netusim ako sa to vola po slovensky a ci to aj predavaju ale mne spolubyvajuca odporucila primrose oil uzivat a vraj ked obmedzis sladke pred (ako keby sa to dalo ked mas pms tak by to nemalo byt az take zle..
ani mne tabletky nezaberaju, vacsinou sa predavkujem ibuprofenom, dam horucu sprchu a zalahnem.. potom ked sa zobudim uz mi nic nie je.. oproti tomu co bolo..
Ber lecitín na vyrovnanie hladiny hormónov v krvi, zdravšie jedz, ak fajčíš a piješ kávu tak to obmedz, a viac pohybu (vrelo odporúčam- napr. ja tieto bolesti nemávam odkedy cvičím)
a ešte dotaz, možno si povieš že blbosť ale viem že za tú bolesť v značnej miere môžu stuhnuté svaly na bedrách a zadku ... ženy so sedavým zamestnaním majú tieto kŕče najčastejšie a keď budeš mať pohyb - hlavne v oblastí panvy, tak tie bolesti prejdú. Moja teta je masérka a má X zákazníčiek ktoré sa na to sťažovali a po vymasírovaní sedacích svalov vraveli, že sa im kŕče o dosť zmiernili
@trubecka odporucam jogovy cvik mardzari (macaci chrbat)....ale pravidelne kazdy den, zaberie to tak 5 minut denne.....(ale par mesiaco a ams po bolestiach)...potom uz len porod
@trubecka algifen neo kvapky nedam na ne dopustit, su urcene na hladku svalovinu, proti krcom maternice....vyskusaj isto, ale su len na predpis alebo ak sa poznas s magistrou tak mozno Ti da aj bez receptu a potom daj vediet ci zabrali
Zvláštne, že Ti nič s toho čo si napísala nepomáha, pritom napr. také bylinky sú zázračné! Určite to nerieš Ibalginom a podobnou chémiou, skús sa spýtať mami alebo choď ku gynekológovi
@trubecka Klasický Ibaglin si skúšala? Mne zaručene pomôže, ale trvá to asi 40 minút kým zaberie a stačí mi aj 200ka.. a panadol femina neodporucam, nezabral mi.
@trubecka ak nezaberajú klasické lieky, skús algifen kvapky, tie mi pomohli vždy aj keď som mala tie úplne najhoršie stavy (nedávaj si ich ak ti cez menzes býva zle aj od žalúdka, lebo žalúdok strašne zaťažujú), je dobré sa vyhýbať kofeínu a ak nezaberá teplá voda, tak skús suché teplo, vyhrievací vankúšik alebo niečo také
tiez tripm a ako vzdy hovorim ze chcem zomriet ale to len preto lebo je to riadna bolest alebo ze sa dma vykastrovat :d a take keci a cakam kym to prejde nic ine tie tabletky vobec nepomahaju..:/ alen sa tym nicis ...
prelež to ani mne na bolesti nič nepomáha a ešte k tomu cez menzes aj vraciam, mám horúčky a pod., takže nejdem do školy a preležím to na ibalgine a algifenových kvapkách v posteli
@trubecka daj si pol decko vodky a chod spat. to hned zaspis a ked sa o hodinku zabudis, tak si ani nepamatas, ze si mala nejake bolesti. ja som mala bolesti, ze som si len lahla do postele a od bolesti plakala, ale toto mi vzdy pomohlo. ... a ibalginy mi nezaberaju vobec. mozno tak panadol femina na chvilu pomoze.
Mávala som hrozné bolesti ... nepomáhali žiadne tabletky ako je ibalgin alebo podobné a tak isto ani predpísané lieky, tabletky od obvodnej lekárky. Tak mi gynekologička predpísala antikoncepciu a od vtedy to je v pohode len občas trochu cítim bolesť ale to je nič oproti tomu aké bolesti som mávala pred tým.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
alebo deň-dva predtým cvičím jak ďábel, aby som skapínala zo svalovice a nie z krámov (i keď obyčajne je to dvojitá smrť, ale to je detail)
Ja teraz jedávam denne jednu lyžičku pomletého hnedého ľanu, vraj to na to zaberá. Tak skúšam. Ale treba to jesť dlhodobo.
ani mne tabletky nezaberaju, vacsinou sa predavkujem ibuprofenom, dam horucu sprchu a zalahnem.. potom ked sa zobudim uz mi nic nie je.. oproti tomu co bolo..
a ešte dotaz, možno si povieš že blbosť ale viem že za tú bolesť v značnej miere môžu stuhnuté svaly na bedrách a zadku ... ženy so sedavým zamestnaním majú tieto kŕče najčastejšie a keď budeš mať pohyb - hlavne v oblastí panvy, tak tie bolesti prejdú. Moja teta je masérka a má X zákazníčiek ktoré sa na to sťažovali a po vymasírovaní sedacích svalov vraveli, že sa im kŕče o dosť zmiernili
myslím, že v knihe Carrie od Stephena Kinga to Carriena matka chápala ako trest od Boha za Evine hriechy
a k téme: skús iné tabletky alebo cvič...mne to pomáha a nemusím sa ani predávkovať chémiou..
kebyže si dám jednu 200, tak mi zaberie o pol hodinu a účinkuje 15 minút a môžem si dať ďalšiu
a nepoviem vám ju
@deutschprinzessin kolko stoja tie kvapky ? su na predpis ?
@millieandrea nepijem ... mam odpor k alkoholu
@mrcionka dakujem skusim ten vyhrievaci vankusik ... snad nieco pomoze