U nás sa to volalo KOČAP - kurz ochrany človeka a prírody. Trvalo to tri dni a učili sme sa tam také veci ako prvá pomoc, orientácia v teréne, streľba, hod granátom atp.
Tí majetnejší mali možnosť ísť namiesto toho na týždeň do Talianska.
boli, je to u nás povinné, trvá to tri dni počas maturít a kto sa toho nezúčastní alebo si to nenahradí (v jedinom termíne), tak si zopakuje ročník
kedysi sa chodievalo na chatu a odtiaľ na rôzne výlety s tým, že sa naučené poznatky následne využili v praxi... my sme mali v prvý deň kurz prvej pomoci, nejaké športové hry a potom topografiu... na druhý deň sme absolvovali 8-hodinovú túru a na tretí sme strieľali zo vzduchovky...
@indifferentgirl ten prvý odsek pozerám "fuh, na takú školu by som asi nechcel chodiť..." až potom som si prečítal tvoj nick a uvedomil si, že chodíme na tú istú...a som mierne preľaknutý teraz
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Tí majetnejší mali možnosť ísť namiesto toho na týždeň do Talianska.
kedysi sa chodievalo na chatu a odtiaľ na rôzne výlety s tým, že sa naučené poznatky následne využili v praxi... my sme mali v prvý deň kurz prvej pomoci, nejaké športové hry a potom topografiu... na druhý deň sme absolvovali 8-hodinovú túru a na tretí sme strieľali zo vzduchovky...
bolo to fajn až na... nie, nebolo to fajn
ale veď neboj nič... čože je to osemhodinová túra
Čo je celkom brutal výcvik, lebo kto už by sa predtým bol vedel obliecť do igelitiek, alebo nebodaj behať?
... Jáj a ešte bolo mimoriadne prekvapivé, že fakt každý okrem mňa si tam doniesol za igelitku tých igelitiek, aby sa do nich mohol obliecť
a dopadlo to fakt zaujímavo..
My by sme mali ísť v ten týžden pred koncom školy ale ja mám vtedy žiaľ skúšky na autoškolu takže neidem.