Máte niekto skúsenosť s touto rybou?
Ja som dotreraz chovala len guramy a živorodky no akvarko som sa rozhodla po par rokoch založiť znova, kúpila som samca Bojovnice.... no a... je živý, občas posedáva, ale pri priložení zrkadla sa správa akoby mal.. na
@darkkizz ja som choval bojovnice asi rok. (neskôr ma to omrzelo a prestal som s tým)
Mal som červeného samca a k nemu som dokúpil aj samicu (tie sa dajú náročnejšie zohnať) Dokonca mali aj mladé, ale kedže som ich nevytiahol, tak ich samica požrala.
Bojovnice sú dosť "pomalé a komótne" ryby. Majú väčšinou na háku. V akvárku som mal aj ohrievač - (nastavený na 20 stupňov asi) a hlavne musí byť zakryté, kedže vedia skákať, ale aj kvôli teplote nad hladinou.
A žrali "granulové krmivo" presne pre bojovnice. Stačilo im trošku a boli za tým jak divé. Vločky mi taktiež nežrali. (JBL Novo Grano Color) tak sa to volalo.
To s tym zrkadlom nerob, bojovnica sa to vola preto, pretoze "rada bojuje", po prilozeni zrkadla si mysli, ze ma nablizku konkurencneho samca a utoci po nom, moze si ublizit. Urcite k nemu nedavaj zavojnate rybky (napr gupky), lebo ich vykinozi, inak je to rybka vhodna do spolocenskeho akvaria (az na tie zavojnate druhy).
ja som mala dve, obidvaja boli samci, len jeden bol obyčajný a jeden ten viac vyšľachtený. Pôvodne to boli triedne rybičky ale stopli nám to tak som si ich zobrala domov. Boli v jednom akvárku, ale nebili sa, čo je zaujímavé, lebo všade čítam, že dvaja samci spolu v žiadnom prípade. Modrý krásne rozťahoval plutvy, červený bol taký flegmatik..len čupel v kútiku a čakal na svoj prídel potravy. Kŕmila som ich normálnym krmivom pre bojovnice, nejaké vločky to boli. A vpohode.. vydržali mi tri roky. potom jedna po druhej skapali
@frez To sa robí.. robia to aj chovatelia. Pretože tak im rastú krajšie a väčšie plutvy. A zrkadlo mu neublíži.. narozdiel od toho, keby som tam šupla ďalšieho samca.
Ale viem, že sa to má robiť iba občas, pretože to bojovnicu vysilí, ak by tam bolo dlho...
bojovnica alebo betta splendes je labirintka to znamena ze vydrzi v malom mnozstve vody a aj spinavej lebo dokaze dychat atmosfericky vzduch a najradsej maju nitenky alebo poatentky a musis davat pozor na to aby ti nepozabijal rybky samci su dost teritorialny a naparuje sa preto lebo si mysli ze vidi druheho samca ked das dvoch samcov do kopy dobiju sa na smrt a samicu mlati tiez preto je dobre mat aspon 2 az 3 aby si vybral ale ked odchovava mlade je to krasa pozerat sa na to
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
inak celkom dost rad mozes najst o akvaristike a aj konkretnych druhoch ryb,rystlin, atd na www.akva.sk fore
Mal som červeného samca a k nemu som dokúpil aj samicu (tie sa dajú náročnejšie zohnať) Dokonca mali aj mladé, ale kedže som ich nevytiahol, tak ich samica požrala.
Bojovnice sú dosť "pomalé a komótne" ryby. Majú väčšinou na háku. V akvárku som mal aj ohrievač - (nastavený na 20 stupňov asi) a hlavne musí byť zakryté, kedže vedia skákať, ale aj kvôli teplote nad hladinou.
A žrali "granulové krmivo" presne pre bojovnice. Stačilo im trošku a boli za tým jak divé. Vločky mi taktiež nežrali. (JBL Novo Grano Color) tak sa to volalo.
@frez To sa robí.. robia to aj chovatelia. Pretože tak im rastú krajšie a väčšie plutvy. A zrkadlo mu neublíži.. narozdiel od toho, keby som tam šupla ďalšieho samca.
Ale viem, že sa to má robiť iba občas, pretože to bojovnicu vysilí, ak by tam bolo dlho...