ked ju rusi vyprovokuju tak jednoznacne vojna bude niet o com .....kazda Pobaltska krajina si uvedomuje rusku agresiu, preto si Pobaltske krajiny zelaju pritomnost vojsk NATO na svojom uzemi.
dufajme, ze nie. ale tazko povedat, vzhladom na terajsiu politicku situaciu vo svete. vsetko zavisi od toho, aky postoj zaujme trump ku globalnej politike, ked nastupi do funkcie. rad by som sa mylil, ale za posledny rok by som sa casto rad mylil v politickych zalezitostiach, no na nestastie mam nakoniec pravdu nic no, mal by som z toho aspon daco vytazit a zacat sa zivit ako politolog.
rusi chcu obnovit zssr a toho sa boja byvale republiky na cele s ukrajinou pretoze poznaju historiu, ktoru brilantne opisuje timtohy snyder v knizke Krvavé územie ak by ste ju chceli kupit tu mate zlavu » www.kuponyzdarma.sk/martinus-sk/...
@cltr0n ako si napísal, "bez priameho zapojenia Ruska". Ak by to tak bolo, Rusko bude zapojené nepriamo.. ale vzhľadom na transport vojenskej techniky do Kaliningradu, to až také nepriame asi nebude...
@patrixo Tak nepriame zapojenie do konfliktov je dnes u veľmocí štandard Rusko nie je výnimka. Zvlášť keď tam žije kopa rusov bez občianskych práv. Keby sa jednalo u nás s menšinami tak ako to robia pobaltské štáty tiež by vznikol silný konflikt. A Kaliningrad si môžu zásobovať po mori, lebo v prípade nejakých problémov by im ten koridor asi okamžite uzavreli. Akonáhle by sa pokúsili preraziť si cestu do Kaliningradu cez pobaltie tak by to znamenalo problém pre celú Európu a aj pre nich. Pobaltské štáty už v NATO sú a horlivo zbroja...pomer zisku/strát je nepríjemný. Skôr by som sa strachoval čo sa stane s Bieloruskom po Lukašenkovi. Alebo či nepríde na Ukrajine k dalšiemu prevratu. Alebo také Moldavsko...
No ked budeš pozerať správy tak nebezpečenstvo bude číhať všade.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Pobaltie sa v rámci možnosti snaží byť. To či tam bude vojna pre nás nieje podstatné. Podstatné je či sa do nej zapoja Rusko, USA alebo Eú.
No ked budeš pozerať správy tak nebezpečenstvo bude číhať všade.