s kamošom sa chcem prihlásiť niekam na nejaké bojové umenie..neviete mi poradiť kde niekde v Bratislave môžem nájsť také čosi? (či už box, thai box, karate, judo to je jedno) proste niečo bojové a najlepšie blízko Podunajských Bi
@boloabude vsak prave preto ma 14 tak nech zacne tym, ale tak ked je niekto velmi dobry v karate a v podobnom bojovom umeni, tak na neho box a podobne nemaju ani sancu, lebo ono tam vyuziva viacmenej silu protivnika, ale, je tam to ale, taketo bojove umenie je velmi narocne, a trva dlhsie sa ho naucit. a hlavne problem je v tom ze ked som pozeral ako sa uci karate na slovensku a v inych podobnych krajinach, tak jasne ze boxer po roku si dokaze podat aj karatistu co to trenuje 5rokou....
@mefistofel prepáč za výraz, ale trepeš kktiny. Nenávidím ak niekto povie niečo v tom zmysle : "Karate je najlepšie ! Ten kto robí karate je nezničiteľný ! " Neplatí to len pre karate samozrejme.
Chlapec čo sa venuje boxu môže zabiť týpka čo robi karate/judo/ hocičo. Takisto môže chlapec čo robí karate nakopať riť tomu, čo robí box.
Ide o individualitu bojovníka, predsa. Alebo sa mýlim ?
A ked už tak ospevuješ karate..ehm. Tu je môj názor:
Karate je bojové umenie zoskupujúce ľudí, ktorí s snažia napodobnovať robotov, pričom si neuvedomujú dôležitosť držania rúk hore/ krytie sa. Karatista je frajer, on si tie ruky nechá popri boku, aj ked neviem načo.( ťažké bicepsy ?
Ak udrie protivníka svojím Robotic-Technic-vystretý -lakeť úderom, tak protivník nezacíti len tu bolesť zväčša preražajúcu bázove dosčtičky o hrubke 1cm, ale takisto ho zasiahne aj zvuková vlna hlasného výkriku " Esáááááááá". Pre úplnosť bojovníka ešte nezabudne zakričať :"Mám bod!"
Za mienku stojí aj povšimnutie spodnej časti tela nazývanej nohy. Ako isto vieme, my odborníci na Martial Arts, postoj je veľmi dôležiťý.
Karatista zvolí pre istotu metrový,niekedy aj dvojmetrový rozostup nôh. Dôvod je jednoduchý. Dáva protivníkovy šancu podkopnúť mu nohu...ked sa tak stane, karatista sa rozčapí na zem. Samozrejme zakričí "Esááááá" pretože dal hlavičku Tatami.
Prepáč mi moju kritiku tohto štýlu bojového umenia. Na druhej strane muím podotknúť, že niektorí týpci, čo sa dostali s karate vyššie a plne sa tomu venovali boli fakt dobrí ( teraz naozaj, bez irónie ) Osobne si však myslim, že na slovensku nemáme trénera takého aby ma presvedčil o funkčnoti karate.
Karate bolo dobré pred mnoha rokmi, kedy nejestvovali iné druhy. Avšak podľa mojho názoru Karate jednoznačne zaostáva. Prečo sa tak deje ? Pretože sa NEVYVÍJA ! Uder ostal uderom, kop kopom spred tisíc rokov...
@toomanh v tej prvej casti mas pravdu, ale druha? karate je vyborny bojove UMENIE. nie sport neskor sa z neho prechadza na kickbox/thajsky box/MMA...... pozrime sa na takeho George st. Pierre, kam to dotiahol v MMA s Kyokushinkai karate sutazim z kickboxu, dovoli si povedat, dost velkej urovni a pravda je ze chlapci, ktroy predtym robili karate/taekwondo, vacsinou z tych kickboxerov vymlatia dusu tak sa zamysli co psies
@mefistofel "lebo ono tam vyuziva viacmenej silu protivnika"
Tak uprimne neviem kde si to nabral, ale pokial nerobis Kempo karate [v podstate kempo jutsu], Aikido ci Ju Jutsu/Jitsu, nevyuzivas velmi silu protivnika. V karate ak dobre viem, vyuzivas silu protivnika najmenej. Karate je o kopoch a uderoch. Ak by som sa s niekym realne bil, pri prvej prilezitosti dostane Jodan Mawashi geri [kop na hlavu], ak by som mal na sebe rifle, tak by zalezalo od vysky, vahy atd. , no v kazdom pripade by som sa snazil si ho nepustit k telu [ako Karatista, ako Jutsuka to mam v zasade +- jedno, lebo pride jedno Seio Nage/ O Goshi/ O Soto Gari a bude na mna cumiet, co sa to stalo? ]
Ide o to na co sa chces koncentrovat... Ak to chces robit cisto sportovo, nic lepsie ako Judo nenajdes, mozno este ciste BJJ. [Bohuzial okliestili ho, ale inak to je pecka vec]. Ak chces mat aj nejake to vyuzitie box. Karate s Taekwondoo mozu byt skvele aj vonku, ak vystihnes chvilu, ked po tebe skoci, ste len dvaja ludia na zemi, to ze mas kyu v karate, ti nepomoze. Potom existuju sporty, trebarz Jutsu,Aikido a Hapkido [jedna skola v BA], ktore zahrnaju aj grappling a to len chalan bude prekvapeny ak chyti sankaku jime [Triangle Choke] ci iny zabavny lock. A nakoniec existuje sport, ktory povazujem za jeden z najbrutalnejsich a to je Muay Thai a Sambo. Tam cakaj tvrdy drill... Muay ma podobny problem ako Karate, i ked kolena su omnoho premakanejsie a v lepsom pripade si ho stiahnes k sebe a natankujes mu. A Sambo, Krav Maga ci Systema? Ak najdes skolu a nechces byt stroj, skus bez Ruskych trenerov. Chalan bol na Sambe v KE 3x a nema 4 zuby...
Inak existuju aj ine formy bojovych umeni, trebarz FMA [Filipian Martial Art] ako Silat ci Eskrima, mozes sa skusit pozriet i na to... Viem, ze v BA je Hapkido, Jutsu by tam niekde malo byt. A nakoniec pamataj, ide o bojovnika, nie umenie.
vyskusaj si barz co a co sa ti bude pacit, resp. v com sa budes citit dobre na to sa daj, v bratislave mas toho kopu, box, muay thai, judo, BJJ, aikido, krav magu, wing chun, tai chi a barz co ine.. mne tiez trvalo kym som zistil v com sa najlepsie citim, trenoval som judo, dal som si pauzu a vyskusal som karate, kickbox, trochu wing chun, box, dokonca som bol aj na tai chi a nakoniec som zistil ze najlepsie mi bolo judo, ale po tomto vsetkom ma to dost tiahne k mma.. a este pre internetovych znalcov bojovych umeni, v boji nikdy nejde o bojove umenie, ale o BOJOVNIKA.
@karatehusky "neskor sa z neho prechadza na kickbox/thajsky box/MMA...... pozrime sa na takeho George st. Pierre, kam to dotiahol v MMA s Kyokushinkai karate"
Prečo sa prechádza z neho na iné bojové umenia/športy ? Žeby všetci pochopili že so štýlom "robocop" nezrobia veľa ?
Spommínal si Georga St. Pierre-ho (GSP ) . Pozri si jeho zápasy, le to asi nemusíš, lebo predpokladám, že si už niektoré videl. Ajtak, chcel som povedať, ukáž mi jeden moment kedy v klietke poskakuje ako poník s metrovým rozdelením nôh a rukami dole...-.-
Mne sa skôr zdá, že pochopil o čom to je. Preto prešiel na oveľa praktickejší a účinejší "štýl".
@toomanh tie siroke postoje, niesu vo vsetkych styloch karate napr. v kyokushinkai sa stoji takmer takisto ako na kickboxe, tie siroke postoje sluzia iba na posilnenie noh je ajsne, ze v sportovom karate stoja v sirokych postojoch, lebo tam tak stoji kazdy ale je to skor o style karate...... ale kzade bojove umenie/sport sa da na ulici vyuzit, len zavisi od bojovnika ci to vie alebo nie Ale kazdopadne, nejde o bojove umenie, ale ide o bojovnika ....... Jeden priklad: Poznam jedneho goju ryu karatistu, ktory sa pobil cca pred mesiacom s jednym Thaiboxerom...... ten thaiboxer bol dobry, cvicil thajsky box myslim ze 2-3 roky, ked si dobre spominam..... ten karatista asi rovnako..... a bitka bola asi o tom, ze zaujali bojovy postoj karatista kopol chudan mawashi geri presne na rebra thajsky boxer sa poskladal a nieco podobne som videl aj naopak takze fakt, zalezi na jedincovi A netreba podcenovat ani jeden styl, vsetky BU su dobre zalezi na clovekovi ako ich vie vyuzit A k tomu, ze preco prechadzaju z karate na ine styly....... Ako iste vies, karate/taekwondo/kung fu nema velmi v sutazeni buducnost...... ludi to az tak nebavi, preto si myslim, ze vacsina prejde casom na ine bojove sporty... to je moj nazor.....
1."ale kzade bojove umenie/sport sa da na ulici vyuzit, len zavisi od bojovnika ci to vie alebo nie Ale kazdopadne, nejde o bojove umenie, ale ide o bojovnika"
Vyber si bojové umenie čo ti je príbuzné, o čom si myslíš, že zvládneš, že ťa to bude baviť. Alebo, si daj sľub, že sa vypracuješ napr. v karate dosiahnem modrý pás a tak... Ja som to tak urobila, ale teraz sa teším, že žijem.
Veľa ľudí, ako som si všimol sa snaží robiť nejaké bojové umenie... Ale otázka je prečo?
Baví ťa byť rýchlejší, silnejší, tvrdší? Choď si zabehať, do posilky...
Kvôli pomste niekomu vymlátiť dušu alebo kvôli sebaobrane? Je 21. storočie, kým sa náboju zo strelnej zbrane nevyhneš, tak jednoducho nemáš šancu...
Kvôli sebakontrole, sebaovládaniu a rozširovaní pokoja v duši? Stačí meditovať, pozerať sa niekoľko hodín na lávovú lampu, alebo proste kontrolovať svoje emócie, keď ti niekto rozbije pre teba cennú - € drahú vec...
Keby som si mal vybrať nejakú športovú aktivitu alebo aktivitu vo voľnom čase, tak bojové umenie by to nebolo. To som si vravel kedysi dávno, aj keď v športe, ktorý hrám, sa proste tvrdá sila vyžaduje, aby si sa mohol napr. uvoľniť a dať gól. Ale keď tak pozerám čo všetko človek dokáže so svojim telom, tak v rámci bojových umení ma zaujala
Capoeira.
Rôzne výskoky, obrátky, premety vo vzduchu, práca s rukami ako aj nohami... Dosť zaujímavé... Teraz na to idem začať chodiť... Myslím, že aj v BA je klub Capoeiry...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
ja chodievam sem ale to len ked som lenivy ist do Viedne
celkovo technika, ale je to aj ovela tazsie.
Real fight je o inom ako karate Ale pre mladez, deti, dievcata je to fajn
Malo ludi poznam napriklad v MMA, UFC ktory by s karate boli niekde vysoko....
Vacsina z nich aj tak presedlava na muay thai.
A v USA hlavne z karate na Jiu Jitsu
Chlapec čo sa venuje boxu môže zabiť týpka čo robi karate/judo/ hocičo. Takisto môže chlapec čo robí karate nakopať riť tomu, čo robí box.
Ide o individualitu bojovníka, predsa. Alebo sa mýlim ?
A ked už tak ospevuješ karate..ehm. Tu je môj názor:
Karate je bojové umenie zoskupujúce ľudí, ktorí s snažia napodobnovať robotov, pričom si neuvedomujú dôležitosť držania rúk hore/ krytie sa. Karatista je frajer, on si tie ruky nechá popri boku, aj ked neviem načo.( ťažké bicepsy ?
Ak udrie protivníka svojím Robotic-Technic-vystretý -lakeť úderom, tak protivník nezacíti len tu bolesť zväčša preražajúcu bázove dosčtičky o hrubke 1cm, ale takisto ho zasiahne aj zvuková vlna hlasného výkriku " Esáááááááá". Pre úplnosť bojovníka ešte nezabudne zakričať :"Mám bod!"
Za mienku stojí aj povšimnutie spodnej časti tela nazývanej nohy. Ako isto vieme, my odborníci na Martial Arts, postoj je veľmi dôležiťý.
Karatista zvolí pre istotu metrový,niekedy aj dvojmetrový rozostup nôh. Dôvod je jednoduchý. Dáva protivníkovy šancu podkopnúť mu nohu...ked sa tak stane, karatista sa rozčapí na zem. Samozrejme zakričí "Esááááá" pretože dal hlavičku Tatami.
Prepáč mi moju kritiku tohto štýlu bojového umenia. Na druhej strane muím podotknúť, že niektorí týpci, čo sa dostali s karate vyššie a plne sa tomu venovali boli fakt dobrí ( teraz naozaj, bez irónie ) Osobne si však myslim, že na slovensku nemáme trénera takého aby ma presvedčil o funkčnoti karate.
Karate bolo dobré pred mnoha rokmi, kedy nejestvovali iné druhy. Avšak podľa mojho názoru Karate jednoznačne zaostáva. Prečo sa tak deje ? Pretože sa NEVYVÍJA ! Uder ostal uderom, kop kopom spred tisíc rokov...
A o opaku ma nepresvedčíš.
Každopádne, je to len môj názor Peace
Tak uprimne neviem kde si to nabral, ale pokial nerobis Kempo karate [v podstate kempo jutsu], Aikido ci Ju Jutsu/Jitsu, nevyuzivas velmi silu protivnika. V karate ak dobre viem, vyuzivas silu protivnika najmenej. Karate je o kopoch a uderoch. Ak by som sa s niekym realne bil, pri prvej prilezitosti dostane Jodan Mawashi geri [kop na hlavu], ak by som mal na sebe rifle, tak by zalezalo od vysky, vahy atd. , no v kazdom pripade by som sa snazil si ho nepustit k telu [ako Karatista, ako Jutsuka to mam v zasade +- jedno, lebo pride jedno Seio Nage/ O Goshi/ O Soto Gari a bude na mna cumiet, co sa to stalo? ]
Ide o to na co sa chces koncentrovat... Ak to chces robit cisto sportovo, nic lepsie ako Judo nenajdes, mozno este ciste BJJ. [Bohuzial okliestili ho, ale inak to je pecka vec]. Ak chces mat aj nejake to vyuzitie box. Karate s Taekwondoo mozu byt skvele aj vonku, ak vystihnes chvilu, ked po tebe skoci, ste len dvaja ludia na zemi, to ze mas kyu v karate, ti nepomoze. Potom existuju sporty, trebarz Jutsu,Aikido a Hapkido [jedna skola v BA], ktore zahrnaju aj grappling a to len chalan bude prekvapeny ak chyti sankaku jime [Triangle Choke] ci iny zabavny lock. A nakoniec existuje sport, ktory povazujem za jeden z najbrutalnejsich a to je Muay Thai a Sambo. Tam cakaj tvrdy drill... Muay ma podobny problem ako Karate, i ked kolena su omnoho premakanejsie a v lepsom pripade si ho stiahnes k sebe a natankujes mu. A Sambo, Krav Maga ci Systema? Ak najdes skolu a nechces byt stroj, skus bez Ruskych trenerov. Chalan bol na Sambe v KE 3x a nema 4 zuby...
Prečo sa prechádza z neho na iné bojové umenia/športy ? Žeby všetci pochopili že so štýlom "robocop" nezrobia veľa ?
Spommínal si Georga St. Pierre-ho (GSP ) . Pozri si jeho zápasy, le to asi nemusíš, lebo predpokladám, že si už niektoré videl. Ajtak, chcel som povedať, ukáž mi jeden moment kedy v klietke poskakuje ako poník s metrovým rozdelením nôh a rukami dole...-.-
Mne sa skôr zdá, že pochopil o čom to je. Preto prešiel na oveľa praktickejší a účinejší "štýl".
Takže asi toľko
Ak ho bude bviť karate, tak bude Možno v tom bude dobrý
1."ale kzade bojove umenie/sport sa da na ulici vyuzit, len zavisi od bojovnika ci to vie alebo nie Ale kazdopadne, nejde o bojove umenie, ale ide o bojovnika"
2."takze fakt, zalezi na jedincovi"
Presne tak, to je aj môj názor
Baví ťa byť rýchlejší, silnejší, tvrdší? Choď si zabehať, do posilky...
Kvôli pomste niekomu vymlátiť dušu alebo kvôli sebaobrane? Je 21. storočie, kým sa náboju zo strelnej zbrane nevyhneš, tak jednoducho nemáš šancu...
Kvôli sebakontrole, sebaovládaniu a rozširovaní pokoja v duši? Stačí meditovať, pozerať sa niekoľko hodín na lávovú lampu, alebo proste kontrolovať svoje emócie, keď ti niekto rozbije pre teba cennú - € drahú vec...
Keby som si mal vybrať nejakú športovú aktivitu alebo aktivitu vo voľnom čase, tak bojové umenie by to nebolo. To som si vravel kedysi dávno, aj keď v športe, ktorý hrám, sa proste tvrdá sila vyžaduje, aby si sa mohol napr. uvoľniť a dať gól. Ale keď tak pozerám čo všetko človek dokáže so svojim telom, tak v rámci bojových umení ma zaujala
Capoeira.
Rôzne výskoky, obrátky, premety vo vzduchu, práca s rukami ako aj nohami... Dosť zaujímavé... Teraz na to idem začať chodiť... Myslím, že aj v BA je klub Capoeiry...