cez červie diery pochybujem .. ono to spája 2 body v tom istom vesmíre .. max by ten priechod mohlo niečo prerušiť a to by si asi neprežil ...teoreticky už pri dosiahnuti rýchlosti svetla by sa ti mal zastaviť čas ... ale posunúť sa do minulosti alebo budúcnosti to asi nie, iba čisto teoreticky by si videl veci skôr ako ostatný ale v čase by si sa zrejme neposunul.... kvôli tomuto mám radšej kvantovú mechaniku ako všeobecnú teóriu relativity
Ťažko povedať. Teoretický sa cestovať v čase dá, ale prakticky na to nie sú na Zemi prostriedky. Kým by ľudstvo postavilo normálne fungujúci stroj času, bude podľa mňa už dávno zničené (dávam tomu max. 200 rokov ak sa nič nezmení).
Keby v budúcnosti niekto stroj času postavil, je dosť možné, že by sme o ňom vedeli už dnes, ale nevieme.
A áno cestujeme v čase všetci a rýchlosť toho ako cestujeme závisí od zakrivenia časopriestoru. Za jednu sekundu sme starší o jedu sekundu .
@norry Neviem, čo presne hovorili v Stargate, ale červými dierami sa cestuje v čase. Možno tam to znamenalo, že čas, ktorý by im trval precestovať do druhej galaxie by vykompenzovala červia diera tým, že by ten čas vracala, tým pádom by boli v druhej galaxii hneď.
Ale v žiadnom prípade by som sa nespoliehal na sci-fi seriály.
@puco90 ja nevnímam čas ako čas samotný, ja ho vnímam ako časopriestor... čiže cestovanie v čase je cestovanie medzi dvoma dimenziami, čiže AK niekedy niekto bude cestovať v čase, nebude to v našej dimenzii čiže v našom svete.... takže pre nás sa to ako keby nestalo...
so sorry, jednoduchšie môj postoj vysvetliť neviem, budeš sa z toho musieť vysomáriť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
namiesto"vec" má byť "cez"
nerád sa opakujem, ale na birdz fórach sa inak nedá
Len jaksi rýchlosť svetla je sakra nedosiahnuteľná.
Alebo čo keď čas, keď vynájdeme, ako cestovať v čase bude pre cestovanie v čase rok 0 ????
Keby v budúcnosti niekto stroj času postavil, je dosť možné, že by sme o ňom vedeli už dnes, ale nevieme.
A viete čo je zaujímavé že to cestovanie vôbec neškodí a nič nestojí, teda € myslím...
@norry Neviem, čo presne hovorili v Stargate, ale červými dierami sa cestuje v čase. Možno tam to znamenalo, že čas, ktorý by im trval precestovať do druhej galaxie by vykompenzovala červia diera tým, že by ten čas vracala, tým pádom by boli v druhej galaxii hneď.
Ale v žiadnom prípade by som sa nespoliehal na sci-fi seriály.
so sorry, jednoduchšie môj postoj vysvetliť neviem, budeš sa z toho musieť vysomáriť