Vyhlasujem boj proti nezmysleným blogom. Určite veľa ľudí ako ja si myslí že birdzu len škodia a zatieňujú tie naozaj dobré. Keď si to myslíš aj ty tak sa pridaj do boja proti nim. Čo chceme dokázať ? Chceme aby na birdzi bol človek ktorí bude mať možnosť
Borat86, nepaci sa mi predstava BOJA PROTI ZLYM BLOGOM, zle blogy budu, a nehnevajte sa ked sa niekto zaregistruje a nevie co je blog a napise tam daco, tak ju zniest pod ciernu zem "fuuuj pseudoblog" co si dievca v prvej sekudne ani neuvedomi co to vlastne je...
Navrhujem opacny smer. Co je to pseudoblog (ano drbna to ma dakde v blogu napisane), co je to zbytocny blog?
Je zbytocny blog, to co sa tebe nepaci ale niekomu inemu ano? Pseudoblog to byt nemusi, ale nepacit sa moze.
V prvom rade si ujasnime CO JE TO DOBRY BLOG (a to co nebude splnat aspon cast kriterii bude zly blog=zbytocny=pseudoblog)...
Takze miesto tohoto sa najprv dohodnime, CO JE TO DOBRY BLOG, a taketo blogy nejako povysim a budu viac propagovane, a zaplava masovosti a priemernosti zostane (lebo nikdy nezabranite, ze sa dakto nezaregistruje a nenapise si do blogu co chce, lebo ked sme pri blogoch, tak blog je nieco ako dennicek cloveka, cize teoreticky si tam moze pisat co chce, ak by sme zakazovali pseudoblogy (ktore nie su protizakonne,reklamne ani nejak zavadne, proste su len hlupe a zbytocne), tak by sme sli proti samotnej podstate blogovania (nie tu na BIRDZ, ale celkovo vsade na internete).
Pseudoblogov sa nezbavite, budu, mozme vsak urobit vela preto, aby sme ich dokazali potlacit, a na svetlo viac vytiahnut kvalitne dobre blogy. Najprv si tu vsak zadefinujme PRAVIDLA DOBRYCH BLOGOV.
Takze ziadne prihlasovanie, kym nevieme co je vlastne spravnym blogom...
Nejde o to, by tu boli len same dobre blogy. Su aj ludia, co chcu pisat, ale proste im to nejde. Ked niekto ide pridat blog, tak tam hned hore ma link "Aký článok pridať? Prečítaj si čo je to blog!" Asi by to malo byt vacsim fontom, alebo co.
Este aby som vysvetlil, preco taketo blogy mi vadia. Ked som sa sem regol ja, tak medzi blogmi boli same dobre clanky a tak sa mi tu zapacilo. Bohuzial medzi blogmi pomaly stupa pocet otazok, navrhov na chat, v niektorych pripadoch napisany smajlik alebo len, ze dotycny nevie co ma napisat. Ked sem dojde niekto novy a uvidi v naj blogoch same taketo kraviny, tak blogy okamzite citat prestane, co moze byt jedine na skodu.
Ale tam ide o to, aby ked otvorim blogy nebolo napisane: boze ja sa nudim... pokecate?? Toto neni blog... a blog to ani nikdy nebude... a ked ich jednoducho nechame pisat take veci tak to budu robit... nemyslis Tomas??!!
súhlasím s verculkou nehovorím že taraz niekto musí mať talent ako 3tm alebo sarah ale kto pokecá, a takéto názvy blogov nie sú blogmy ale len spam....
Keď toto čítam tak si uvedomujem že všetci majú pravdu. Viem že takéto blogy by na birdzi nemali byť ale aj Tomáš ma pravdu nemôžem im v tom brániť. Ja im ani brániť nechcem, chcem len aby sa tieto blogy nejak utiahli, oddelili od tých dobrých. Existujú veľa riešení ako to urobiť a veľa ľudí to skúšali no stále tie blogy sú tam. A myslím si že jediné dobré riešenie je aby na birdzi bol niečo ako administrátor blogov alebo moderátor ktorí by to všetko riadil a rozdeľoval. Viem že veľa vecí sa novým birdzom opravia ale ešte neviem ako to bude vyzerať keď ten nový birdz bude, tak som ani nechcel veľmi písať Tomášovi alebo inému s kompetentných. Ale keď to tu už je tak sa pýtam : Virieši sa niečo novým Birdzom ??
dobry blog je ten v ktorom sa nerobi podla mna ziadna anketa je to udajne osobny dennik jasne tam si clvoek moze nacmarat anketu ale nikto mu nebude odpovedat lebo je to jeho osobny cize ankety tipu otazky kto pride na fest by som radsej dal do diskusie.... a prebrate pesnicky kto tam pise tiez niesu blogy
A kto má podľa vás nezmyselné blogy? Mám len jednéo člena na toto "miesto" kde má zaručenú medajlu nezmyselného blogu, ale tuším viac tu takých nieje, majú aj snahu, tá sa cení, čiže odbrý či zlý blog - Pozrite sa na to inak a nie očami "Oo to sa mi nepáči toto je na prd blog" ...
Vyjadrovať sa ma pravo každy len v ramci slušnosti a bez nadaviek či oplzlych reči.na tie silacko-vilgarne slova nik nie je zvedavi.pisateľ takych slov sa iba sam podceňuje a zhadzuje,
Napr. niekto napise blog v ktorom vyjadruje svoje pocity a dost mu zalezi na tom aby ich vyjadril...ludom ktorym pisanie nejde uplne bravurne sa moze pacit a moze na nich spravit nejaky ten umelecky dojem a inym luidom cize tym ktori su v pisani dobri sa to hned moze zdat ako nezmyselny blog aj ked je pisany dobre...a hned to vyhlasia za zbytocny prip. pseudoblog...a nezda sa mi zas spravodlive ked autorovi sa jeho blog paci a niekto mu ho vymaze. Ved kazdy clovek ma pravo sa slobodne vyjadrit(pozn. ziadne rebelske heslo!!!)
A este ze sa mi zda nespravodlive ked niekto napise blog v podobe chatu ,blog plny nadavok alebo nieco v zmysle ,,akurat som dosla z vonku bola som so psom videla som nadherneho chalanaa´´ a nikto nic a ked niekto napise normalny blog napr. v relativnej forme dennika a hned vsetci zacnu kritizovat aj napriek tomu ze to bolo pisane uprimne a s dobrym umyslom.
1.- nezmyselne blogy su trapne a zhadzuje kvalitu birdzu , zaroven odradzuju potencionalnych citatelov blogov
2.-na druhej strane ma kazdy pravo pisat si blogy aj ked nema ani talent.
ALE zaznela tu otazka co ej dobry blog? Hlavna podmienka dobreho blogu je ze je potrebna jedna vec na ktoru mnoho ludi zabuda a sice-Tema preto si myslim ze blog o vyzve na chat alebo preklad piesni iron maidenu alebo to ze sa autor blogu nudi a nevie co pisat je zly blog. a tych je tu stale viac
Sa uvedomte, táto myšlienka mazať blogy je divná od základu. Birdz je predsa o voľnom šírení nápadov a myšlienok všetkých čo sú tu. Jediné opatrenie ktoré je potrebné a aj sa tak deje je dávať pozor na blogy slovne napádajúce a propagujúce zlé veci. Ostatné je len otázka vkusu. Predsa keď chcete mazať niekoho blog o ktorom si on a pár ľudí môže myslieť že je dobrý a zvyšok myslieť že je trápny, nieste o nič lepší ako tí čo šíria trebars fašizmus. Je to skrátka popieranie slobody prejavu iných...
no mazanie zlych blogov nic neriesi treba si vziat hada na prsia a spravit tym co sa taaaak strasne nudia nejaky priestor taku jednu chatovaciu miestnost a to by asi aj mne vyhovovalo, lebo by som nemusek preklikavat furt medzi pokecom a birdzom lebo kym tu niekto odpovie na prispevok tak aj zabudnem ze som niekde nejaky dal a tak by sa spravil chat a kazdy tazden 5 tematickych miestnosti o ktorych by sa diskutovalo, 1. nejaky spolocensky problem, 2. tento tyzden sa venujeme hip-hopu atd. + plus jedna stala miestnost ze zoznamka pre tych co sa tak strasne nudi ze zakladju fora a blogy typu kto popise tot moj skromny nazor
nesuhlasim s tym ze ma ludia kritizuju za to ze nepouzivam interpunkcne znamienka ciarky a podobne... ja to proste s tym pisat neviem a kym takymto sposobom napisem vetu aj zabudnem o com mala byt. ja neviem cisu moje blogy dobre alebo zle pre mna su blogy nieco ako miesto kde sa mozem vyrozpravat lebo to nemam komu hovorit. tu vobec nejde o to ci sa niekomu paci blog alebo nie.. ak ide o to ze nezmyselne blogy su tie co patria do profilu alebo do fora tak ano pridavam sa. ak ide o to ze nezmyselne blogy su blogy ktore sa nepacia cloveku ktory o niecom rozhoduje. ak by rozhodol ze blog je zly len na zaklade toho ze sa jeho osobe nepaci a mozno koli tomu ze nepise spisovne.. ludia tu ide o nazory nie o spisovnost. niekto fakt nevie kde sa ma davat y a kde i preto ho za to nesudme. ja opravim ale nesudim proste napisem ze prepac oprav si to mas tam chybu ale aby som mu pisala ze nauc sa gramatiku a dovtedy sa neukaz na svetle sveta.. to je tiez chore... ak naozaj ide o to aby sa nepisali blogy typu napiste mi niekto nudim sa tak ano pridavam sa
si predstav ze ked sa niekto novy prihlasi a nepozna vobec pravidla...a jebne tam totalne o nicom blog a dosatne 10 sprav....ved vacsinou tu len novy ludia pisu take sracky=D
Len ma tak napadlo jedno mozne riesenie; Tomas vravi ze na nejakom sa uz pracuje, ale predsa to len tak nezavazne navrhnem.
Keby sa teda dohodlo na nejakych tych "pravidlach dobreho blogu", mohlo by sa to spravit tak, ze ked niekto napise novy clanok do blogu, objavi sa mu niekolko moznosti na zaskrtnutie (myslim ze sa tomu hovori checkbox alebo radio). Boli by tam vyroky, otazky, ohladne obsahu a formy prave napisaneho blogu; dajme tomu ze by tam bolo 10 otazok, nie typu "Pouzival som vulgarizmy" - pretoze tam by "ANO" nezaskrtol nikto, ale skor nieco ako "Rozoberal som svoje zazitky / svoje pocity" a pod. Skratka aby ziadna otazka nevyznela nejako moralisticky; ze by bola jasna nejaka "spravna" odpoved (ano alebo nie). Ked blogger oznaci vsetky tieto polozky, az potom bude jeho blog odoslany.
A namiesto toho, aby sa blogy, pri ktorych autor zaskrtol "nespravne" kriteria, automaticky vymazavali, navrhol by som skor, aby sa po spominanej kontrole zapisal do databazy kazdy blog, ale s tym rozdielom, ze tie blogy, ktore (podla autorovych zaskrtnutych odpovedi) vyhovuju kriteriam "spravneho blogu", by sa uzivatelom zobrazovali s nejakou znackou, malym obrazkom alebo niecim podobnym, co by znamenalo ze ide o "dobry blog".
Bolo by to dynamicke, admini by nemuseli travit cele dni preriedovanim blogov a ti, ktori by vedeli, ze niektore odpovede su v skutocnosti spravne a niektore nespravne; by viac menej boli len ti, ktori si citali toto forum a teda predpokladam ze len ti, ktori nezmyselne blogy aj tak nepisu
S touto vasou peticiaou jednoznacne nesuhlasim...nieje tato stranka nahodou stvorena pre vsetkych???co vedia pista aj ty co nevedia????zamyslite sa nad tym....
No, mozno by inteligentnejsim aj doslo, ze niektore z tych odpovedi su spravne a niektore nie, ale snad by aspon ako-tak seriozni pri tom zaskrtavani boli Snad ak niekto bude pisat nejaku kravinu ze sa nudi, tak ani nebude trvat na tom, aby tento blog bol nutne zvyrazneny
podla mna je toto uplne traaapne... akoze nechapem ako by ten dotycny odlisil dobry blog od zleeho... a zakladatel tejto diskusie ma asi tiez velke sebavedomie.... co ak by niekto oznacil prave tvoj blog za zly... cele je to vec nazoru... niekomu sa to paci inemu nie.. ale kazdy ma pravo napisat to co chce!! a preto si myslim, ze tato diskusia je totalne zbytocna a ti co sa pridaju su sebecky...
podla mna ma tomas pravdu kazdy pise blogy ake chce je jedno ci sa to niekomu paci...ked nechce tak si to neprecita a hotovo!!!kazdeho blogy sa nemusia lubit!
no ja nika sa len rada pridam xix..ved je to pravda...mali by sa zakladať bliogy ktore su neslusne...a odveci..mylsim si že ich treba zastaviť zastaviť, ,,,...xixi
No niekedy sa tu nachádzajú zlé blogy, ale o tom či je blog zlý alebo dobrý by nemal nikto rozhodovať, lebo je každého vec čo sem napíše, či už dobré alebo zlé. Možno sa ten blog bude niekomu páčiť a možno niekomu zasa nie. Každý si spravý svoj úsudok. Myslím, že sú aj väčšie problémy ako sú nezmyselné blogy. Prečo nespravíte petíciu za nejaký závažnejší problém?
hej a ako budem vediet, ze ten nas vyvoleny posudzovatel nezmeselnych blogov bude zastavat aj moj nazor, podla mna je to individualne, umenie sa v dnesnej dobe predsa odbremenilo od zvazujucich konvencii..nie?
Ja sa pridavam tiez...podla mna by blog mal vyjadrovat pocity alebo zazitky nejakeho cloveka, pripadne si tam clovek moze pisat poviedky alebo tak.....hoci nie vzdy sa vydari ale taketo veci by mali zostat..inac blogy typu kto ppise atd. by sa vymazavali...a je to
Ja sa chcem pridat. Myslim si ze je tu vela ludi, co z tohoto robia nieco ako trapny pokec, toto nie je eroticka zoznamka, ani beznazorove pisanie : lol, xi xi, apodobne hovadske znaky...!
2 Alexxandrita sak sa zobud a citaj pozorne tu ide o to ze na miste vyhradenom pre blogy sa objavuju kraviny typu "som bla, bla, bla, sa strasne nudim, nepopisete dakto???" a podobne kraviny sak ne kazdy vie pisat blogy v 8 odstavcoch a niekto ani nechce ale o to ze sa tam objavuju veci, ktore tam nepatria
no som presvedceny o zmysluplnosti sa pridavam bez vyhrad!!!
mne sa to nepozdava...ved kazdy si tu moze pisat co len chce nie? niekomu sa ten blog moze zdat nezmyselny a niekomu zmyselny....kazdy by mal mat slobodu prejavu...a nikto by ho nemal rusit...neviem ci by sa tebe pacilo keby si 15 minut pisal nejaky clanok a pritom tebe by sa pacil...a o 5 minut nato ti to niekto vymaze...nesuhlasim stym
pridavam sa... aj ked som nad tým uvažovala... pretože niektorý ludia fakt netušia čo tam maju pisať.. ale naopak niektorí to dosť zneuživaju a píšu tam trapne veci ktore su uplne odveci... a brania v čítani kvalitnych blogov..... takže stuck_out_tongue:RIDAVAM SA
ako ludia je to trestne utlacat slobnodny nazor...je to obmedzovanie slobody mojho nazoru a kazdy ma iny nazor takze kolko ludi tolko chuti mal by niekto zalozit protikampan
No je to nespravodlivé posudzovať koho blog je v pohode a ktorého nie . predstav si že by som mala odpor k tvojim názorom a nikto by sa nedozvedel čo by si chcel vlastne povedať . Toto je nezmysel . preč s tou myšlienkou
No je pravda, že som aj ja jednenú debilnú adosť trápnu tému an fórum pridala, ale to len preto, aby si aj tí cvoc, čo to píšu stále, uvedomili, že píšu somariny. Taakže sa rada pridám do tohoto moja proti blbým blogerom a prispievateľom na fórum.
borat neviem aky neviem preco by mal niekto vymazavat blogy ,ved kazdy ma slobodny prejav a pravo sa podelit so svojim zazitkom, no neviem ako by sa tebe pacilo keby ty napriklad vymazaly blog ???
BOZE VACSIU BLBOST SOM ESTE NEVIDELA!!! PRESTAVTE SI LUDIA ZE NIEKTO SI SPRAVI SUPER BLOG O NEJAKOM SUPER STRAVENOM DNI A PRIDE NEJAKY CLOWEK Z BPNZ A VYMAZE MU TO !!!POVIE NA TO OO WED TO JE TAKA BLBOST!!!kks nic v zlom ale 100ludi 100xuti !!!takze nwm O CO VAM TU IDE!!!!!!!!!!
Celé je to aj tak hlúposť.. všetky možné blogy sú plné aj takých aj takých blogov.. a čo? zlé nikto nečíta.. A nepíšem sem preto aby to "čítalo čo najviac ľudí a tak som si dokázal aký som úžasný" Tí ktorým sa nejaký blog zapáči, nič nebráni sledovať toho autora aj ďalej a keď sa vám niečo nepáči , nevyjadrujte sa k tomu a toho človeka omrzí písať také veci.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
97 komentov
Navrhujem opacny smer. Co je to pseudoblog (ano drbna to ma dakde v blogu napisane), co je to zbytocny blog?
Je zbytocny blog, to co sa tebe nepaci ale niekomu inemu ano? Pseudoblog to byt nemusi, ale nepacit sa moze.
V prvom rade si ujasnime CO JE TO DOBRY BLOG (a to co nebude splnat aspon cast kriterii bude zly blog=zbytocny=pseudoblog)...
Takze miesto tohoto sa najprv dohodnime, CO JE TO DOBRY BLOG, a taketo blogy nejako povysim a budu viac propagovane, a zaplava masovosti a priemernosti zostane (lebo nikdy nezabranite, ze sa dakto nezaregistruje a nenapise si do blogu co chce, lebo ked sme pri blogoch, tak blog je nieco ako dennicek cloveka, cize teoreticky si tam moze pisat co chce, ak by sme zakazovali pseudoblogy (ktore nie su protizakonne,reklamne ani nejak zavadne, proste su len hlupe a zbytocne), tak by sme sli proti samotnej podstate blogovania (nie tu na BIRDZ, ale celkovo vsade na internete).
Pseudoblogov sa nezbavite, budu, mozme vsak urobit vela preto, aby sme ich dokazali potlacit, a na svetlo viac vytiahnut kvalitne dobre blogy. Najprv si tu vsak zadefinujme PRAVIDLA DOBRYCH BLOGOV.
Takze ziadne prihlasovanie, kym nevieme co je vlastne spravnym blogom...
OTAZKA PRE VSETKYCH: Aky je to dobry blog?
Este aby som vysvetlil, preco taketo blogy mi vadia. Ked som sa sem regol ja, tak medzi blogmi boli same dobre clanky a tak sa mi tu zapacilo. Bohuzial medzi blogmi pomaly stupa pocet otazok, navrhov na chat, v niektorych pripadoch napisany smajlik alebo len, ze dotycny nevie co ma napisat. Ked sem dojde niekto novy a uvidi v naj blogoch same taketo kraviny, tak blogy okamzite citat prestane, co moze byt jedine na skodu.
Ja len chcem vidiet jasne napisane, co je to dobry blog = cize NIE pseudoblog.
Keď toto čítam tak si uvedomujem že všetci majú pravdu. Viem že takéto blogy by na birdzi nemali byť ale aj Tomáš ma pravdu nemôžem im v tom brániť. Ja im ani brániť nechcem, chcem len aby sa tieto blogy nejak utiahli, oddelili od tých dobrých. Existujú veľa riešení ako to urobiť a veľa ľudí to skúšali no stále tie blogy sú tam. A myslím si že jediné dobré riešenie je aby na birdzi bol niečo ako administrátor blogov alebo moderátor ktorí by to všetko riadil a rozdeľoval. Viem že veľa vecí sa novým birdzom opravia ale ešte neviem ako to bude vyzerať keď ten nový birdz bude, tak som ani nechcel veľmi písať Tomášovi alebo inému s kompetentných. Ale keď to tu už je tak sa pýtam : Virieši sa niečo novým Birdzom ??
Posledne dni som tu velmi nebol, lebo som bol odcestovany, tak prepacte ak ich tu bolo viac ako treba
A naučil som sa nového smailika
Odkázal som na pravidlá a mal som veľkú eliminačnú úspešnosť.
1.- nezmyselne blogy su trapne a zhadzuje kvalitu birdzu , zaroven odradzuju potencionalnych citatelov blogov
2.-na druhej strane ma kazdy pravo pisat si blogy aj ked nema ani talent.
ALE zaznela tu otazka co ej dobry blog? Hlavna podmienka dobreho blogu je ze je potrebna jedna vec na ktoru mnoho ludi zabuda a sice-Tema preto si myslim ze blog o vyzve na chat alebo preklad piesni iron maidenu alebo to ze sa autor blogu nudi a nevie co pisat je zly blog. a tych je tu stale viac
Zhrnutie -zapajam sa do tohto boja GO GO GO !!!
aspon by tu konecne bolo ohodnotenie prace kvalitných blogerov
ved nehajte to uz tak!!a to s tym vymazavanim je tottalna blbost...
a myslea som tam vsetko uplne vazne
Keby sa teda dohodlo na nejakych tych "pravidlach dobreho blogu", mohlo by sa to spravit tak, ze ked niekto napise novy clanok do blogu, objavi sa mu niekolko moznosti na zaskrtnutie (myslim ze sa tomu hovori checkbox alebo radio). Boli by tam vyroky, otazky, ohladne obsahu a formy prave napisaneho blogu; dajme tomu ze by tam bolo 10 otazok, nie typu "Pouzival som vulgarizmy" - pretoze tam by "ANO" nezaskrtol nikto, ale skor nieco ako "Rozoberal som svoje zazitky / svoje pocity" a pod. Skratka aby ziadna otazka nevyznela nejako moralisticky; ze by bola jasna nejaka "spravna" odpoved (ano alebo nie). Ked blogger oznaci vsetky tieto polozky, az potom bude jeho blog odoslany.
A namiesto toho, aby sa blogy, pri ktorych autor zaskrtol "nespravne" kriteria, automaticky vymazavali, navrhol by som skor, aby sa po spominanej kontrole zapisal do databazy kazdy blog, ale s tym rozdielom, ze tie blogy, ktore (podla autorovych zaskrtnutych odpovedi) vyhovuju kriteriam "spravneho blogu", by sa uzivatelom zobrazovali s nejakou znackou, malym obrazkom alebo niecim podobnym, co by znamenalo ze ide o "dobry blog".
Bolo by to dynamicke, admini by nemuseli travit cele dni preriedovanim blogov a ti, ktori by vedeli, ze niektore odpovede su v skutocnosti spravne a niektore nespravne; by viac menej boli len ti, ktori si citali toto forum a teda predpokladam ze len ti, ktori nezmyselne blogy aj tak nepisu
Len môj skromný názor
(neberte to v zlom)
no som presvedceny o zmysluplnosti sa pridavam bez vyhrad!!!