Niekedy nadávam - na dopravu, na to, že tu máme len pár historických ulíc, aj tie nemôžu byť všetky zrekonštruované, atď. Ale zas, mám tu napríklad možnosti trávenia času, aké mi vyhovujú.
Mne sa tu paci. Nedavno som sa prechadzal vecer po centre a fakt nechapem ako ju niekto moze oznacit ako skarede mesto. Tie okrajove casti sice vyzeraju dost zle ale to asi v kazdom meste u nas.
ako domov, mam ju rada .. a nevnimala som ju negativne nikdy vsade ziju zli aj dobri ludia, a kazde mesto ma svoje nenahraditelne zakutia, v Bratislave ich je dost .. a ponuka siroku skalu moznosti .. od prace, studia az po travenie volneho casu ako vravim, mam ju rada
Spočiatku, som bola z nej cela baf, lebo, Bratislava ponúka prakticky všetko a Staré mesto je úžasné a proste páči sa mi to aj z hľadiska toho, že Bratislavčania dokážu znášať tie návaly votrelcov- či už študentov, alebo tých, čo sem dochádzajú, napr. keď si všetci študenti idú kúpiť električenku a je tam fronta ako na banány za komunizmu a oni nenadávajú, čo by mňa ako Bratislvčana hnevalo a hnala by som všetkých votrelcov preč... No, mňa toto mesto strašne vyčerpáva, jazdiť vkuse z jedného konca na druhý, hluk, natrieskaná MHD, všade ľudia, aj dnes som prišla na intrák a celý deň som prespala...
a inak bratislavu mam naozaj velmi rada hlavne Stare mesto, podla mna je super, da sa tu stale nieco robit, je tu pekne, a je tu taky akurat ruch Bratislava je najlepsia z celeho Slovenska
Niektoré veci mi vyhovujú(kopa zaujímavých miest na fotenie,dostupnosť ku veciam,o ktorých tu v tomto zapadákove môžem snívať),iné zas prekážajú(doprava...)
Osobne nechápem, ako môže niekto negatívne brať mesto, v ktorom sa narodil a vyrastal. Bratislava má samozrejme svoje problémy (ktoré mesto ich nemá?), hlavne dopravu, korupciu, klientelizmus na mestských úradoch, absenciu architektúry svetovej úrovne či urbanistického poriadku, ale na druhej strane má všetky predpoklady stať sa metropolou, v kvalite života porovnateľnou s akýmkoľvek mestom Európy. Má krásne historické jadro a rozvíjajúce sa moderné štvrte, v okolí zachovanú nádhernú prírodu, je progresívna a dynamická a zároveň miestami útulná ako malé mestečko.
Som mimochodom príjemne prekvapený, že tu zatiaľ nie sú primitívne nenávistné komentáre.
bývam tam celý život...ale je to mesto plné ľudí, ktorí sú všade na svete rovnakí...aj kkti, aj milí ľudia, treba mať buď šťastie alebo rozum aby ste skončili stými, s ktorými chcete...a čo sa týka mesta ako takého...v lete je v ňom hrozné teplo, v zime kašovitý sneh na cestách...priveľa betónu, málo zelene, preto tak milujem to, kde bývam ja, Horský park, alebo rôzne uličky podhradia, staré domy, Železnú studienku, Sad Janka Kráľa, aj trávnik pri Eurovea, zákulisie národného divadla (tej skutočnej budovy, nie tej opachy), Slavín, strecha opustenej nemocnice, prázdny pontón na Dunaji, Café Kút či Exit alebo čajovňa na Zámockej, hrad a jedna špeciálna lavička a nočné beat-kreácie...bratislava má aj krásne miesta, môžete v nej zažiť veľa krásneho, spoznať ľudí, ktorí vás obohatia....ale to všade na svete je to proste miesto kde žijem ...
@purenarcissism Skús to rozvinúť. Podľa mňa šancu má. Samozrejme ju neporovnávam vzhľadom k Prahe, Viedni alebo Budapešti, ale metropola sa nedeterminuje vzhľadom ulíc.
@pumaamravec Tak najkrajšia z celého Slovenska ani z ďaleka nie je
Ale no... nie je to najhoršie.
Žiť by som tam v žiadnom prípade nechcela, štúdium sa dá nejak pretrpieť. Ale inak vôbec.
Leto by som tam neprežila.
Nával ľudí mi nevadí ... ale dávam prednosť môjmu rodnému kraju pod Tatrami so znesiteľným letom, tuhými zimami a vôbec ... najkrajšou prírodou na Slovensku
2krát som tam bola.. a ani som tak nevnímala Blavu , ale ľudí, s kt. som tam mala stretko.. ale nič negatívne nemám zatiaľ .. celkom pekne je tam.. hlavne vnoci
@purenarcissism Že je schopná dôstojne a viac-menej bezproblémovo zastávať všetky funkcie hlavného mesta a centra regiónu na istej reprezentatívnej úrovni a takisto byť centrom hospodárskeho, kultúrneho a vedeckého života. Na základe týchto kritérii metropolou rozhodne je, ale to aj v istej miere Košice, Prešov, Banská Bystrica, Nitra a i. V európskom kontexte má však veľký potenciál tieto svoje funkcie rozvíjať a to tempom omnoho rýchlejším ako iné mestá.
@purenarcissism Očividne si to nevieš vyargumentovať, tak sa vzdávaš diskusie. V poriadku. Záver teda je, že Bratislava má všetky predpoklady stať sa príjemnou metropolou.
@amrafel viem to vyargumentovať, ale uvedomila som si, že po tovjom tvrdení, že ju poznáš lepšie ako ktokoľvek tu som nemala záujem pokračovať v tejto diskusii....a mimochodom, ak niekto povie že nechce diskutovať, neznamená to, že tvoj názor je správny chlapče....
@purenarcissism Zatiaľ sa len vyhováraš, nijako neargumentuješ. A áno, trúfam si povedať, že s prehľadom viem viac o Bratislave, ako ktokoľvek v tomto vlákne. Nuž ale ak chceš moju argumentáciu za prednosti Bratislavy, tak ti odporučím prečítať si toto: » www.uzemneplany.sk/clanok/bratisla...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
85 komentov
- ako prechodné bydlisko
To by bolo FAILOV
Niekedy nadávam - na dopravu, na to, že tu máme len pár historických ulíc, aj tie nemôžu byť všetky zrekonštruované, atď. Ale zas, mám tu napríklad možnosti trávenia času, aké mi vyhovujú.
a inak bratislavu mam naozaj velmi rada hlavne Stare mesto, podla mna je super, da sa tu stale nieco robit, je tu pekne, a je tu taky akurat ruch Bratislava je najlepsia z celeho Slovenska
Jedine co robi hanbu BA su fanusikovia futbalu , ich drviva vacsina.
Vzdy sa musim smiat ked pocujem ten cely nazov
Som mimochodom príjemne prekvapený, že tu zatiaľ nie sú primitívne nenávistné komentáre.
Niektory ludia sa prezentuju, ako "Ja som Blavak kdo je vaac ?! ...Palte do p*ce vy spini !"
...A na tom sa zhodnem aj s ludmi mimo SVK, takze na tom asi nieco bude
A k tomu sa mi protivy ten teplo tvrdy akcent
Nemate ho vsetci, ale vela z vas
Ale to je problem vacsej casti zapadneho slovenska, takze to nejak neriesim...
Je to nieco take neprijemne asi ako sarisske ci michalovske narecie
Snad som zhrnul vsetko
na prízvuku nezáleží, ani na petržalke, debilov tam žije toľko, ako v každom inom meste a normálnych superných ľudí tiež..
potom sa tam prestahoval otec a chodila som ho navstevovat a nebolo to zle
teraz mam v BA kopu kamaratov a znamych a tesim sa, kedy sa uvidime zasa
ale su iste miesta a isti ludia v BA, ktorych by som najradsej uz nikdy v zivote nevidela
Ale no... nie je to najhoršie.
Žiť by som tam v žiadnom prípade nechcela, štúdium sa dá nejak pretrpieť. Ale inak vôbec.
Leto by som tam neprežila.
Nával ľudí mi nevadí ... ale dávam prednosť môjmu rodnému kraju pod Tatrami so znesiteľným letom, tuhými zimami a vôbec ... najkrajšou prírodou na Slovensku
Ale to nie je ospravedlnenie