Teraz vám dám troška inej témy chcel by som vedieť čo by ste vybrali..Zivot v chudobe alebo v bohatstve a prečo kde je lepší život v biede kde podstate nič nie je alebo v bohatstve kde môžeš si dovoliť hocičo to by ma zaujímalo čo by ste vybrali ktorý lep
ak si musím vybrať z týchto tak určite bohatsvo(penažné) s tým, že ma peniaze nezaslepia a pomáhal by som chudobným a žil by si som normálny život žiaden luxus
Akoze fakt?
Myslim ,ze ani keby som mala vagony a vagony penazi, neinklinovala by som k ultra luxusnym veciam, diamantom a dovolenkam v Dubaji, ale tak mat nieco na vyzitie, nehnutelnost, nakupovanie peknych veci a par peniazkov na hranie sa na kapitalovom trhu by som neodmietla, ze ano.
Život je o rovnováhe, žiadne extrémy nie sú dobré. Nie je to o tom byť priemerný, tak ako sa to chápe dnes. Aj príroda sa snaží o rovnováhu a dosiahnutie akoby priemeru, ktorý sa rovná ideálu.
@sanik2 emmm... zaprvé, takto sa tieto otázky nerobia. otázka "čo by ste si vybrali" má zmysel keď dáš dve možnosti z ktorých každá má jasnú výhodu aj nevýhodu, a v odpovediach potom ide o to komu je čo dôležitejšie. ale keď dáš dve možnosti z ktorých je jedna jasný winning state, hovno sa dozvieš, a nulovú hodnotu tá otázka má
@7 Tak môj otec nemal žiadne kontakty a ani komunikačne schopnosti on mal len rozum ale dostal sa niekam kde sa ja nikdy nedostanem... Preto má moj respekt
@Zajkousko@8
"Ako ťažko vchádzajú do Božieho kráľovstva tí čo majú majetky! Ľahšie je ťave prejsť cez ucho ihly, ako boháčovi vojsť do Božieho kráľovstva."
Lk 18, 24-25
toto je lahka otazka,pytassa vlastne ci by clovek bral trapenie a neustalu snahu o ,,prezitie,, alebo jednoduchy zivot,vsetko zakladne mat zabezpecene a venovat sa iba vyhradne tomu co clovek naozaj chce ako vyssiu zalezitost...ja som neni trpitelsky typ takze za mna rozhodne bohatstvo...prerozdelil by som ho medzi seba,rodinu a priatelov,pripadne na spravne veci...zivot by mi to zmenilo jedine tak ze by somzil lahsie a slobodnejsie
nikdy nebudem dost bohaty aby som si povedal ze som bohaty a nikdy nebudem dost chudobny aby som si povedal ze som chudobny ... preto to vyjadrim takto.. stacil by mi 1 000 000 eur a bol by som v pohode
ja pochádzam z chudej rodiny, sám som dlhú dobu chudobný, rátam dobu od 18tich, a ťahá ma to ku dnu, lebo aj kvôli nedostatku peňazí sa cítim nesebavedomovo, nemohol som si kúpiť čo som chcel, odkedy som v Írsku, už si konečne platím svoje účty, a kúpil pár drobností, ale vôbec som nezbohatol, moja rodina ma nenávidí, na kamarátov som preniesol svoju depresiu, a správam sa debilne, nedokážem si nájsť babu. Raz pred 7 rokmi sa ma spýtala moja vtedajšia frajerka, radšej by si žil šťastných 20 rokov alebo celý život striedmo? Ja som sa vtedy silno zamyslel a dal som jej na to otázku, či by som žil 20 rokov a potom v trápení, na odpoveď si nepamätám, neviem či to bol z jej strany test, ale každopádne stále neviem na tú otázku odpovedať, hoci ma viac láka 20 rokov, lebo skoro toľko rokov sa v živote trápim a teraz by som uvítal zmenu, a viem, že keby som sa narodil bohatý, tak by som nebol takýto, a že by som bol držgroš a skúpy, keby som vyhral lotériu, nerozdal by som to rodine, odišiel by som od všetkých, lebo peniaze robia veľa, či ich máš málo, veľa, alebo presne toľko, aby ti to stačilo na prežitie
Mať peňazí toľko aby som celý život mohol žiť a nie stresovať/trápiť sa nad splátkami a kktinami. Neznamená to žeby som chcel hneď dom na pláži. Stačil by mi aj jednoizbový byt ak by som si ho mohol kúpiť a upraviť bez toho aby som sa trápil či mam dosť peňazí.
Čo potrebuje človek na prežitie? radšej by som žil v chudobe ako v bohatstve a nemusel by som sa bat že ma niekto za rohom zastrelí pre peniaze a ani by som nemal starosti... čím viac penazí máš tím máš aj viac starostí čo snimi spravíš tím viac máš aj možnost volby, stale budeš nespokojný lebo budeš chciet viac až ta to zruinuje.... Blahoslavení chudobní lebo ich je nebeské kralovstvo...
su ludia na zemi, pre kt. si bohaty...uz len tym, ze si vzneseny ,,obcan EU,, si v ich ociach tucne bohate prasa co 24/7 zerie slaninu a cipsy a zapija to colou z 2 litroveho pohara...ale pojmy ako bohatstvo a chudoba su dost siroke pojmy, ok ale z pohladu papierikov, radsej by som bol bohaty, ale urcite si nemyslim, ze by mi to zarucilo stastie...mozno nejake docasne hej, ale to maju aj chudobni ludia a castokrat im aj vydrzi dlhsie. ale ja by som si vybral bohatstvo lebo som lenivy, komfortny debilko, co by si kupil chatu v lese niekde v azii nastahoval si tam nejaku zltu caju a prezil s nou pekny zivotik
@hamaid no tak mal stastie....nehovorim predsa ze musi mat vsetko z uvedenych ale nieco urcite
Ja som nikdy moc na peniaze nebola akoze nie je mojim zivotnym cielom zbohatnut ...ale na splnenie snov a pokoji na dusi co sa tyka buducnosti by bolo mat dobre na ucte vacsiu ciastku penazi ...nemyslim ale na miliony ....
Musím pocítiť, vedieť čo znamená byť chudobným, aby som dokázal potom poctivou prácou nadobudnutý majetok dobre spravovať... teda nie egoisticky len pre seba ale dokázal stále konať dobre pre druhých...
Chudoba a bohatstvo sú široké pojmy. Niekto môže byť byť bohatý, ale čo z toho, že nie je šťastný. Ja osobne by som si vybrala radšej byť chudobná a šťastná vrámci dobrých vzťahov s ostatnými. Akože ak by som mala byť až tak chudobná, že by som pomaly nemala dať čo do úst, tak radšej to bohatstvo. Ale s peniazmi sú aj starosti a taký nepokoj si myslím.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Myslim ,ze ani keby som mala vagony a vagony penazi, neinklinovala by som k ultra luxusnym veciam, diamantom a dovolenkam v Dubaji, ale tak mat nieco na vyzitie, nehnutelnost, nakupovanie peknych veci a par peniazkov na hranie sa na kapitalovom trhu by som neodmietla, ze ano.
Len to chce prejsť lenivosť.
samozrejme že v bohatstve, preto na tom pracujem
"Ako ťažko vchádzajú do Božieho kráľovstva tí čo majú majetky! Ľahšie je ťave prejsť cez ucho ihly, ako boháčovi vojsť do Božieho kráľovstva."
Lk 18, 24-25
Áno, máš pravdu. Niektorí sa narodili do chud. rodiny.
Ale, vždy je tá možnosť si niečo dokázať.
Mýliť sa je ľudské.
Možno to vnímam z inej perspektívy.
Ako to vnímaš potom ty?
Ja som nikdy moc na peniaze nebola akoze nie je mojim zivotnym cielom zbohatnut ...ale na splnenie snov a pokoji na dusi co sa tyka buducnosti by bolo mat dobre na ucte vacsiu ciastku penazi ...nemyslim ale na miliony ....
Aký máš názor ty?