Nech si s telom robia hocičo. Už len z toho princípu, že neuznávam cintoríny. Buď to telo treba použiť alebo ho zabalzamovať a vystaviť. Ukladať ho do zeme je nezmyselné plytvanie, jeho orgány môžu niekoľkým ľuďom zachrániť život!
nedávno som počula v televízii, že darcom (zdá sa mi orgánov) je po smrti či chce či nie -každý z nás- a ak nechce aby boli jeho orgány darované, treba o to písomne požiadať nejaký úrad či čo.... asi budem musieť úradom napísať..
Milerada, ci uz na organy alebo pre studentov nech sa na nom vyjasia. Len nech je s nim zaobchadzane s uctou a zvysky nech su spopolnene a ulozene do hrobu. Aaaaalebo rozprasene.
Slovenským medikom na učenie nedám ani svoj hnilý kokot. Pri tom koľko sa berie na tieto školy a aký kokoti z nich vychádzajú by mali mať prachov dosť aj na človeka vypestovaného z kmeňových buniek. Darovať by som daroval, keby viem akému človeku. Ale to bohužiaľ vedieť nikdy nebudem takže radšej by som čo to daroval za života a zvyšok-
Nič ani bohovi!! Bolo to MOJE telo, je to MOJE telo aj to bude MOJE telo... aj po smrti... nikto zo mňa nič nedostane, pôjdem pekne do truhly pohromade, nikomu nič nedarujem... AMEN...
inak mne by to bolo jedno. naozaj fakt jedno. ale nerada by som blizkym sposobila to, ze by nemohli najst v sebe nejake to "closure"...niektori ludia to mozu brat tak ze clovek akoby preziva v inych dalej a to by som ozaj nechcela. mozno lepsie mat pohreb a zmierit sa s tym. ak budem mat niekedy manzela, asi s nim taketo veci preberiem.
neviem ci sem niekto take nieco napisal ale podla zakona kazdy kto nepodpise papiere ze nechce darovat organy a je vhodny darca, jeho organy budu poskytnute...takze nejde o to podpisat ze chces darovat ale naopak ze nechces...aspon tak nas ucili
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
75 komentov
što ?
Snáď budem mať rodinu, ktorá si moje pozostatky bude chcieť uctiť, aj keď človek nikdy nevie :/
(ale chcel by som byť aj zabalzamovaný
nikto nie je hodny toho aby dostal moje organy
strasne rada by som sa stala sucastou human body exhibition
ale tak to by si sa mal nechať zmraziť
@tommyhot ale pozostali nadobudaju dispozicne pravo na nakladanie s tvojim pozostatkami
Ale medikom nie.
A chcem, aby potom moje ostatné zvyšky boli spopolnené a rozsypané z kopca na Stratenskej píle.
inak mne by to bolo jedno. naozaj fakt jedno. ale nerada by som blizkym sposobila to, ze by nemohli najst v sebe nejake to "closure"...niektori ludia to mozu brat tak ze clovek akoby preziva v inych dalej a to by som ozaj nechcela. mozno lepsie mat pohreb a zmierit sa s tym. ak budem mat niekedy manzela, asi s nim taketo veci preberiem.
* » tvnoviny.sk/sekcia/spravy/d...