mám taký menší problém...máme na DÚ vypočítať 6 rovníc, lenže mne sa podarilo len 5 ... Ak viete jej výsledok, pls, napíšte..ROVNICA: 1,2x+2,4(2x+1)=3,6
P.S. - riešienia ako 1 alebo 16/60 neprijímam, lebo nie sú správne
citim sa ako na ZŠ.ale toto uz je riadny podvod ked uz aj ulohy sa davaju do fór.ked si sem dam ze kto mi natlče elektrotechnologiu do palice tiez sa najde niekto tak ochotny a vysvetli mi to tak aby som tomu na sto péro pochopil?Vysledok mne vychadza 0,2.Chlapec ty pockaj ked na strednu dojdes.a uz vidim jako mi sem niekto napise "a ty pockaj ked dojdes na vysoku".ja nemozem za to kedy som sa narodil
@5 sekáš frajericu ale kolkorazy sa človek pomyli skor na lahsej veci ako na narocnej mysli na to ked dostanes z prikladu na pisomke 0 bodov za to ze si pomylis vo vysledku + s -
@jimi28 no ja som dnes dostal 3 za to, že som v rovnici vypočítal 0,1 x 10 ako 10 ... a už to bolo celé na hov...ienko ... a to som mal ďalšie 4 rovnice správne ... a k tej rovnici...mne to stále nevychádza ako to robíte??
@jimi28 nikoho nesekam ale tak nie je to podla teba lahka rovnica? skor by som sem dala nejaku sustavu kde kazda rovnica je kilometrova a je tam milion zlomkov .. a len pre tvoju informaciu dnes som dostala 3 z pisomky len preto lebo som do odpovede nenapisala vysku v akej sa nachadza lietadlo nad cielom ale vzdialenost od nas k nemu a pritom ta vyska bola napisana 1 mm od tej zlej odpovede ach ta krava ucitelka
@11 v pohode,ja len tak je to lahke,ale az priserne lahke a to ma znepokojuje a naznacuje mi to ze sa mam sustredit viac ako na ucivo ktore napriklad preberame pretoze to mam natlacene v hlave ci chcem ci nie ale toto sme brali uz davno a mohlo sa stat ze si nieco nevsimnem preto pri tom radsej viac davam pozor ked to pocitam
znova pouzijem slova nasej matikarky,citujem "Matematika je presná veda".si zvykaj,toto je normalne ze ta niekto zbuzeruje aj za malu chybu pretoze dokonalost je zalozena na detailoch a ked si predstavis jeden milimeter rozdiel napriklad volu nejakeho loziska od osi na ktorej je umiestnene a je to nedajboze na aute alebo niekde kde to moze byt nebezpecne,lozisko sa pod neustalou zmenou tlaku naň zdeformuje pripadne ho rozvali a.. si jak se lidově říka V ŘITI tak asi tak
@15 ja viem, že matika je presná...veď to tá naša matikárka tiež za toto vraždí, ale ja si to fakt priznám, že som blbý .... sa na to asi vykašlem a pozrem sa na to ráno...mi bude možno lepšie páliť
jedine slovo k tomuto ze,,pass,,a nemyslim ako slengovy vyraz ale original vyznam slova.ulohy do fora?kde birdz speje.nebol som tu rok co som bol na chate pracovat mimo SR a toto sa tu stalo?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
to mam fakt hovorit ako sa to pocita? ved naco mas zosit z matiky?aby si mal co do zberu nosit?
znova pouzijem slova nasej matikarky,citujem "Matematika je presná veda".si zvykaj,toto je normalne ze ta niekto zbuzeruje aj za malu chybu pretoze dokonalost je zalozena na detailoch a ked si predstavis jeden milimeter rozdiel napriklad volu nejakeho loziska od osi na ktorej je umiestnene a je to nedajboze na aute alebo niekde kde to moze byt nebezpecne,lozisko sa pod neustalou zmenou tlaku naň zdeformuje pripadne ho rozvali a.. si jak se lidově říka V ŘITI tak asi tak
2.)potom spočítaš ixy : 1,2x+4,8x=6x .... to máš na ľavej strane
3.)potom spočítaš normálne čísla: 3,6 - 2,4 to máš 1,2 ... pravá strana
4.)nakoniec vydelíš pavú stranu ľavou 1,2 / 6 ... a výde ti 0,2
ešte stále ti to nevychádza ?
rano budes mat oci karpinami zalepene a ani na tu matiku neuvidis
mne vyšlo že x=0,2 a tá rovnica je podľa mňa úplne jednoduchá ak si vedel vypočítať tých zvyšných 5 neviem čo ti robilo problém pri tejto
akoze si to nevyratala,ved to nie je tazke..