...bol, pretože dnešný svet už nestojí za to za čo stál kedysi, samé drogy, alkohol, teploši, puberťáci sa nevedia zmestiť do kože, nehovorím, že kedysi neexistoval chlast, alebo drogy, ale ...
Okrem iného, na tomto výcviku spravili s chlapcov chlapov, dostali tak trochu rozum ... Bol by som rozhodne za povinnú vojenskú službu!
Ano Bublinqac ma urcite pravdu ... pretoze urcite s nim suhlasia hlavne intelektualne zamerany.. ktory maju mensiu tendenciu brat drogy a ovela lepsie spravanie....
Urcite ma pravdu preto lebo vecsina ludi tam vobec nejde preto aby si zastrielali na zivych ludi ...
Vam jebe ? ... Povinna vojenská sluzba je prvy krok v pripade planovania zacatia vojny... alebo ak chcete mat fasisticky stat... alebos te prijebany komunisti...
PS: O to aby ma buzeroval nejaky upoteny 40 rocny zakomplexovany jebo s iq o dvadsat bodov nizsim nepotrebujem ist na vojnu...
PS2: Nie, ďakujem, doživotné nocne mory neprosím, a ako sociopatovi by mi to tiez asi velmi enslo..
Neviem si predstaviť, že by ma niekto na dva roky odjebal od domova, priateľky, priateľov, slobody etc, dezertoval by som a vyhodil ministerstvo obrany do vzduchu.
...povinná vojenská služba bola aktuálna za studenej vojny, kedže tam sa na konflikt čakalo, teraz je to bohapustá zbytočnosť.
Keď sa zamyslím nad výhodami občianskej armády, tak ma napadá len jediná. Možno sa vyhnúť podobným excesom, akých sa dopustila vojačka Englandová v Iraku (do profesionálnej armády sa verbujú zväčša ľudia z nižších vrstiev. Ale inak je takýto inštitút absolútne zbytočný. Zdá sa mi choré, aby všetci muži v určitom veku museli podstúpiť hromadný výplach mozgu. Je to neospravedlniteľný zásah štátu do života občana.
osobne by som zaviedol taký systém, nebol by to ani tak vojenský výcvik, bol by to zhruba dvojmesačný program, kde by všetci chlapci vo veku cca 16 rokov boli náhodne pridelení do akéhosi útvaru, tábora...cieľom tohto programu by bolo v prvom rade naučiť týchto chalanov, čo to znamená "dicsiplína", čo to znamená siahnuť si na dno svojich fyzických a psychických síl, čo to znamená preberať zodpovednosť na seba za iných, ale predovšetkým naučiť sa postarať sa o seba aj o iných a odniesli si odtiaľ do života mnoho praktických zručností ale aj získali iný pohľad na svet
Ked chlapi povinne na vojnu, nech zeny povinne k sporaku. To plati hlavne pre tie mudrlantky co si myslia, ze sa tam z chlapcov stanu chlapi. Co k tomu prispeje? Sikana a buzeracia?
Šak choďte dobrovoľná tuším ešte funguje. Nemám záujem zabiť najlepšie roky života trčaním v nejakej kasárni. Najlepšie sú dievčatá čo sa tu vyjadrili že by chceli aby bola. By ma zaujímalo ako by sa k tomu postavili keby svojho frajera dva roky takmer nevideli preto že sa niekde musí hrať na vojáčka.
je to prvodriedna chujovina, odtial prideš akurat prepaty. bude s teba agresivne plesate hovado, s trigovicou Steinar. A bude snažiť vyriešit cigánsky problem
absolvovať si vojenčinu nieje na škodu... Chalan sa tam naučí poriadku a disciplíne, zistí čo všetko dokáže a kde sú jeho hranice a mnohí dokonca aj psychicky dospejú.
Šikana v armáde nieje tak rozšírená, ako si mnohí myslia. Je pravda, existuje, nedá sa povedať, že nieje. No z druhej stránky... ak sa niekto nechá, je to jeho problém. (a áno, dá sa postaviť šikane a úspešne)
V každom ohľade základná vojenská služba by nebola na škodu. Keby bola skrátená na čas výcviku a odslúžených aspoň pár mesiacov... 9 je veľa, úplne by stačilo 5.
@pernik s radosťou by som sa vrátil a chcem sa aj vrátiť. Nie je tam žiadne ale, ani keby a nič podobné. Som za ZVS. Mnoho ľudí by prišlo aj na iné myšlienky. Z mnohých zmrdov by sa možno stali aspoň trochu normálni ľudia.
Nieje to nič na spôsob "po vojne každý generál" služba mi dala veľa a veľa ma naučila. Fakt je škoda, že to už nefunguje.
@Hov ädo Veľká Británia mala povinnú vojenskú službu v medzivojnovom období a počas druhej svetovej vojny, čo je logické. O Francúzsku neviem, takže sa k tomu nevyjadrujem a Izrael neriešim, kedže to je krajina ktorá vyvoláva konflikty a je priam terorom na blízkom východe.
Nikde som komunizmus nespomenul, čiže neviem o čom hovoríš.
Z chlapca urobí muža veľa vecí no povinná vojenská služba je podľa mňa to posledné.
... FYI politická a ekonomická teória obhajujúca spoločné vlastníctvo výrobných prostriedkov, kontrolu celej výroby, distribúcie a výmeny ako spravodlivý spôsob účasti na národnom bohatstve
Komunizmus: politická ideológia a prax sovietskeho totalitárneho typu s komunistickou stranou ako jedinou vládnucou stranou, ktorý prvýkrát vznikol Októbrovou revolúciou v cárskom Rusku.
Tak čo to podľa teba je- myslím to, čo z chlapca urobí muža?
Izrael je jedina krajina vychodne od grecka az po Japonsko ktora je normalna .
Kazdy den z kazdej s vetovej strany su ohrozovany Arabskymi susedmi ktory nerespektuju ich pravo na suverenitu a najradsej by porusili vsetko co kedy OSN prijalo .
Tak preto tam povinne idu do armady aj zeny lebo je to maly stat a amju malo ludi , aj ked zeny su polovicny vojak
@Mm47 Vravia ti niečo Arabsko-Izraelské vojny a Palestína?
Palestína (pre teba "arabi") bolo Britské mandátne územie, žili tam prevažne len arabi a nič zaujímavé sa tam nedialo, predtým bola Palestína súčasťou Osmanskej ríše. Problémy nastali po 2 sv. vojne keď do Palestíny začali húfom utekať židia, chceli vytvoriť židovský štát (Izrael) a "oslobodiť" svätú zem na ktorú si neprávom vytvárali nárok.
Židia začali zo dňa na deň vypalovať arabské dediny, vraždiť arabov, utlačovať ich a odobrali im takmer všetky práva. Vojensky obsadili skoro celú Palestínu a vytvorili Izrael.
Toto sú dejiny Izraela...
Horšie je, že toto tam pokračuje do dnes, židia do dnes bombardujú arabské CIVILNE ciele. Tak ako to robia už 50 rokov.
A nie, nerobia to preto lebo bojujú s Palestínskymi "teroristami".
Izrael je vyspelý štát len a len preto kedže tam prúdi obrovský kapitál zo západu už od konca druhej svetovej vojny, USA tích vrahov podporujú ako sa len dá...
Britske uzemie? Zidia tam zili pred 2000 rokmi ked Britania este ani nebola , potom prisiel nejaky Arabsky pako z uzemia Saudskej Arabia a juznejsie , daleko od Izraelu a zacal dobijat cele to uzemie a dostal sa az po Egypt a dalej , je zaujimave ako kazda krajina v tej oblasti prosperovala a potom ako sa z nich stali moslimske staty su v srackach a su to raje pre teroristov v dnesnej dobe (Egytp)
Izrael sa vratil tam kde povodne aj bol pred tisicrociami a Hamas , ani ne Libanon ale teroristicky Hamas sa s tym nevie zmierit .
@pernik nuž, to si myslíš ty. niekto chce isť aby si niečo kompenzoval, ja by som chcel lebo mam svoje dovody. Myslím že povinna by nebola až taký dobrý nápad... predsa len fakt to nútenie nieje dobré. Ale je to jedno, keď sa to bude reálne riešiť tak potom o tom môžeme diskutovať či je to vhodné či nie
Naozaj, z chlapca spraví muža šikanovanie od mazákov, buzerácia od nadriedených a staré dobré vedenie k čo najväčšej nenávisti, čo je často do veľkej miery podstatou výcviku, aby bol človek schopný a ochotný zabíjať nepriateľa, musí toho mať v sebe dosť ...
(mimochodom, odporúča 9 z 10 psychológov)
V niektorých zmysloch sa akosi mužom stať nepotrebujem, ak niekto áno, nech sa prihlási do armády, alebo nech si vytvorí fight club, nech sa páči ...
@mm47 Trosu poupravim Zili tam zidia, moslimovia a aj arestania. Bez problemov. Potom prisli Turecky arabi a narobili bordel ohladom Jeruzalemu. Povodni Arabi boli takisto utlaceni ako ostatni. Zacali sa krizove vypravy a krestania nerobili rozdiel medzi Arabom a Tureckym Arabom. Tym sa to vsetko posralo. Zacala nenavist medzi islamom, judaizmom a krestanstvom, ktora sa drzi doteraz.
A prosperujuce krajiny z toho tazko spravis, ked v kazdom state zabera vyse polovicu uzemia pust. Maju ropu, jediny zdroj prijmov. A ten saim snazia obrovske korpoaraciee za podpory krajin ako USA zobrat. Tak sa tomu terrorizmu zas necuduj
@Mm47 Židia z Palestíny DOBROVOLNE odišli pred 3500 rokmi. Ale ani predtým tam neboli jediný obyvatelia, prišli na územie Palestíny pred 4000 rokmi keď už obývaná bola.
Teraz po 3500 rokoch sa rozhodli, že bude asi lepšie vytvoriť vlastný štát, ktorý by chránil ich nenažrané záujmy. Vtrhli teda do Palestíny, ktorú opustili, od vtedy sa tam usadili Arabi a židia si po 3500 rokoch začali na tú zem robiť nárok. Čo je horšie robili to násilím a vojnou. A to robia dodnes.
Hamas sa nevie zmieriť tak maximálne s tým, že židia kontrolovane niečia Arabské obyvateľstvo v pásme Gazy a to všetko bez akéhokoľvek dôvodu.
@depropex nekomentuj, mne je to jedno. keď za tým vidíš nejakú filozofiu, tak to si asi nepochopil moje prosté slová. ide o to, čo si teraz naposledy sám povedal. " predsa len fakt to nútenie nieje dobré"
Aha tak ty si zato aby Arabi obsadili a vyhubili Izrael? chvalabohu ze Izrael je ovela mocnejsi ako vsetci jeho susedia dohromady
Preco teda my nepovrazdime madarov zato ze sa nahrnuli na nase uzemie kedysi ? my sme tu tiez zili stovky rokov pred tym ako sem dosli a zacali nas buzerovat
@Mm47 Lenže medzi nami a maďarskom nikdy vojna nebola, taktiež maďari dennodenne nebombardujú naše civilné ciele a nevraždia tvoju mamu.
Nehovorím aby Arabi obsadili Izral, hovorím aby sa to tam začalo riešiť inou cestou ako raketami a práve Izrael je ten ,ktorý to inou cestou ani riešiť nechce...
No ja som pocul a videl na TA3 ze prave Libanon posere kazdu dohodu o ktoru sa snazi Izrael , sam si hovoril ako su prepojeny s USA , USA na nich urcite tlaci aby isili diplomatickou cestou , na Libanon tlaci Hamas a ich sproste nabozenstvo aby zacali Dzihad a podobne veci .
ked uz sme pritom Libanon vystreluje bezne rakety na Izrael a IZrael podnika odvetne nalety aby te rakety znicil , obcas sa pritrafi chyba , a mozno to ani nieje chyba a je to pomsta ale Arabi si zato mozu sami , je to len zhoda okolnosti ze najvacsia teroristicka organizacia su moslimovia?
85% terorizmu a zla , problemov vo svete sposobuje ISLAM a komunisticke krajiny (severna korea napr. )
@tunidlo snažíš sa ukázať že aha , serie si do huby ! ?
tie dve vety sa môže zdať protichodné ale ak trošku pohneš rozumčekom, zistíš že výsledný efekt je, že som tým myslel niečo medzi . neni to zlý nápad ale ani dobrý. Ešte sa ideme hádať ?
Teda presne ten, v ktorom písal, že do toho netreba nútiť aj ostatných ...
Neviem prečo si mi na to zareagoval tým, že ti niečo písal a ty si to nečítal ...
Hm, jednak to asi bude moja chyba, lebo ja sa neviem rozhodnúť, čo som čítal a na čo som reagoval a navyše sa ti naozaj nečudujem, že sú ti neplodné diskusie proti srsti, ty si predsa určite nikdy nezvykol viesť debaty v štýle "ty si k****!" "nie, ty si k****!"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
216 komentov
áno, z dôvodu, že by to mužom len prospelo, pretože v mojej prítomnosti by sa z mužov stali opäť chalani a možno aj dievky.
Okrem iného, na tomto výcviku spravili s chlapcov chlapov, dostali tak trochu rozum ... Bol by som rozhodne za povinnú vojenskú službu!
Urcite ma pravdu preto lebo vecsina ludi tam vobec nejde preto aby si zastrielali na zivych ludi ...
Vam jebe ? ... Povinna vojenská sluzba je prvy krok v pripade planovania zacatia vojny... alebo ak chcete mat fasisticky stat... alebos te prijebany komunisti...
PS: O to aby ma buzeroval nejaky upoteny 40 rocny zakomplexovany jebo s iq o dvadsat bodov nizsim nepotrebujem ist na vojnu...
PS2: Nie, ďakujem, doživotné nocne mory neprosím, a ako sociopatovi by mi to tiez asi velmi enslo..
...povinná vojenská služba bola aktuálna za studenej vojny, kedže tam sa na konflikt čakalo, teraz je to bohapustá zbytočnosť.
- na jednej strane to muzom naozja prospelo, po fyzickej stranke, a vramci akehosi druhu samostatnosti
- na strane druhej to bolo velmi casto miesto buzeracii, sikany a nepeknych spomienok ci dokonca traum
asi tak ....
A ostný ktorý si myslíte že by to prospelo .. už len z princípu je to ... protiústavné ke už nič iné...
Vojny mali vždy ekonomické príčiny. Až keď ľudstvo vyrieši všetky ekonomické problémy, budú sa vojny viesť pre iné príčiny.
-- G. Laub
Šikana v armáde nieje tak rozšírená, ako si mnohí myslia. Je pravda, existuje, nedá sa povedať, že nieje. No z druhej stránky... ak sa niekto nechá, je to jeho problém. (a áno, dá sa postaviť šikane a úspešne)
V každom ohľade základná vojenská služba by nebola na škodu. Keby bola skrátená na čas výcviku a odslúžených aspoň pár mesiacov... 9 je veľa, úplne by stačilo 5.
ta povinna sluzba by nebola fakt zla
Už vás vidím...
a ak by som nemal, šiel by som a rád
To mi pripomenulo "Po vojne, každý generál" ...
Nieje to nič na spôsob "po vojne každý generál" služba mi dala veľa a veľa ma naučila. Fakt je škoda, že to už nefunguje.
Vojenská služba je prežitok socializmu, v iných krajinách ani nikdy nebola, to znamená, že tam sú všetci muži zmrdi, sračky a bábovky?
Dokonca v Izraeli je stále, to viem na isto.
Nie nemyslím, že sú tam všetci zmrdi, sračky a bábovky. Len mnoho z nich by možno neboli.
Nikde som komunizmus nespomenul, čiže neviem o čom hovoríš.
Z chlapca urobí muža veľa vecí no povinná vojenská služba je podľa mňa to posledné.
... FYI politická a ekonomická teória obhajujúca spoločné vlastníctvo výrobných prostriedkov, kontrolu celej výroby, distribúcie a výmeny ako spravodlivý spôsob účasti na národnom bohatstve
Komunizmus: politická ideológia a prax sovietskeho totalitárneho typu s komunistickou stranou ako jedinou vládnucou stranou, ktorý prvýkrát vznikol Októbrovou revolúciou v cárskom Rusku.
Tak čo to podľa teba je- myslím to, čo z chlapca urobí muža?
Izrael je jedina krajina vychodne od grecka az po Japonsko ktora je normalna .
Kazdy den z kazdej s vetovej strany su ohrozovany Arabskymi susedmi ktory nerespektuju ich pravo na suverenitu a najradsej by porusili vsetko co kedy OSN prijalo .
Tak preto tam povinne idu do armady aj zeny lebo je to maly stat a amju malo ludi , aj ked zeny su polovicny vojak
nešlo by mi o to stať sa drsňákom ale dať sa trochu do laty, psychicky aj fizycky.
ak sa toho bojíš ty tak sa toho nemusia báť aj ostatný
Palestína (pre teba "arabi") bolo Britské mandátne územie, žili tam prevažne len arabi a nič zaujímavé sa tam nedialo, predtým bola Palestína súčasťou Osmanskej ríše. Problémy nastali po 2 sv. vojne keď do Palestíny začali húfom utekať židia, chceli vytvoriť židovský štát (Izrael) a "oslobodiť" svätú zem na ktorú si neprávom vytvárali nárok.
Židia začali zo dňa na deň vypalovať arabské dediny, vraždiť arabov, utlačovať ich a odobrali im takmer všetky práva. Vojensky obsadili skoro celú Palestínu a vytvorili Izrael.
Toto sú dejiny Izraela...
Horšie je, že toto tam pokračuje do dnes, židia do dnes bombardujú arabské CIVILNE ciele. Tak ako to robia už 50 rokov.
A nie, nerobia to preto lebo bojujú s Palestínskymi "teroristami".
Izrael je vyspelý štát len a len preto kedže tam prúdi obrovský kapitál zo západu už od konca druhej svetovej vojny, USA tích vrahov podporujú ako sa len dá...
Nikto nemá právo ma nútene niekde zobrať a držať ma tam v otrasných podmienkach rok.
Muža zo seba dokážem spraviť aj sám, nepotrebujem na to žiadnu vojenskú službu...ty si na tom asi inak.
Izrael sa vratil tam kde povodne aj bol pred tisicrociami a Hamas , ani ne Libanon ale teroristicky Hamas sa s tym nevie zmierit .
@pernik nuž, to si myslíš ty. niekto chce isť aby si niečo kompenzoval, ja by som chcel lebo mam svoje dovody. Myslím že povinna by nebola až taký dobrý nápad... predsa len fakt to nútenie nieje dobré. Ale je to jedno, keď sa to bude reálne riešiť tak potom o tom môžeme diskutovať či je to vhodné či nie
(mimochodom, odporúča 9 z 10 psychológov)
V niektorých zmysloch sa akosi mužom stať nepotrebujem, ak niekto áno, nech sa prihlási do armády, alebo nech si vytvorí fight club, nech sa páči ...
A prosperujuce krajiny z toho tazko spravis, ked v kazdom state zabera vyse polovicu uzemia pust. Maju ropu, jediny zdroj prijmov. A ten saim snazia obrovske korpoaraciee za podpory krajin ako USA zobrat. Tak sa tomu terrorizmu zas necuduj
Teraz po 3500 rokoch sa rozhodli, že bude asi lepšie vytvoriť vlastný štát, ktorý by chránil ich nenažrané záujmy. Vtrhli teda do Palestíny, ktorú opustili, od vtedy sa tam usadili Arabi a židia si po 3500 rokoch začali na tú zem robiť nárok. Čo je horšie robili to násilím a vojnou. A to robia dodnes.
Hamas sa nevie zmieriť tak maximálne s tým, že židia kontrolovane niečia Arabské obyvateľstvo v pásme Gazy a to všetko bez akéhokoľvek dôvodu.
Tebe už neostáva nič iné ako nekomentovať a pridať k tomu pekného smajlíka ...
Ešte si zabudol spomenúť mayovu bandu, tá mi nejak chýbala v tomto príspevku ...
"ta povinna sluzba by nebola fakt zla"
"Myslím že povinna by nebola až taký dobrý nápad"
Preco teda my nepovrazdime madarov zato ze sa nahrnuli na nase uzemie kedysi ? my sme tu tiez zili stovky rokov pred tym ako sem dosli a zacali nas buzerovat
Nehovorím aby Arabi obsadili Izral, hovorím aby sa to tam začalo riešiť inou cestou ako raketami a práve Izrael je ten ,ktorý to inou cestou ani riešiť nechce...
ked uz sme pritom Libanon vystreluje bezne rakety na Izrael a IZrael podnika odvetne nalety aby te rakety znicil , obcas sa pritrafi chyba , a mozno to ani nieje chyba a je to pomsta ale Arabi si zato mozu sami , je to len zhoda okolnosti ze najvacsia teroristicka organizacia su moslimovia?
85% terorizmu a zla , problemov vo svete sposobuje ISLAM a komunisticke krajiny (severna korea napr. )
tie dve vety sa môže zdať protichodné ale ak trošku pohneš rozumčekom, zistíš že výsledný efekt je, že som tým myslel niečo medzi . neni to zlý nápad ale ani dobrý. Ešte sa ideme hádať ?
Samozrejme, ty si len objektívne zhodnotil situáciu z oboch pohľadov ...
A preto si tikalokovi, ktorému sa prvý pohľad nepáčil, napísal "zase pán filozof (smajlík) nekomentujem"
A potom si nepriamo uznal, že má vlastne pravdu ...
To fakt dáva zmysel ...
to čo som mu napísal ťa nemusí trápiť a ak ťa to už trápiť má tak by si aspoň mohol vedieť prečo som mu to asi napísal.
Napísal ti, že do toho netreba nútiť aj ostatných ...
Neskôr si uznal, že nútenie nie je moc dobré ...
Ale za pravdu si mu naozaj ani len náznakom nedal, samozrejme ...
Ešte ideme riešiť ?
On ti niečo napísal, ty si to nečítal, len si na to zareagoval "zase pán filozof (smajlík) nekomentujem"?
Bežne reaguješ na to, čo nečítaš?
A keď si to nečítal, prečo si tak lipol, že si mu ani náznakom nemohol dať za pravdu, keď si vlastne nemohol vedieť, čo on písal?
ak sa chceš ďalej hádať tak aspoň nebuď tak mimo, čo sa otázok týka. Lebo toto je až moc neplodná diskusia.
Teda presne ten, v ktorom písal, že do toho netreba nútiť aj ostatných ...
Neviem prečo si mi na to zareagoval tým, že ti niečo písal a ty si to nečítal ...
Hm, jednak to asi bude moja chyba, lebo ja sa neviem rozhodnúť, čo som čítal a na čo som reagoval a navyše sa ti naozaj nečudujem, že sú ti neplodné diskusie proti srsti, ty si predsa určite nikdy nezvykol viesť debaty v štýle "ty si k****!" "nie, ty si k****!"
viedol som také diskusie, tak ma kludne označ za kokota, nech sa páči. Ja sa veľmi rád naťahujem o to kto je kokot.