Baby prosím vás,poradili by ste mi nejaký osvedčený typ proti menštruačnej bolesti okrem liekov? nechcem brať lieky proti bolesti,lebo to všetko samá chémia.. hoci nemávam často bolesti,ale keď už prídu tak niekedy až zvraciam,tak dúfam že mi niečo poradí
priamo na bolesti pomáhajú tepleé obklady alebo kúpeľ. Ak chceš bolestiam predchádzať, treba začať cvičiť - napr. jogu alebo iné upokojujúce cvičenie. Tiež by si mala piť veľa tekutín (nie kávu, nie alkohol)
No, neporadím. Ešte som nevidela nič neliekové, čo by mi pomohlo. Dokonca ani antikoncepcia mi nezmierňuje bolesti. Existujú rôzne bylinky, čaje a všeličo možné, ale neverím, že to môže utĺmiť bolesť. Možno trošku zmierni. A okrem toho, aj prírodne veci škodia.
no tak ja jedine tabletku. dám si Nalgesin a mám celý deň postarané. a vtedy nosím také volnejšie nohavice, aby ma na podbrušku netlačili. a pomáha mi aj pohladkať si bruško a masáž krížov.
mne nikdy nepomohlo nic okrem ibalginu tak neviem pomoct, posledna mestruacia mi meskala dost dlho (z 28dni bolo 50) a to sa ukazalo aj na bolesti, cely den som prelezala v posteli, skoro som plakala...
káva, čierny čaj, cola, guarana - povzbudzujú myseľ, ale i telo a to k väčšej bolesti.
cvičenie - dostatočné prekrvenie panvy zmierňuje bolesti, vhodné sú aj napr. brušáky, aerobik, strečing i brušné tance
mna ked boli brusko pri menzese tak mi ho hladka priatel a pomaha to ale zaruceny recept na bolesti je ako mi vzdy mama hovori a je to fakt pravda aspon mne to pomaha... ked nieco robis...proste napriklad upratovanie, alebo take nieco proste cinnost pri ktorej aspon trosku namahas telo a nemyslis iba na bolesti brucha.. a mne praca vzdy pomoze... ale radsej mam to hladkanie od priatela
Tieto problemy som mala aj ja. Odporucam obmedzit nosenie tamponov na dobu nevyhnutnu,pouzivat co najmensie velkosti a hlavne striedat s inymi hygienickymi pomockami.
ked si das ubolene oblasti do teplucka, ci uz kupel alebo obklad, to pomaha, rovnako aj zamestnanie sa inou cinnostou, ako tu uz bolo spomenute... ale ak mas az take bolesti, ze zvracias, neviem si celkom predstavit, ako upratujes alebo robis brusaky a myslim, ze ti tabletka neuskodi - ja sama som zastavala presne rovnaky postoj ako ty, nechcela som do seba cpat ziadne lieky, no potom prisli neznesitelne bolesti a tabletka bola to jedine, co pomahalo. a napokon ma to ako keby aj vyliecilo, bolesti prestali som fit ako predtym!
inak na rok mi pomohla antikoncepcia ale v poslednej dobe sa mi to znova vracia...pri brušákoch by som zomrela...ja väčšinou ležím s priateľom v posteli, počúvame hudbu, zapálime si sviečku a keď to nejde, dám si Nurofen...tá jedna tabletka za mesiac v prvý deň menzesu hádam až toľko neuškodí...
@ayreen
ja som len popisovala problemy, ktore som kedysi mala ja. dievca ma 14, tak predpokladam, ze k sexu este nedoslo a prave v tomto obdobi som mala strasne bolesti kvoli tamponom. Nemohla som ho mat dlhsie ako dve hodiny ale samozrejme pri urcitych napr. sportovych aktivitach boli ine riesenia nepohodlne.
no uz len ked budem sa zvijat v tych brutal krcoch tak este zacnem robit brusaky ked sa nedoakzem ani postavit skoro,ze?mne okrem ibalginu tiez nepomaha ale trosku to zmierni ten taky cvik ze sa mas tak nejak prehnut a ma sa ti ulavit a trosku to aspon mne pomaha je to znesitelnejsie vtedy...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
cvičenie - dostatočné prekrvenie panvy zmierňuje bolesti, vhodné sú aj napr. brušáky, aerobik, strečing i brušné tance
- vápnika: mlieko, mliečne výrobky (kefíry, jogurty, syry, tvarohy), strukoviny (sója, fazuľa), listová zelenina (kapusta, šalát), orechy (lieskovce, mandle), minerálne vody...
- horčíka: zelená zelenina, orechy, zrná, obilniny, celozrnné pečivo
- železa: zelená zelenina, orechy, zrná, obilniny, celozrnné pečivo, hovädie mäso, vnútornosti
kupel teplyy...
proste neco teple na brucho a podbrusko...=D
ja mam furt chut to urobit
@12 KRASNE POVEDANE!
a mne teda Ibalgin a termofor(tuším sa to tak volá)...
inak na rok mi pomohla antikoncepcia ale v poslednej dobe sa mi to znova vracia...pri brušákoch by som zomrela...ja väčšinou ležím s priateľom v posteli, počúvame hudbu, zapálime si sviečku a keď to nejde, dám si Nurofen...tá jedna tabletka za mesiac v prvý deň menzesu hádam až toľko neuškodí...
ja som len popisovala problemy, ktore som kedysi mala ja. dievca ma 14, tak predpokladam, ze k sexu este nedoslo a prave v tomto obdobi som mala strasne bolesti kvoli tamponom. Nemohla som ho mat dlhsie ako dve hodiny ale samozrejme pri urcitych napr. sportovych aktivitach boli ine riesenia nepohodlne.