Je tu niekto kto má birmovku alebo aspoň vie ako to prebieha ? Dedo chce aby som tam šla tak idem nech je kľudný niekto mi hovoril že si musím prečítať bibliu že sa ma tam budú pýtať veci z biblie je to pravda ? Alebo aspoň mi povedzte ako to bude :
@puco90 potom sa čuduj, aký ľudia patria do cirkvi keď to takto niekto berie... toto nie je o autentickej živej viere ale len pretvárka... každopádne, Boh hľadá ľudí ktorí si vedia priznať svoje viny, a chcú konať dobro...
@puco90 jedna vec je formálne patriť, neplatíš za to nič a len úradne/formálne to niečo znamená.
A druhá vec je patriť tam autenticky živo prostredníctvom toho, že prijímaš tú milosť od Boha, že ti on všetko odpúšťa, si stvorený pre nebo...
budete mavat take stretnutia, kde sa budete bavit o vselijakych veciach, niekde to je brane prisnejsie a niekde tam ani chodit nemusia vobec
samotna birmovka prebieha asi tak ze len sedis dlho, opakujes veci co ti povedia, potom sa postavite doradu,
biskup sa ta opyta ake je tvoje meno, ty mu povies, vraj sa ta moze nieco opytat ohladom toho mena, mna sa pytal ci studujem a ci sa mi dari dostanes krizik na celo a to je cele
my sme tiež mávali stretnutia a bolo to fajn,boli tam koláče,tie témy neboli nejaké kruto prísne,celkom v pohode
a do kostola sme museli chodiť každú nedeľu a podpisovali nám také papieriky,že sme tam boli a ešte na sviatky sme museli a na spoveď raz do mesiaca? ale ja som chodila raz za pol roka a na sviatky som moc nechodila
a vôbec sme nemuseli mať prečítanú celú bibliu,pred ,,skúškami" nám dali taký papier nejakých 50 úplne primitívnych otázok a spravil to každý
podľa mňa to bolo v pohode,neviem ako je to inkde
sprav to pre tvojho deda
@limetkajaja "sprav to pre tvojho deda"
Hej, ísť proti svojmu presvedčeniu (svedomiu), aby niekomu urobila radosť
Inak ak nechodíš do kostola, tvoj dedo to isto vie a určite vie aj o tvojom nezáujme o vieru. Preto, ak nepôjdeš na birmovku, nespôsobíš žiaden rozruch ani šok
Myslím si, že ak by bol taký prísny, nútil by ťa a možno aj chodiť do kostola.
my máme 2 ročnú prípravu .. a áno stretka, častejšie chodenie do kostola , dostali sme taký zápisnik do ktorého sme si zapisovali rôzne aktivity v kostole (čítanie, samotná učasť na sv.omši,spoveď..) a preberali sme knihu YOU CAT z ktorej boli aj skúšky
nikto sa ma na nič nepýtal, len sme mali stretnutia s mníškami, rozoberali sme tam desatoro, nebo, peklo a tak...a tam sme občas dostali domácu úlohu nájsť nejaký ten citát z biblie, a inak ešte sme museli okrem nedele chodiť do kostola (asi štvrtky to boli u nás) a tuším aj prezenčka sa robila
Ja nam teraz birmovku (.. V sobotu me mali prvé stretnutie, my to mame tak ze na prvom stretnutí nas podelili na skupiny a každá skupina dostala svojho animátorka s ktorým bude mať celý rok raz za mesiac stretko. Dostávame také kredity za každú omšu alebo tak a prvý 20 z najviac kreditku nepíšu záverečný test.. Ale no je nas tam ale 200 :/..Inak každú nedeľu do kostola, dosť testov :/ o evanjelii svätého, oneho a oneho D ale ved ten rok sa to dá zvládnuť :/.. Akurát sa bojím toho,źe keď budem mať náhodou v skole 2 zo správania tak ma vyhodia ..
Ja som na tie stretka ani nechodil, normalne som doma na drzovku hral world of warcraft a fararovi som povedal, že som ťažko zdravotne postihnutý a nemôžem tam chodiť birmovku samozrejme mám
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Pretože do Cirkvi patrí od okamihu krstu.
A druhá vec je patriť tam autenticky živo prostredníctvom toho, že prijímaš tú milosť od Boha, že ti on všetko odpúšťa, si stvorený pre nebo...
samotna birmovka prebieha asi tak ze len sedis dlho, opakujes veci co ti povedia, potom sa postavite doradu,
biskup sa ta opyta ake je tvoje meno, ty mu povies, vraj sa ta moze nieco opytat ohladom toho mena, mna sa pytal ci studujem a ci sa mi dari dostanes krizik na celo a to je cele
a do kostola sme museli chodiť každú nedeľu a podpisovali nám také papieriky,že sme tam boli a ešte na sviatky sme museli a na spoveď raz do mesiaca? ale ja som chodila raz za pol roka a na sviatky som moc nechodila
a vôbec sme nemuseli mať prečítanú celú bibliu,pred ,,skúškami" nám dali taký papier nejakých 50 úplne primitívnych otázok a spravil to každý
podľa mňa to bolo v pohode,neviem ako je to inkde
sprav to pre tvojho deda
Hej, ísť proti svojmu presvedčeniu (svedomiu), aby niekomu urobila radosť
Inak ak nechodíš do kostola, tvoj dedo to isto vie a určite vie aj o tvojom nezáujme o vieru. Preto, ak nepôjdeš na birmovku, nespôsobíš žiaden rozruch ani šok
Myslím si, že ak by bol taký prísny, nútil by ťa a možno aj chodiť do kostola.