ja som hladala...ale v meste neberu...v obchodoch nic...tesco blizko nemam a kaufland lidl a billa od 18...takze do lesa idem u nas na dedine sadit stromy
@icefist drogy? nie....ale peniaze sa zidu...ja osobne potrebujem 50€ na latku na kostym, cca 70€ miniem na knihy....a dalsie peniazky sa vzdy zidu....
@icefist "brigádovať" v pravozmysle slova určite nie, ale tak je lepšie mať niaku zárobkovú činnosť cez prázdniny ako sedieť doma a žrať peniaze od rodičov.
Si ako mladý nebol kdesi v stánku alebo nezberal ovocie?
@icefist nechápem, čo na tom kritizuješ. Ja to naopak chválim, že chce robiť, chce byť samostatnejší a zarobiť si sám. Je to škola života a človek pochopí hodnotu peňazí až vtedy, keď zistí, koľko potu je za nimi.
@bluepanter to je mile ze bude poznat hodnotu penazi (aj ked ta je relativna az az) ale niekde makat v 15tich ? necitil by si sa ako rodic takeho dietata zle ?
@finrod akoze je mile ze nie si rozmaznany a nejaku cast vydavkov si hradis sam ale si nemyslim ze postoj tvojich rodicov je spravny, v 15tich rokoch si zarabat na veci beznej potreby ? ja ako rodic v takom pripade by som sa hanbil vyjst vobec na ulicu... ale cele to zalezi samozrejme od prostredia kde zijes a ako a kde robis.
@icefist nie, mám úplne opačný postoj ako ty a bol by som hrdý na svoje dieťa, že nesedí doma na zadku, ale že niečo robí. Vreckové by som mu dal bezo zmeny, ale za zarobené peniaze si môže kúpiť niečo, na čo by si inak nenašetril.
Myslím si, že mladých ľudí treba viesť k životu takto a radšej skôr, než neskôr. Bude vedieť, ako svet funguje, získa skúsenosti a pod.
Hanbiť by som sa nehanbil, veď prečo aj. To, že brigáduje, neznamená, že sa o neho nestarám, nedávam mu jesť ani vreckové. Priznám sa, že si prvá osoba, ktorú som stretol a má na to negatívny názor. Navyše dieťa išlo na brigádu dobrovoľne...
@bluepanter nemam negativny nazor na brigadu ako taku, ale nepaci sa mi ked brigaduju uz 15 rocni.... hlavne ked brigaduju u cudzieho cloveka a tak... predsalen v 15tich radsej nech studuje, sportuje a rozvija sa v tom co ho bavi. samozrejme zalezi aj od cloveka, napr taky @finrod vyzera byt v pohode, ale ja poznam nespocetne vela ludi co uz v 15tich brigadovali a drviva vacsina tak potom aj dopadla, bola bez konickov, zaujmov a potom tie sa tie peniazky z brigady na alkohol a cigarety len tak sypali (najdi mi realne 15rocneho cloveka co si setri napr na auto alebo nieco ine uz v takom veku) . ja som zacal normalne brigadovat a tak az niekedy v 17tich alebo tak nejak a myslim si ze mi to len prospelo. dovtedy som sa venoval uplne naplno sportu a robil som niektore sporty dost aktivne, aj som si co to pocestoval a mam teda z toho obdobia urcite lepsie zazitky akokeby som niekde oberal jablka alebo robil inu uplne podhodnotenu pracu.
teba chapem, beries brigadu vo vseobecnosti ako dobru, s tym sa neda nesuhlasit ale myslim ze na dany vek je to zla priorita, clovek by mal mat svoju mladost lebo ta odide a uz sa nevrati.
@icefist záleží od toho, akú má brigádu. Však aj pri nej sa čo-to naučí alebo posilní telo . A keby aj minie prachy na chľast, aspoň zistí, ako dlho musel robiť na niečo, čo rýchlo vypije .
Napríklad ja som si šetril a odvtedy som si kúpil notebook a mobil za tie prachy (brigádujem od 14-tich rokov). Vystriedal som manuálnu aj nemanuálnu prácu a získal som kopec zážitkov, spoznal som prírodu aj ľudí .
S tvojou poslednou vetou ale súhlasím, že mladosť je len jedna, no netvrdím, že brigáda ju zabije. Aspoň sa človek nenudí doma a aj tam môžeš spoznať ľudí a zažiť kopec zaujímavého.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
(hádžem psie očká)
raz mi to napíš
ale to je pravda že dá všetko,mala by som aj ja niečo vyskúsať
.... a myslim si ze ziaden normalny zamestnavatel nebude zamestnavat tak mladych ludi
Si ako mladý nebol kdesi v stánku alebo nezberal ovocie?
Dnes sa peniaze hodia vždy v hocijakom veku.
Myslím si, že mladých ľudí treba viesť k životu takto a radšej skôr, než neskôr. Bude vedieť, ako svet funguje, získa skúsenosti a pod.
Hanbiť by som sa nehanbil, veď prečo aj. To, že brigáduje, neznamená, že sa o neho nestarám, nedávam mu jesť ani vreckové. Priznám sa, že si prvá osoba, ktorú som stretol a má na to negatívny názor. Navyše dieťa išlo na brigádu dobrovoľne...
teba chapem, beries brigadu vo vseobecnosti ako dobru, s tym sa neda nesuhlasit ale myslim ze na dany vek je to zla priorita, clovek by mal mat svoju mladost lebo ta odide a uz sa nevrati.
Napríklad ja som si šetril a odvtedy som si kúpil notebook a mobil za tie prachy (brigádujem od 14-tich rokov). Vystriedal som manuálnu aj nemanuálnu prácu a získal som kopec zážitkov, spoznal som prírodu aj ľudí .
S tvojou poslednou vetou ale súhlasím, že mladosť je len jedna, no netvrdím, že brigáda ju zabije. Aspoň sa človek nenudí doma a aj tam môžeš spoznať ľudí a zažiť kopec zaujímavého.