Myslím si že je veľmi ťažké takto povedať.
Obchod to asi nemal dobre zabezpečené, keď sa tie hranoly mohli takto zosypať, na druhej strane, možno aj rodičia to dieťa neustrážili a nejakým spôsobom na seba tie veci samo strhlo. Ten dedo vo videu v tom má jasno.
Vraj sú o tom záznamy z kamier, snáď sa polícia dopracuje k nejakému rozumnému výsledku.
Na SME.sk mali nadpis "V žilinskom Baumaxe zomrel trojročný chlapec. Privalil ho hranol", čitatelia z toho hneď obvinili Fica.
50/50
ale akoze, zachranari prisli o 6 minut a on am stale lezal zavaleny a az potom ho zacali ozivovat? Rodicia kde boli, ze ho ani nevybrali spod dosiek a nezacali davat prvu pomoc? O_o
neviem, proste blbá zhoda okolností... ale skôr chyba Baumaxu lebo však v čom za to mohli rodičia? tie dosky boli asi zle uložené a zosypali sa... možno im decko odbehlo ale aj keby tam s ním stáli a držali ho za ruku aj tak by sa to mohlo stať takže tak...
mňa v tom linku fascinuje tá veta "Obyčajné popoludnie, rodiny s deťmi v nákupných centrách"
akosi nemôžem pochopiť, prečo majú potrebu rodičia ťahať deti v nedeľu poobede deti do nákupných centier resp. práve do obchodu so stavebným materiálom.
podľa doterajších info tie dosky (hranoly) boli vo výške cca 4m, tak asi sotva ich dieťa mohlo na seba zhodiť samo... na druhej strane to vyzerá tak, že rodičia pri ňom neboli... !!! Na druhej strane to nemohlo spadnúť len tak samo od seba, pokiaľ by to bolo správne uložené a zanezpečené---
no už dávno malo v Baumaxe platiť to, čo v Metre - zákaz vstupu deťom (aktuálne do výšky 140 cm)
tak určite tie hranoly nespadli sami od seba
ale určite nenesie plnú zodpovednosť baumax
ako už niekto vyššie spomínal, na čo ťahať malé decko do obchodu so stavebným materiálom? a čo rodičia nemajú oči, že si nevedia ustrážiť vlastné dieťa? načo ho tam potom brali, ked sa mu nevedia venovať?
presne ako hovorí hore, deťom vstup povolený od 150cm
milujem ako su vsetci mudri, ked sa stne nejaka tragedia. keby sa to stalo vasmu decku, tak by ste isto o sebe nechceli na nete od vsetkych premudrelcov citat ako ste si sami na vine (na topkach boli aj komenty "tak im treba, nemaju vlacit deti do obchodu").
a nebudem sudit ked nie je vobec jasne ako to cele bolo
@piter09 ak narazas na to ze na videu sa tie vrtule velmi pomali tocili, alebo "sekali" tak to je kvoli nastaveniu fps (frames per second) kamery, teda zaberov za sekudnu, kamera zachyti len niektore casti aktualneho zaberu, tak preto sa to zda, ze sa pomali tocia
@fraintt@piter09 a presne tak isto, abo velmi podobne je to aj pri volnom pohlade očami - tiež sa zvyčajne zdá, že, v istích momentoch a miestach, tie listy vrtule jakoby sekajú, jakoby tak traslavo "stoja na mieste" a mihajú sa, v istích okamihoch..
eh, ale tažko to popísat
Spadlo to zo 4 metrov.Tak tak vysoko 3ročný chlapec asi nedoštiahne...Ale tiež pravda mali naneho davat pozor.Ale tak teraz sa tu hadat je už na dve veci...
ale nechápem čo tu pindáte na rodičov. aj keby stáli vedla toho decka aj tak by ho nezachranili lebo také kusiská dreva by aj dospelého prizabili...
mali by si to v obchode poriadne zabezpečiť alebo nech majú v predajni len výstavné kusy (po jendom) a kto to chce kupiť tomu to pracovnici donesú zo skladu... a nikomu by s aič nestalo...
To je tak vzdy sa vsetko riesi a hlada sa vinnik az ked dojde k najhorsiemu..deti by nemali chodit do obchodov tohto typu
..obchody by mohli byt typu merkury market...sklad so vsetkym a v predajni len vystavne kusy...ale to by sme mi slovaci neprezili cakat na tovar...lebo chceme mat vsetko a hned...a nonstop obchod otvoreny...kedysi ludia cakali hodiny v radoch aby mali pojebane pomarance a zili...teraz len ta fraza "KEBY BOLO KEBY" Ano keby rodicia davali viac pozor na svoje deti,keby zabezpecil niekto tie hranoly,keby tam deti nemali pristup...a s pod tych hranolov by som ho ani ja nevytiahla...mozno len tie vrchne ale nie vsetky...ak by mal poskodenu chrbticu,ci miechu narobila by som vacsie zlo...no co baumax sa bude branit aby nemuseli platit a rodicia budu na praskoch...skoda toho chlapceka keby bolo keby nic sa nemuselo stat...takze 50:50 aj ked tazko povedat ci na neho davali pozor ja som tam nebola a okrem toho to museli byt sekundy takze ti rodicia by ani nemali sancu mu pomoct
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
ci naco je tu moznost vytvorit anketu?
@paulieevans isteže, ale ide o to, aby sa podobná vec už nestala...
Obchod to asi nemal dobre zabezpečené, keď sa tie hranoly mohli takto zosypať, na druhej strane, možno aj rodičia to dieťa neustrážili a nejakým spôsobom na seba tie veci samo strhlo. Ten dedo vo videu v tom má jasno.
Vraj sú o tom záznamy z kamier, snáď sa polícia dopracuje k nejakému rozumnému výsledku.
Na SME.sk mali nadpis "V žilinskom Baumaxe zomrel trojročný chlapec. Privalil ho hranol", čitatelia z toho hneď obvinili Fica.
ale akoze, zachranari prisli o 6 minut a on am stale lezal zavaleny a az potom ho zacali ozivovat? Rodicia kde boli, ze ho ani nevybrali spod dosiek a nezacali davat prvu pomoc? O_o
akosi nemôžem pochopiť, prečo majú potrebu rodičia ťahať deti v nedeľu poobede deti do nákupných centier resp. práve do obchodu so stavebným materiálom.
podľa doterajších info tie dosky (hranoly) boli vo výške cca 4m, tak asi sotva ich dieťa mohlo na seba zhodiť samo... na druhej strane to vyzerá tak, že rodičia pri ňom neboli... !!! Na druhej strane to nemohlo spadnúť len tak samo od seba, pokiaľ by to bolo správne uložené a zanezpečené---
no už dávno malo v Baumaxe platiť to, čo v Metre - zákaz vstupu deťom (aktuálne do výšky 140 cm)
plne s tebou súhlasim, to Metro som mal hneď na mysli....
a potom, vinníkom bude baumax, ale čo to pomôže rodičom, súdne spory, žiaľ, pokazený život...
bol som vždy za to aby obchody takéhto typu boli zatvorené, i keď to nešťastie sa mohlo stať v sobotu, ale predsa náhoda je veľký majster
ale určite nenesie plnú zodpovednosť baumax
ako už niekto vyššie spomínal, na čo ťahať malé decko do obchodu so stavebným materiálom? a čo rodičia nemajú oči, že si nevedia ustrážiť vlastné dieťa? načo ho tam potom brali, ked sa mu nevedia venovať?
presne ako hovorí hore, deťom vstup povolený od 150cm
a nebudem sudit ked nie je vobec jasne ako to cele bolo
Ked ti zo 4 metrov jebnu na hlavu hranoly mozes byt aj
Jezis Kristus uz sa nepozviechas
eh, ale tažko to popísat
(a jako-ktorích)
thumbs:
mali by si to v obchode poriadne zabezpečiť alebo nech majú v predajni len výstavné kusy (po jendom) a kto to chce kupiť tomu to pracovnici donesú zo skladu... a nikomu by s aič nestalo...
..obchody by mohli byt typu merkury market...sklad so vsetkym a v predajni len vystavne kusy...ale to by sme mi slovaci neprezili cakat na tovar...lebo chceme mat vsetko a hned...a nonstop obchod otvoreny...kedysi ludia cakali hodiny v radoch aby mali pojebane pomarance a zili...teraz len ta fraza "KEBY BOLO KEBY" Ano keby rodicia davali viac pozor na svoje deti,keby zabezpecil niekto tie hranoly,keby tam deti nemali pristup...a s pod tych hranolov by som ho ani ja nevytiahla...mozno len tie vrchne ale nie vsetky...ak by mal poskodenu chrbticu,ci miechu narobila by som vacsie zlo...no co baumax sa bude branit aby nemuseli platit a rodicia budu na praskoch...skoda toho chlapceka keby bolo keby nic sa nemuselo stat...takze 50:50 aj ked tazko povedat ci na neho davali pozor ja som tam nebola a okrem toho to museli byt sekundy takze ti rodicia by ani nemali sancu mu pomoct
K O K O T I
Každý máte pravdu, detičky moje indigové.
Úprimnú sústrasť rodičom.