NIE. Si myslíte, že by sa ceny zaokrúhlili nadol??? Ono sú to len centíky, ktoré nemajú takmer žiadnu hodnotu... Ale skúste si spočítať o koľko viac by ste každý deň minuli v obchode, keby bolo všetko o cent drahšie...
ano, lebo mam moc vela 1 a 2 centoviek v penazenke, aj ked väcsinou nechavam prepitne, ale v obchode alebo tak mi vydaju... tak si to potom zoberiem, a len to zavadza...
Normalny clovek sa casom nauci narabat aj s centami. Este starsi ludia s tym mozu mat problem. A zrusenim by sa nic nedosiahlo, akurat by sa to vsetko zaokruhlilo nahor . . . a mozno by sa nasiel nejaky dalsi mantak ktory by zacal rozpravat o tom, ze by sa mali zrusit aj desiatkove centy a ostal by len 0,50 €ent a vyssie hodnoty.
Alebo aspoň nech ich nejak farebne odlíšia, si furt mýlim 5,2 a 1 a keď sa človek niekam ponáhľa, nemá čas tam po peňaženke hľadať 4 centy, rovno hodí 10 a iba sa to v peňaženke hromadí.
áno, jednoznačne áno... a hlavne kvôli našej zlatej tete bufetárke, kt. sa musí každý deň "zápasiť" s týmito mincami ... a nikto jej ich nechce rozmeniť
jednoznacne ano... co pre boha s tymi centovkami mam robit? plati sa s tym nemozne a aj tak si zato nic nekupim... alebo ich dat casnicke ako tringelt? ved by ma poslala kade lahsie ( a to aj keby som z tych medenakov poskladal 10eur )... este aj bezdak sa vam nato moze... jedine chodnik zatial na ne nepindal, takze ich pravidelne vyhadzujem zrusit sa ale nedaju, jedine co mozme, je prestat ich pouzivat a tvarit sa, ze neexistuju... co neznie zle
nevidím dôvod prečo by mi mali vadiť nejaké peniaze veď je dobré, že nejaké peniaze človek má, tak z princípu človek nemôže byť proti žiadnym peniazom.
raz som počul takú vetu: "kto si neváži malé peniaze, nezaslúži si ani veľké..."
Oh, jasne! Hromzim z tych blbosti. Hlavne, ze rusili desat a dvadsathalierniky, v CR uz aj 50 chceli, ale ze teraz k nam prisli centy omnoho mensej hodnoty uz nikomu nevadi...
jasne ze keby ich zrusili tak sa ceny zvysia ale zvysia sa tka ci tak takze urcite som za , neznasam 1 a 2 centovky stale to vsade vydavaju a ja zas musim rozmyslat kde s nimi zaplatit bo pozeraju po mne jak po vrahovi ked s nimi platim jaaaj stop 1 a 2 centovkam
som jednoznačne za ich zrušenie... 1 cent = cca 30 halierov, 2 centy = dva krát toľko...
keď sa rušili 10 a 20 halierniky, ludia boli takisto proti (nepamätám sa už s akým argumentom) a nakoniec si na zmenu bez problémov zvykli.. peňaženky sa odľahčili o zbytočné haliere a zamestnancom bánk a hypermarketov by sa odľahčilo od banálnych starostí s 1 a 2 centovkami, ktoré sú tam deň čo deň nedostatkovým tovarom, keďže tieto všetky hnijú niekde v peňaženkách a pohároch spotrebiteľov a nie sú reálne v obehu..
nemajú s tým problém vo Fínsku, nevidím v tom problém na Slovensku...
@Nikeboy aha... mna by len zajimalo ako sa ti moze nahromadit 30centov z 1 a 2 centoviek, ked s nimi vies tak proficky narabat zeby sa aj tebe len povalovali v penazenke a ked uz by bola penazenka neunosne tazka, minul si ich? hmm asi nie, tebe urcite vydavaju eurove sumy v 1 a 2centovkach, ze a ted ani nehovorim o predavackach ( raz som platil medenakmi sumu 1,11€... vysypal som jej tam plnu hrst 1,2 a 5 centoviek a mal si vidiet ten usmev na tvari... radostou bola cela bez seba... chudak teta to tam pocitala 2 minuty )
nechápem načo by sa to malo rušiť, však keď mi v jednom obchode také vydajú, v druhom nimi zaplatím...a fakt nerozumiem jak toho môže mať niekto plnú peňaženku ....je to smiešne...preboha
@pseudos tak az 30 nie, ale 10-15 centou ano mne sa povaluju vsade po vreckach, a potom ked sa perie, su z vreciek vonku hej to poznam, raz som siel platit 100kc v 1kc minciach
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Tie drobne centiky, vsetko vzdy len komplikuju
raz som počul takú vetu: "kto si neváži malé peniaze, nezaslúži si ani veľké..."
Jednoznačne centy chcem! S čím potom budem hrať poker?
keď sa rušili 10 a 20 halierniky, ludia boli takisto proti (nepamätám sa už s akým argumentom) a nakoniec si na zmenu bez problémov zvykli.. peňaženky sa odľahčili o zbytočné haliere a zamestnancom bánk a hypermarketov by sa odľahčilo od banálnych starostí s 1 a 2 centovkami, ktoré sú tam deň čo deň nedostatkovým tovarom, keďže tieto všetky hnijú niekde v peňaženkách a pohároch spotrebiteľov a nie sú reálne v obehu..
nemajú s tým problém vo Fínsku, nevidím v tom problém na Slovensku...
Ale akože, nechápem, prečo by sa mali zrušiť, sú to peniaze tak či tak.
A je to iba chvíľa, čo sa tu zaviedli..
Ale mne osobne by to bolo jedno.
Zrušia sa - zrušia, nezrušia - nezrušia.