Nudím sa za kompom a vidím že sa nás zas obchádza dáka búrka..tak ma napadlo že či máte radi búrky, dáky zaujímavý zážitok alebo čo sa niekomu stalo (sorry ak to tu už bolo)
Sen každého dieťata je mať dom na strome - alebo aspoň nejaké jednoduché ,,bydlo,,.
Tak isto to bolo i zo mnou - horkoťažko som si s kamošmi niečo postavil na strome (mal som okolo 10-11). Slovo ,,niečo,, som použil schválne! Keďže som nemal veľa skúseností so stavbou dreveného domu tak to tak aj dopadlo. Asi týždeň na to čo sme náš domček na strome dokončili prišla hrozná búrka a výchrica a celý domček nám strhlo dole zo stromu a ten sa totálne rozpadol. : disappointed: A odvtedy som nemal domček na strome
KeĎ budem mať syna tak mu postavím niečo poriadne aby nedopadol ako ja.
1.: no to je sen asi kazdeho dietata mat domcek alebo skrysu na strome
Raz som bol s rodicmi a kamosov v Tatrach na vysokohorskej ture. sme sa rozhodli ist od Strbskeho plesa na Tri studnicky...a pani taka burka nas zastihal..sme este boli pomerne vysoko a mame sa zjezili vlasy..taku staticku elektrinu som este nezazil...vtedy nam vazne nebolo vsetko jedno..no nastastie sme na ceste stopli dake ceske auto a vsetko dobre dopadlo..ale tiez mam voci burkam velky respekt.
@pawlo ale co ked tvoj syn nebude chciet ziadny domcek na strome a ty si silou mocou budes chciet splnit detsky sen, tak mu ho postavis, a on pri tom bude snivat o niecom uplne inom to ma len tak napadlo ako z americkeho filmu, ked rodic vnucuje svoje sny detom
@9@myrush - Je to možné - to sa ešte uvidí čo budú chcieť deti budúcnosti. Ale domček na strome dostane určite - a keď sa mu nebude páčiť tak sa do neho nasťahujem ja aj so synovou mamičkou.
Takto...najprv si musíš pozrieť búrkový mrak. Chvilku sa na neho pozeraj aby si zistila či sa tam jedná o vnútorné výboje alebo vonkajšie. Ked budeš počuť že hrmí a neuvidíš blesky tak sú vnútorné tie sú viac nebezpečné lebo nevieme o nich vela zistiť. Najčastejšie sú blesky medzi oblakmi. Len každý tretí až štvrtý udiera do Zeme. Ked uvidíš blesk, začni počítať sekundy až kým sa nedostaví hrmenie. Rýchlosť šírenia zvuku je 340 m/s..to znamená že ak blisne a za 10 sekún za dostaví hrmenie tak 340 x 10 = 3400 m...to znamená že 3,4 km daleko ja mrak. Ďalším javom je predpoklad akou cestou ide mrak...dá sa to trošku zistiť aj zo smeru vetra, alebo ked budeš viac krát počítať...ak nameráš také hodnoty ako 10 sekúnd, potom 15 sekúnd, potom 30 sekún tak sa búrka vzdaluje alebo len pozrieš na oblohu že kade uháňajú oblaky...dalej si treba predstaviť že akú vzdialenosť urazil blesk. Na preskočenie 1 cm iskry treba 1000 voltov...búrkové mraky sa tvoria vo výške od 2 - 6 km a ked blesk udrie do zeme tak sa dá lahko vypočítať že aké má napätie (niektoré sa pohybujú v milionoch voltov) preto ak zbadáte maličký blesk na oblohe, asi by nedorazil až na zem ale býva to zradné, môže sa tam nahromaniť energia, chvílku bude ticho a potom udrie, takže na túto metodu sa radšej nespoliehajte ..najistejšie je vyrátať si tú vzdialenosť...a ked už vás to zastihne nad hlavou tak si NELAHNITE na zem, ale DAJTE SA DO PODREPU, lebo ak si lahnete máte velkú plochu položenú na zemi a vtedy cez vás pretečie väčší prúd...Nepribližovať sa k vode, nebicyklovať a netelefonovať to je samozrejmosť najistejšie je ked sa zatvoríte do auta (Faradayová klietka)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Tak isto to bolo i zo mnou - horkoťažko som si s kamošmi niečo postavil na strome (mal som okolo 10-11). Slovo ,,niečo,, som použil schválne! Keďže som nemal veľa skúseností so stavbou dreveného domu tak to tak aj dopadlo. Asi týždeň na to čo sme náš domček na strome dokončili prišla hrozná búrka a výchrica a celý domček nám strhlo dole zo stromu a ten sa totálne rozpadol. : disappointed: A odvtedy som nemal domček na strome
KeĎ budem mať syna tak mu postavím niečo poriadne aby nedopadol ako ja.
prave u nas normalne tiez zahrmelo!
Raz som bol s rodicmi a kamosov v Tatrach na vysokohorskej ture. sme sa rozhodli ist od Strbskeho plesa na Tri studnicky...a pani taka burka nas zastihal..sme este boli pomerne vysoko a mame sa zjezili vlasy..taku staticku elektrinu som este nezazil...vtedy nam vazne nebolo vsetko jedno..no nastastie sme na ceste stopli dake ceske auto a vsetko dobre dopadlo..ale tiez mam voci burkam velky respekt.
ale to tvoj pripad urcite nebude
Niéé!Ja sa strasne burok bojim!:´(Vtedy sa spravam horsie ako male dieta!!!
Este nech po mne zacnu liezt mravce a rovno Kitty moze ist na psychiatriu!:´ ´(
Podla mna,ked som bola strasne mala tak som s burkami musela mat nejaku hroznu prihodu a teraz mam traumu!
Ja to vidim len tak ze sa budem musiet prestahovat niekde do pivnice!
@Pawlo Neopovaz!Tam do teba buchne blesk! Bude mi smutno!:´(
btw.:minule som dopadol tak že som bežal cez búrku cca 700 metrov po mlákach komplet mokrý ale aj tak sa mi to páčilo
» www.birdz.sk/webka/xyz666/bl...
teraz sa divam von oknom, vidím možno necelé 2 metre pred seba a blizka a hrmí tak,že niekto by si možno začal davať štuple do uší
ale ja to jednoducho zbožnujem