ahojte chcela by som zacat behavat kym este neni sneh a potom opat na jar. bojim sa ale ze nebudem to zvladat s dychom a velmi rychlo sa unavim,mate nejake skusenosti s behom? ako si to rozvrhnut? ako casto? a kolko beh a kolko minut chodza? aka obuv je d
@martina123 Musíš začínať postupne. Prvýkrát vydržíš možno len 5 minút, ale po týždňoch si budeš stále zvyšovať limit. Cvičenie je len 30% chudnutia. 70% je jedlo.
ja som tiez chcela zacat minule leto, a zacala som behat po veceroch ale vzdy ma zacalo strasne pichat v boku ale potom som sa naucila ako spravne dychat a uz som vydrzala aj dvadsat minut s nejakou pauzickou na chodzu, ale prestala som lebo som lenive prasa
ale zacnem raz..znovu
@martina123 skús začať behať veľmi pomaly , skoro až chôdzou neunavíš sa rýchlo a myslím že je dobré mať aj partnera na behanie istým spôsobom človeka podporuje - ale nie niekto kto by ho brzdil
ak chceš schudnúť tak hlavne sa musíš správne stravovať, ale beh je tiež výborný popritom..ja chodím behať každý deň väčšinou ráno pred školou hlavne v lete pretože vtedy nieje teplo a na jeseň na jar a v zime to je jendo, nei moc teplo skoro nikdy takže to je pohoda behať kedykoľvek ke´d budeš pravidelne behávať (aspon každý druhý deň) tak sa ti zlepší aj kondička a budeš zvládať dlhšie a dlhšie trasy alebo náročnejšie. hlavne musíš mať veľa chuti na to... začínaj od menej a postupne pridavaj kolko budeš vládať samozrejme
@martina123
Tak ako úplnému začiatočníkovi odporúčam "Indiánsky beh", tzn. že striedaš beh a chôdzou. Napríklad na začiatok si dáš pomer 1 ku 2 = 1 min. beháš a 2 min. kráčaš. Ale samozrejme neber to doslova môžeš aj tak, že 2 minúty beháš a 4 chodíš, poprípade si to môžeš stále zvyšovať alebo aj znižovať pomer na 1:1 alebo 2:1, kde už 2 minúty beháš a 1 minútu kráčaš, až sa postupne vypracuješ k behu bez prestávky a postupne zvyšuješ rýchlosť, zlepšuješ časy, dáš si kopce a je z Teba atlét jaké jednoduché Nauč sa dobre techniku behu, ale tú sa naučíš keď budeš behať ktorá Ti vyhovuje .. .hlavne chrbát vystretý aby bol a jednoznačne dýchať treba vedieť ale to tiež príde časom len hovorím postupne a nejesť pred behom aspoň 2 hodinky
@rihard v čom beháš po snehu? Síce teraz už nebehám ale chcel by som začať a keď som dávnejšie behával tak som raz skúsil aj cez zimu (keď už bolo riadne snehu) a stále som sa pošmykol na zmrznutých chodníkoch a cestách tak som na to kašľal..
30s beh 60s chôdza... to je HIIT alá senior .... ale keď to zvládneš tak si daj rozbeh 5 minút potom 30s šprinjt 60s klus a môžeš potom prejsť do chôdze kým si zvykneš...aspoň 3 série....a potom ešte aspoň 10 minút minimálne kráčať
ja som chcela schudnut, tak som zmenila svoju stravu ..ked som schudla 11kg , som si povedala, ze by som mohla aj behat aspon ..skoncilo to po 20 minutach, kedy som skoro chytila infarkt.. a uz nikdy viac
@spiralfaust aj po snehu ak teda nie su odhrabané chodníky zainvestoval a kúpil som si topánky s podrážkou, ktorá zvládne aj zamrznutý ľadový terén, navyše ja som pomerne vysoký, a tak ľahko stratím rovnováhu, ale teraz je všetko OK beh je super, výborne si pri tom prečistím hlavu, usporiadam si myšlienky a navyše urobím niečo pre svoju fyzickú kondíciu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
ale zacnem raz..znovu
určite sa dá dobre schudnúť, len musíš pravidelne behať, každým dňom zvyšuj čas a predtým ako pôjdeš behať sa trochu rozcvič
Cez jar/leto/jeseň chodím na bike .
Tak ako úplnému začiatočníkovi odporúčam "Indiánsky beh", tzn. že striedaš beh a chôdzou. Napríklad na začiatok si dáš pomer 1 ku 2 = 1 min. beháš a 2 min. kráčaš. Ale samozrejme neber to doslova môžeš aj tak, že 2 minúty beháš a 4 chodíš, poprípade si to môžeš stále zvyšovať alebo aj znižovať pomer na 1:1 alebo 2:1, kde už 2 minúty beháš a 1 minútu kráčaš, až sa postupne vypracuješ k behu bez prestávky a postupne zvyšuješ rýchlosť, zlepšuješ časy, dáš si kopce a je z Teba atlét jaké jednoduché Nauč sa dobre techniku behu, ale tú sa naučíš keď budeš behať ktorá Ti vyhovuje .. .hlavne chrbát vystretý aby bol a jednoznačne dýchať treba vedieť ale to tiež príde časom len hovorím postupne a nejesť pred behom aspoň 2 hodinky