áno. žiadne vydrbávačné rozdiely oblečenia a "štýlu" " dzivých ľudí" na " elitných školách" by sa neriešili lebo by sme všetci vyzerali akoby nás jedna mater zaodievala, boli hrdí na akú školu chodíme a okrem toho, niet nad pekný riť v rovnošatových nohaviciach
skôr nie...na jednej strane by to aspoň trochu zamedzilo sociálnym rozdielom, ale na druhej,nie každej by bolo príjemné chodiť v krátkej sukni...a ako poznám náš úžasný štát, resp. našu školu, určite by sme vyfasovali nejaké nevkusné...
nosenie rovnošaty schvaľujem kôli tomu, že potom by boli všetci "rovnakí" tým pádom by ubudlo násilia a šikanovania typu "aha ty máš také a také oblečenie, ja mám lepšie..." bolo by to fér.
No keď si to mám predstaviť reálne nepáči sa mi to pretože súčasťou mňa je aj to ako pôsobím, potrebujem sa vyjadriť šatami...
@popolcek ...oni predpísané sú..ale akosi systém ako všade...niekto nenosí stále nič z toho nemá, žiadny problém a zasa niekto iný nosí celý rok zabudne si raz košeľu abo kravatu a už má poznámku...
V tomto: "nosenie rovnošaty schvaľujem kôli tomu, že potom by boli všetci "rovnakí" tým pádom by ubudlo násilia a šikanovania typu "aha ty máš také a také oblečenie, ja mám lepšie..." bolo by to fér." súhlasím s @30 . Ale reálne byť na škole, kde sa nosia uniformy? NIKDY! šak jak pozerám, tak všade majú také divné nohavice (blee) (ani nespomínam sukne...), ešte divnejšie tričká s golierom (neznášam golierové tričká (blee), resp. košele, ktoré tiež vyzerajú nejak podivne a už vôbec nehovorím o tých svetríkoch. Ako, nemám nič proti svetrom, svetre sú fajn, svetre sú pekné, ale ja POTREBUJEM k životu mikiny. A hej, niektoré tam mali aj mikiny, ale žiadna s kapucňou a predným vreckom. A ako tak pozerám, niektoré sú ešte celkom prijateľné, ale ako povedala @littlephoenix , tak my by sme dostali tie úplne najhnusnejšie.
@tunidlo rozdiely. T.j - namyslení primáti z rodu opíc ktorí doslova šikanujú tých, ktorí niesú oblečení podľa ich gusta, niesú od hlavy po päty odetí v značke. Rovnošata by aspoň v škole tento problém ako tak vyriešila
Skôr áno, aj keď asi len na základných školách alebo tak do toho 2. ročníka na strednych školách (v 18 už človek rozmýšľa väčšinou aspoň trochu inak ako v 14).
Jednak by sa zmiernili tie sociálne rozdiely, a jednak by sa tým dospievajúcim *prístrihli krídelka*, keďže by to bolo niečo, čo by museli rešpektovať.
Keď som videla v Írsku, ako nabehlo 40 malých prváčikov v rovnakom telocvičnom úbore a začalo cvičiť, nevedela som sa vynadivat, takí boli zlatí
preboha vy sa tu niektori pocuvate? viem, ze ta uniforma vyzera hrozne, ale tam nejde o to, ako to vyzera, ale o to, ze by ste sa naucili respektovat iste pravidla a prisposobovat sa veciam(vsetkym rozmaznanym a neprisposobivym deckam by taky rok v zahranici niekde v anglicku alebo v irsku ohladom tohoto len prospel).. lebo povedat, ze potrebujete k zivotu nejaky kus oblecenia je trosku mimo
Tie tenisky na tej foto .... mohli si ich odpustit , potom nema vyznam mat rovnake oblecenie ked sa jeden zas bude chvalit ze ma lepsie tenisky (aj ked su hnusne)
by som sa odbachla. ja chodím na takú školu, za ktorú sa totálne hanbím. som ateista, tak načo som tam. je to totiž že cirkevná . a ešte keby mám mať rovnošatu, tak by každý vedel, kam patrím.
ano chcem, aby sa nosili uniformy v skolach, nikto by si nik nezavidel, nikto by sa nikomu nesmial atd atd atd, samozrejme stat by musel zaplatit tie uniformy, inak by to nemalo vyznam
stratila by som dovod nakupovat! plus fakt ze najlepsie sa mi spi v rifliach a mikine (a na co sa chodi do skoly na nulte hodiny?) je s rovnosatou nekompatibilny
aj ked uz nestudujem, tak myslim, ze by to nebolo dobre... lebo mne by napr trebalo aspon 5 kratkych a 5 dlhych triciek/kosiel/bluzok/neviemcoho a aspon po 3 sukne a nohavice...alebo to mam prat kazdy den? myslite, ze by to bolo realne? podla mna tazko. a co sa tyka toho, ze by sa zotreli socialne rozdiely, aj to je mimo, lebo dnes sa skor deti pretekaju nie v tom, kto ma ake oblecenie, ale v tom, kto si donesie do skoly drahsiu hracku/mobil/mp3/notebook a rozdiely su potom aj tak v tomto, nie v obleceni...
@lopka1313 u nás sa stále ohovára len o tom kto sa ako oblieka šminkuje a aký má slovník..(čiže nadávka každé druhé slovo...)..no my keby sme mali unformy určite by sme dostali tie najhnusnejšie!!!
Niektorí tvrdia že by sa vyriešilo posmievanie zo stránky obliekania. Ja si myslím že je jedno či má niekto neznačkové oblečenie alebo špinavú a dotrhanú rovnošatu! No nie???
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
87 komentov
A hlavne žiadna "vydrbávačná" sloboda výberu oblečenia, hej, jednoznačne najlepšia cesta ...
@chidori
Hej, tomu sa hovorí vyriešiť problém ...
Lebo teraz si nemôžeš kúpiť dve rovnaké tričká a nohavice, alebo sukne a furt nosiť do školy tie, však?
pred dvomi rokmi som v irsku musela a bolo to fajn(zvykla som si)
preboha mne sa to nepááči ten sveter a ta sukňaa nikdyy
No keď si to mám predstaviť reálne nepáči sa mi to pretože súčasťou mňa je aj to ako pôsobím, potrebujem sa vyjadriť šatami...
@tunidlo vec názoru
a môj názor, mohlo by to byť pekné, ale je to nepraktické
No spýtam sa, čo je to vydrbávačný rozdiel oblečenia?
Ale nechcela by som to,to už by som nebola ja s mojím "pomixovaným" štýlom.
toto sú naše:
No, ak to tak je, tak ok ...
Len ja som nič také nikdy nezažil a nejak sa do toho neviem vcítiť ...
Jednak by sa zmiernili tie sociálne rozdiely, a jednak by sa tým dospievajúcim *prístrihli krídelka*, keďže by to bolo niečo, čo by museli rešpektovať.
Keď som videla v Írsku, ako nabehlo 40 malých prváčikov v rovnakom telocvičnom úbore a začalo cvičiť, nevedela som sa vynadivat, takí boli zlatí