Nemyslim, ze je to u nas take strasne so sikanou a pod., naviac by tu na to neboli financne prostriedky a co do pohodlia, kazdy ma rad nieco ine, tak preco by sme mali chodit nasackovani v aspon pre mna nie celkom pohodlnych odevoch?
Naviac, ked si vezmeme, ze clovek sa nemoze dat ani na dietu ani nejako velmi pribrat za 4 roky, nepride mi to ani len prakticke. Moznoze to posobi elegantnejsie a vznesene, ale co ja viem, ci by to nieco hlbsie riesilo...
čo šibe vám o tom mi ani nehovorte keď som chodila do školy v anglicku museli sme tam mať to blbé oblečenie trpela som tam tri roky ale aj tak sa tam chcem vrátiť ale predsa dookola mať na sebe biele tričko šedú sukňu modrý sveter čierne topánky a šedé podkolienky alebo modré a čierne už neviem
zásadný argument proti je to akože popieranie individuality. ale škola je predsa vzdelávacia inštitúcia, v prvom rade sa tam má človek prezentovať vedomosťami, nie oblečením. a okrem toho, čas strávený v škole je možno tak jedna tretina dňa, čiže na šialené outfity vyjadrujúce individuálne indivíduum času dosť aj potom
ale tak nezažila som, neviem si predstaviť seba v školeskej uniforme, ale v zásade nemám nič proti, pokým mi niekto nezkáže náušnice
Nemyslím, že by šlo o to, čím sa má človek prezentovať v prvom rade ...
Aj napriek tomu, že v škole ide v prvom rade o vedomosti to neznamená, že mu len tak môžeme určiť, aké oblečenie má v škole nosiť, alebo akú hudbu v nej môže počúvať
A mne by také niečo vadilo aj keď nemám potrebu prezentovať sa šialenými outfitmi, proste chcem nosiť, čo je mne pohodlné a čo si ja vyberiem a za takú cenu, akú ja uznám za vhodné ...
Aby mi toto mal niekto vnucovať mi príde maximálne neprirodzené a obmedzujúce
Inak, nechcete niekto pre stieranie sociálnych rozdielov navrhnúť uniformnú dopravu pre žiakov, ktorou sa budú dostávať do školy, či aspoň maximálnu hodnotu áut, ktoré pred ňou žiaci môžu zaparkovať? ...
nehodlám sa vzdať môjho oblečenia, najhoršie je keď máme prax a všetci máme tie nechutné nemocničné uniformi, takže určite nie, cítim sa blbo keď ma nejaká moja kamoška oblečené to isté čo ja...
Keď to tak nevnímaš, samozrejme sa ti môže zdať, že to preháňam ...
Ja to tak však vnímam a nevidím najmenší dôvod vnímať to inak, prípadne hypoteticky tolerovať to, že sa mi niekto snaží zasahovať do toho, čo si obliekam ...
Tak gate ako gate a tričko ako tričko čo sa pohodlia týka teda rozhodne neplatí
A ja si tiež myslím, že ak by ceny neboli extrémne nízke, (čo by asi neboli) tak by to bol pre nich problém, teda základný princíp padá, keďže miesto pomoci by to sociálne slabším asi vadilo ...
@luc.ka len k tomu gate ako gate, tričko ako tričko - ale len, keď si môžeš vybrať, čo ti sedí, ak majú mať uniformy jednotný strih, tak ľudia s atypickou postavou nemajú šancu byť oblečení pohodlne. napríklad moja kamarátka môže mať veľkosť možno 34, je fakt drobná, ale prsia má éčka. už vidím, aké pohodlné by jej boli tie vrchné diely. čiže tak, ty sa k pohodliu nevyjadruješ a niekto môže mať úplne jednoduchý dôvod na to, aby sa nad ním zamýšľal.
@luc.ka Ešte sa ti nestalo, že ti nejaký kus oblečenia proste nesedel? Že menšie číslo bolo v istej oblasti príliš malé a väčšie naopak v inej oblasti priveľké?
uprimne poviem vam pohodlnejsie sa citim v tricku a gatoch, a nie v koseli s kravatkou a tmavymi nohavicami... aj ked kazdemu je pohodlne nieco ine..dobru noc
Síce píšem v prvej osobe, ale nechcel som tým naznačiť, že mi ide iba o to, či to práve mne sedí ...
Kľudne by som si ju obliekol, ak mi je to pohodlné, je mi dosť jedno, čo nosím, ale to neznamená, že by som nebol proti uniformám, rozhodne to nemusí sedieť každému, ťažko by som bol jediným človekom na škole
Niektoré baby nerady nosia sukne, niektorí ľudia nemajú radi nejakú farbu atd., atd., je tam milión problémov, ktoré môžu vzniknúť a v podstate úplne zbytočne
1. ako už písala galinka, nehovorím o jednej veľkosti, ale o jednom strihovom type.
2. nebudem zbytočne opakovať, tak len @34 . keď som hlasovala za nie, tak som sa nad tým zamýšľala globálne. nechcem, aby druhí ľudia všetci do jedného nosili uniformu a ja som to podporila argumentom, že "však mne to sedí"
Ja už len tých dvoch predo mnou doplním, že ja osobne mám mať aj teraz v práci uniformu a síce ešte stále nie je ušitá, ale mám už predstavu ako bude vyzerať a nemám s ňou problém. Ale naozaj, jeden strih nemôže sedieť každému a tiež pochybujem, že existuje nejaká kombinácia oblečenia, ktorá by niekomu nevadila.
(Ak ide o tú moju uniformu, mala by byť šitá mne na mieru - ale dosť pochybujem že v prípade školských uniforiem by sa to takto riešilo.)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Naviac, ked si vezmeme, ze clovek sa nemoze dat ani na dietu ani nejako velmi pribrat za 4 roky, nepride mi to ani len prakticke. Moznoze to posobi elegantnejsie a vznesene, ale co ja viem, ci by to nieco hlbsie riesilo...
proti zas , kde by sa podela individualita?
čiže skôr si myslím, že by to dobré nebolo. dlho existujeme bez nich, vydržíme aj dlhšie.
keby baby nemuseli nosiť blúzky a sukne, tak by som to brala
ale tak nezažila som, neviem si predstaviť seba v školeskej uniforme, ale v zásade nemám nič proti, pokým mi niekto nezkáže náušnice
Nemyslím, že by šlo o to, čím sa má človek prezentovať v prvom rade ...
Aj napriek tomu, že v škole ide v prvom rade o vedomosti to neznamená, že mu len tak môžeme určiť, aké oblečenie má v škole nosiť, alebo akú hudbu v nej môže počúvať
A mne by také niečo vadilo aj keď nemám potrebu prezentovať sa šialenými outfitmi, proste chcem nosiť, čo je mne pohodlné a čo si ja vyberiem a za takú cenu, akú ja uznám za vhodné ...
Aby mi toto mal niekto vnucovať mi príde maximálne neprirodzené a obmedzujúce
podľa mňa to s tým odporom preháňate. a k tomu, či by to bolo pohodlné, k tomu sa radšej ani nevyjadrím... gate ako gate, tričko ako tričko.
a skôr si myslím, že by bola nutnosť kúpiť si uniformu problém pre toho sociálne slabšieho.
Keď to tak nevnímaš, samozrejme sa ti môže zdať, že to preháňam ...
Ja to tak však vnímam a nevidím najmenší dôvod vnímať to inak, prípadne hypoteticky tolerovať to, že sa mi niekto snaží zasahovať do toho, čo si obliekam ...
Tak gate ako gate a tričko ako tričko čo sa pohodlia týka teda rozhodne neplatí
A ja si tiež myslím, že ak by ceny neboli extrémne nízke, (čo by asi neboli) tak by to bol pre nich problém, teda základný princíp padá, keďže miesto pomoci by to sociálne slabším asi vadilo ...
no nič, je len dobre, že o takýchto veciach nerozhodujem ani ja, ani ty, ani nikto nekompetentný
ok, opýtam sa to inak. dostaneš pred seba novú školskú uniformu, ktorá sa ti páči, je z príjemného materiálu, strih ti perfektne sedí. oblečieš si ju?
Síce píšem v prvej osobe, ale nechcel som tým naznačiť, že mi ide iba o to, či to práve mne sedí ...
Kľudne by som si ju obliekol, ak mi je to pohodlné, je mi dosť jedno, čo nosím, ale to neznamená, že by som nebol proti uniformám, rozhodne to nemusí sedieť každému, ťažko by som bol jediným človekom na škole
Niektoré baby nerady nosia sukne, niektorí ľudia nemajú radi nejakú farbu atd., atd., je tam milión problémov, ktoré môžu vzniknúť a v podstate úplne zbytočne
1. ako už písala galinka, nehovorím o jednej veľkosti, ale o jednom strihovom type.
2. nebudem zbytočne opakovať, tak len @34 . keď som hlasovala za nie, tak som sa nad tým zamýšľala globálne. nechcem, aby druhí ľudia všetci do jedného nosili uniformu a ja som to podporila argumentom, že "však mne to sedí"
Ja už len tých dvoch predo mnou doplním, že ja osobne mám mať aj teraz v práci uniformu a síce ešte stále nie je ušitá, ale mám už predstavu ako bude vyzerať a nemám s ňou problém. Ale naozaj, jeden strih nemôže sedieť každému a tiež pochybujem, že existuje nejaká kombinácia oblečenia, ktorá by niekomu nevadila.
(Ak ide o tú moju uniformu, mala by byť šitá mne na mieru - ale dosť pochybujem že v prípade školských uniforiem by sa to takto riešilo.)
bavíme sa tu o teoretickej situácii, ktorá sa nestane, čiže rovnako teoretické je aj to, či by sa škola zaoberala šitím uniforiem na mieru.
ale uznávam, že som možno neodpovedala na anketovú otázku správne.
ÁNO by bolo na otázku, či BY sa mi to páčilo. a na tú položenú, či "BY to bolo dobré", by asi bola vhodnejšia odpoveď -neviem-.