Chcela by som sa opýtať,keď žena má dostať krámy za cca 2dni +- 1 deň a muž oplodní ženu, je možné, aby žena dostala za tie 2 dni krámy? Tak moja otázka je, za koľko dní, sa oplodní vajíčko? Ďakujem...
@0 co oplodni ked to vajicko, ktore malo byt na oplodnenie praskne a zena dostane menstruaciu a dalsie vajicko sa pritom este nestihne dostat do maternice? O_o
Lebo kamarátka ma krce v podbrusku, spala s priatelom cca 2 , 3 dni pred kramamy, POUZIVA ANTIKONCEPCIU , dostala krámy a bojí sa, že je tehotná.. tak tu píšem pre jej upokojenie
@mrenek podla mna len zeny, ktorym sa dlhodobo nedari otehotniet, alebo maju zdravotne problemy, maju menstruaciu pocas tehotenstva, inak mi to nedava absolutne ziadnu logiku
@mrenek ja som počula o dosť prípadoch, kedy ten menzes bol a nie len prvý mesiac, takže hoci sa všeobecne hovorí, že ak nie je menzes je tehotná a ak je, tak nie, tak ja by som sa na to nespoliehala.
väčšiu istotu by som videla v tej antikoncepcii. teda ak ju PRAVIDELNE užívala, na 99,9 percent tehotná nie je.
to pravidelne som zvýraznila preto, lebo ak ju raz zabudla alebo dlhšie užívala v nepravidelných intervaloch, tak vtedy ani antikoncepcia nič nezaručí.
@trdelniiiq myslim, ze vtedy sa jedna o odlupovanie sa krvi pri usadzani vajicka a ze to trva max.1-2 dni a krv je tmavsia a hustejsia a ze prakticky nejde o menzes, ale stale nechapem ako moze zena dostavat pravidelne menstruaciu napr. do 4.mesiaca...
@momoglamorous moja mama normálne menštruovala tiež do nejakých 3/4 mesiacov, úplne ako bežne. A nejako ani bežný tehotenský test vtedy nerozposlal, že je tehotná. Stáva sa to.
preboha samozrejme ze to nie su kramy ako normalne kramy -.-
ale ma to nieco s hormonmi ze aj v tehotenstve sa to kusok kolise a mozes mat v case normalnych kramov kusok ale vraj su to len kratke a slabe kramy respektive ine ako normalne
@momoglamorous ja sa fakt do toho nevyznám po zdravotníckej stránke, ale naozaj dosť žien máva.
ešte k tomu čo si napísala v @7 , často`tie ženy nevedia dlho o tom že sú tehotné a otehotnejú napríklad počas kojenia alebo ak berú antikoncepciu a zabudnú si zobrať tabletku. takže určite to nie sú ženy čo majú nejaké problémy s otehotnením, nakoľko otehotnejú vtedy, ked je šanca na otehotnenie nižšia.
podla mna ak uziva antikoncepciu tak nieje tehotna...a ked sme uz pri tom, tak ano menstruaciu moze mat aj pocas tehotenstva...pricina? Je ich mnoho, neni to vsak ako pri klasickem menstruacii kedy sa odlucuje vystelka z maternice, ale krvacanie moze pochadzat z krcka ktory je viac prekrveny vplyvom hormonov pocas tehotenstva,ale najcastejsou pricinou je nahlodanie cievky v dutine maternice rastucim zakladom placenty,cievka krvaca za plod a krv pomalicky vyteka von... Moze to byt aj priznak potratu kedy za to moze nedostatok hormonov, strex, infekcie ako u matky tak aj u plodu alebo geneticke poskodenie...ak prebieha krvacanie aj v neskorsich stadiach tehotenstva,pricinou moze byt nespravne ulozenie placenty,jej odtrhnutie sa od maternice,prasknutie ciev nespravne ulozenych mimo pupocnej snury alebo prasknutie maternice... Avsak urcite ak je zena tehotna a ma menstruaciu (slabe krvacanie) mala by navstivir svojho gynekologa ktory urobi vysetrenie.
@mrenek booye, bilogia nasa, co? .....ovulacia anstava niekedy v strede cyklu, cize ak ma zena 28 dnovy cyklus, ovualciu (to je cas, kedy jedine je schopne byt vajicko oplodnene) je okolo 14dna +- .....cize nehrozi, aby ju oplodnil 2-3dni pred menzesom.....lebo aj ked sa vajicko oplodni, potrebuje na unizdnenie cca. 6 dni......a okrem toho ak berie HAk, tak k ovulacii neodchadza a este pises, ak dostala, tak urcite tehotne nie je .....mam pocit, ze tu bilogiu nik nemal, cize aj keby tu HAk nebrala, tak 2-3 dni pre kramami nie su plodne dni, cize ovulacia nebola, aj keby uplnou nahodou ta ovulacia pri nejakom vacsom vzruseni nastala, a ta spermia nejaka super by sa nasla a oplodnila vajicko, tak nema sancu sa to vajicko za tie 2-3 dni uhniezdit, cize tehotenstvo naozaj nehorzi..... boooze, naco vy chodite do tej skoly....
možno to tu už niekto spomenul pred tým, ale nechce sa mi čítať tie komenty ..len si uvedom, že žena je oplodniteľná LEN počas ovulácie!! Keď más 2-3 dni pred menzesom, pochybujem, veľmi POCHYBUJEM že by si bola oplodniteľná. Ovulácia je síce individuálna u každej ženy, ale priemerne býva v tom 12-15 dni cyklu.
..ty kks, ja sa niekedy už naozaj neprestanem čudovať, že aj keď má žena buď 12 alebo 27, furt toto neovláda každá! =/ katastrofa..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
ibaze vtedy pred kramami by zenska mala byt neplodna, ale kedze kazda to ma inak...
väčšiu istotu by som videla v tej antikoncepcii. teda ak ju PRAVIDELNE užívala, na 99,9 percent tehotná nie je.
to pravidelne som zvýraznila preto, lebo ak ju raz zabudla alebo dlhšie užívala v nepravidelných intervaloch, tak vtedy ani antikoncepcia nič nezaručí.
len som pocul vraviet zeny/kamaratky, ze v pohode mavali menstruaciu aj v pociatku tehotenstva
ale ma to nieco s hormonmi ze aj v tehotenstve sa to kusok kolise a mozes mat v case normalnych kramov kusok ale vraj su to len kratke a slabe kramy respektive ine ako normalne
ešte k tomu čo si napísala v @7 , často`tie ženy nevedia dlho o tom že sú tehotné a otehotnejú napríklad počas kojenia alebo ak berú antikoncepciu a zabudnú si zobrať tabletku. takže určite to nie sú ženy čo majú nejaké problémy s otehotnením, nakoľko otehotnejú vtedy, ked je šanca na otehotnenie nižšia.
..ty kks, ja sa niekedy už naozaj neprestanem čudovať, že aj keď má žena buď 12 alebo 27, furt toto neovláda každá! =/ katastrofa..