Je podľa Vás bozkávanie hriech? ...Dnes som bola donútená ísť na spoveď a som sa spýtala na túto tému, pretože som si o tom čítala v jednej diskusii...čo myslíte vy?
áno bozkávanie je hriech. Som veriaca, chodím pravidelne do kostola a žijem podľa Božieho slova, ale toto asi nikdy nepochopím že prečo to je hriech...
zalezi od toho s akym umyslom to robis. ak to robis s umyslom sa/chlapa/hocico s cim to robis vzrusit alebo mu navodit ine prijemne pocity je to hriech ak nie ste zosobaseny. formalny bozk na licko mozes a moznoze aj na pery by sa dal prehliadnut
keď som ešte volakedy dávno išla na birmovku a musela som aj na spoveď, ten týpek mi povedal, že hriech je všetko čo by ťa mohlo vzrušiť a dokonca aj držanie sa za ruku
v sobotu som bol na spoved a cital som si knizku spytovanie svedomia a riadne som sa pri tom nasmial...bolo tam aj taka otazka, ci som sa s niekym bozkaval..ale aj take hluposti ze ci som dodrziaval dopravne predpisy pre cyklistov a chodcov a ci som nehadzal a nenicil skolske pomocky a knihy
áno ,je to hriech ..lenže počkať ...je to hriech ak je to príliš vášnivé ..a ak je za tým bočný úmysel -tj ..že sa navzájom tí dvaja chcú vzrušiť ..vtedy je to hriech a prirodzene teda by sa malo spovedať z toho ...
som veriaca ,ale už aj toto je na mňa akosi moc ...
ach dievča, jednému nechápem...ak chceš naozaj počuť správnu odpoved na tvoju otázku, prečo sa pýtaš na portáli, kde je náboženské vyjadrovanie takmer zakázané a viera znevažovaná 3/4 týchto užívatelov :/ čo ti teda asi väčšina napíše?
vela vecí je hriech ktoré ma až zarazili ... pri príprave na birmovku som prišla na kopec nových vecí ktoré sú hriechy ... tááákže ak by si velmi chcela žiť bez hriechu musíš sa strániť všetkého možného čo sa spája s nejakými hlbšími pocitmi ... už len rozmýšlanie nad niečím vzrušujúcim alebo podobným je hriech takže o bozkavání je to viacmenej jasné si myslím...
čo je kua na tom hriech ? za 2000 rokov tu hromada debilov všetko otočili hore nohami podla toho ako sa im to hodilo, a bozkavánie je hriech, dovi dopo neche je
@opickaraquel - na hriechy neverím, neexistuje nič čo by si mohla spraviť a musela za to trpieť večnosť, alebo si zaplatiť odpustok aby ti bolo instantne odpustné. čo pošleš, to sa ti vráti, svet nefunguje na princípe "dobrý skutok -> odmena, zlý skutok -> trest", aj keď to tak vyzerá, lebo je to uzavretý kruh.
podľa toho aké bozkávanie myslíš...ja som veriaca a tie spoločenstvá, v ktorých sa pohybujem ani zďaleka nie sú také konzervatívne ako si myslí väčšina tu prítomných ľudí....tak ako sa mení vzdelávanie, ktoré nie je už len o biflení, mení sa aj cirkev, ktorá nie len o tichom modlení a mrmlaní v kostole..takže keby bolo bozkávanie hriech myslím, že by som nemala toľko veriacich priateľov
tak trochu mi to pripadá aj ked som veriaca... že prvého čo stretnem a budem cítiť niečo viac k nemu tak najprv sa treba vziať potom si môžeme užívať a všetko to k čomu nás to prirodzene ťahá a potom sa ale nemôžu dvaja rozviesť pretože to sa tiež nemá... tak potom je to vlastne začarovaný kruh.... nedá sa vziať si niekoho pokial ho nepoznáme po všetkých stránkach .... teda aspon ja si to myslím...
určite to nie je hriech, je to dar od Boha ked Boh vidi dvoch ludi ktory sa skutocni miluju a bozkavaju sa tesi sa z toho chce aby sme ho oslavovali vsetkym co robime.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
hriech je ked pedo farar riesi malych ministrantov...
skurvena cirkev...
som veriaca ,ale už aj toto je na mňa akosi moc ...
ako vždy s tebou súhlasim, preto že maš pravdu....
myslím si, že hriech je zabudnúť milovaného človeká pobozkať.........filip
a tiež si myslím, že by bol najvyšší čas cirkev reformovať, žijeme predsa v 3 tisícročí.....
idealne je zavriet sa v izbe a podla moznosti nevychadzat, maximalne tak na spoved. a ak niekoho nahodou stretnes, len ho obracat na spravnu vieru.
a @zajko30 to napísal krásne, hriech je zabudnúť milovaného človeka pobozkať....
- bozkávanie
- objímanie, tanec (keď to vedie k vzrušeniu)
- aj držanie za ruky ak to vedie k vzrušeniu!!! (???)
Proste najlepšie by bolo, keby ste sa s frajerom/frajerkou vôbec nechytali ani sa nedívali alebo spolu vôbec nechodili.
Alebo prestali čítať také pičoviny a riadili sa rozumom.