba akurát aj podpis zákonného zástupcu, jeho OP a mne stačilo doniesť len rodný list, ale neviem ako je to teraz. nemusíš chodiť do banky ako vtedy hovorila mi slečna bankárka: " len pros mamičku, aby nabíjala ti neho hory peňazí" je to skoro 10 rokov, ale pamätám si dodnes, lebo pobavilo.
Ja osobne mám v Tatra Banke, asi od 15 alebo tak nejak, za vedenie účtu neplatím nič, samozrejme,že potrebovali potvrdenie o návsteve školy,pretože som si otvárala študentský účet...no a myslím,že som potrebovala len občiansky preukaz...
Nie. Musíš mať občiansky vlastný a to nemáš. Čiže na účet môžeš zabudnúť a spomeň si za dva roky. Na ďalšie otázky ti odpovedať aní nebudem keďže si účet založiť nemôžeš.
Mozes samozrejme. Povedz mamke, nech idete do banky, kde studenti neplatia za vedenie uctu, a budes mat konto.
Hotovo. A ked si na ucet budes chciet dat peniaze, dojdes s peniazmi ku okienku, ukazes karticku, a na tvoje konto ich daju. A ked budes chciet spravit bankovy prevod, bud cez onlinebanking, alebo (trivialne povedane) normalne v banke vypises taky papier, a hotovo.
A kde máte účty vytvorené? Ja odporúčam vytvoriť si v ZUNO alebo mBank, pretože vedenie, založenie aj zrušenie účtu je zadarmo. Takisto všetky bežné operácie sú zdarma.
+ Má to ešte jednu výhodu: Ak pritiahnete kamoša alebo niekoho, aby si vytvoril účet a uvedie váš kód, dostanete vy aj kamoš po 10 €. Môj kamarát si takto zarobil 110 € keďže pritiahol 11 ľudí.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
inak musim si ísť vybaviť novy platob kartu (iba druhú, nie nový účet) a potom v česku si pravdepodobne založím účet takže polkroka asi nei :/
ale.neviem ja o bankách tiež veľa...
a.prečo.to naozaj neriešiš s rodičmi?
neva, však mi sa na to pôjdeme spýtať do banky, ja len chcem vedieť o tom čo najviac lebo ako som už povedal, je to nesmierne dôležité...
Potrebujem to na zaujímavú vec...
P.S. Ešte nikdo mi neodpovedal na otázky...
1) Od 15,ale záleží na banke,kukni si študentské účty a info o nich na nete,bánk máš na výber viac než dosť.
2.) Peniaze môžeš vložiť na účet buď bankovým prevodom,alebo vkladom v pobočke. V prípade vkladu prídeš za tou "tetou", dáš jej peniaze, občiansky a číslo účtu,na ktorý vkladáš(teda môžeš svojho aj)
3)čo si predstavuješ pod pojmom "normálny bankový prevod"? Ten cez internet banking? Tam ti môže niekto poslať z iného účtu peniaze,to ide.
4) Prevody zadarmo, účty väčšinou už tiež(max sa platí možno poplatok do 1€ za vedenie)
5) Ja mám účet v Tatra banke a v ČSOB, v TB som platila 35 centov za účet mesačne,ale už to zrušili(teda aspoň mne), po prečerpaní nabiehajú slušné úroky,takže to neskúšaj stačí ti na zriadenie len občiansky
ČSOB mám len krátko a nejako moc zatiaľ nevyužívam, ale za výbery z bankomatov ČSOB neplatím, účet aj zriadenie je zadarmo, len musím doniesť potvrdenie o návšteve školy každý rok.
Ale tipujem,že čítať vieš,na nete máš fakt kopu recenzií na banky a ich účty,tak smelo sa do toho pusti...
@dievcatko13 díky za súhlas aspoň v tejto veci
Ja nepotrebujem žiadne prostitútky! Ja to potrebujem na niečo ovela lepšie!
Proste to nikomu nemôžem povedať, ale je to bombaaaAAAaaaAAA!!!§§§!!!§§§
inak ty si ozaj z Dudiniec, či to máš len tak tam trepnuté?
Hotovo. A ked si na ucet budes chciet dat peniaze, dojdes s peniazmi ku okienku, ukazes karticku, a na tvoje konto ich daju. A ked budes chciet spravit bankovy prevod, bud cez onlinebanking, alebo (trivialne povedane) normalne v banke vypises taky papier, a hotovo.
+ Má to ešte jednu výhodu: Ak pritiahnete kamoša alebo niekoho, aby si vytvoril účet a uvedie váš kód, dostanete vy aj kamoš po 10 €. Môj kamarát si takto zarobil 110 € keďže pritiahol 11 ľudí.
Chce si niekto zarobiť teda?