ale za znovuzrodenie otroctva v zmysle USA pred Lincolnom jednoznačne NIE ! ... ale to povedzte fabrikám v Indii, Bangladéši, Číne a vlastne v celej Ázii
či už si to uvedomujeme alebo nie, tak už otrokmi sme.... stále sa za niečom ženieme, alebo náš ženú druhý- a keď to už nie sú naše vlastné túžby (po majetku, uznaní, kariére, ktoré raz pominú, ale zaberajú nám toľko času a úsilia, že zabúdame žiť a venovať sa tomu čo máme radi), tak je to technika na ktorej sme závislý
@Cute ach jaj ale veď v tom je veľký rozdiel!!! máme slobodu! Tej závislosti na technike a hnaní sa za kadečím môžeš jedného dňa úplne slobodne povedať STOP.
Kdežto taký otrok... myslíš že môže si len tak zmyslieť "mám toho dosť. končím" ? Taký otrok väčšinou nemá žiadne práva, je to len... vec... niekoho majetok...
@dikadvokat všetko záleží od uhla pohľadu,,, sú ľudia, čo áno majú slobodnú vôľu, ale majú istý dôvod prečo to nie proste nepovedia... napr. človek čo je zadĺžený (dôvody neriešme) to nie nepovie, že sa nebude v práci hnať, lebo by nemal prachy, nezaplatil čo treba a bol by vieš kde..... ale je fakt, že ľudia si to robia sami, hlavne v našej krajine, lebo to nie nevedia povedať aj keby mohli, a potom sa čudujeme, že je to tak ako to je..
Ale dobre teda, aby ste nepovedali, keby si mám predstaviť otrokov z minulosti- tak som zásadne proti
@cute keď už sa dostaneš do dlhu tak už ani niet na výber to pochopím, ale napr. ja som začal robiť cez víkendy aby som si zarobil na svoje hobby, ale ironicky som vďaka tomu naň nemal čas, vtedy som si uvedomil čo má vačšiu hodnotu, radšej som robotu obmedzil na nutné minimum a neľutujem to, stráveny čas pri tom čo mám rád mi už nikto nevezme
urcite ano ale iba pre takych ktory by nemali domov alebo namiesto vazenia by isli do otroctva alebo pre cigosov a vseobecne pre takych ktory by iba kazili spolocnost . ale otroctvo v prospech statu ze byim stat poskytol ubytovanie stravu. a na oplatku by dotycny pracovaly tak by sa vyriesilo dost problemov..
@cute peniaze sú len prostriedok, ale máš pravdu viem čo myslíš. Aj Chris McCandles by súhlasil . Je o ňom film(Into the wild), rozoberá práve túto myšlienku.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Kdežto taký otrok... myslíš že môže si len tak zmyslieť "mám toho dosť. končím" ? Taký otrok väčšinou nemá žiadne práva, je to len... vec... niekoho majetok...
Ale dobre teda, aby ste nepovedali, keby si mám predstaviť otrokov z minulosti- tak som zásadne proti