@Radess26
...ak ho poznám tak "dobre", že sa na to musím pýtať ľudí na internete ktorých nepoznám, a ktorí nepoznajú jeho, tak...
...by som sa mu radšej pomáhať nepokúšal.
poznam ho pol roka osobne cez net skoro dva roky .....ale nech robim čo robim furt sa vracia k tomu .....proste každy problem chce riešiť hentak ......vieš nezainteresovaní ludia niekedy vedia poradiť lepšie ...podľa môjho názoru
Porozprával by som mu o jeho poslaní tu na zemi, o večnom živote a zatratení...
Boh je posledná nádej všetkých nás, on je láska, ktorá uzdraví každú dušu....
@Radess26 Skús ho nejako nakopnúť, potrebuje nejaký zmysel vidieť, tak choďte spolu niekam na poriadny výlet, na zábavu, začnite športovať, alebo nech sa prihlási na nejaký krúžok a tak...Väčšinou majú takéto myšienky ľudia, ktorí príliš veľa času venujú premýšľaniu o sebe, keby prišiel unavený napr. z práce, by bol rád, že je rád. Ale keďže si kamarátka, skús mu vytvoriť nejaký program.
@radess26 je to ťažký boj ale ty mu dokážeš pomôcť tak 1% zo 100% ako píše @natty...tak é sračky som zažil osobne...a asi tak 5rokov mi trvalo príjsť nato že si vlastne sám "robím svet" v kt žijem dobrým alebo zlým...ja mu len môžem odporučiť aby nebýval sám...trávil viacej času medzi ľuďmi a netrčal toľko na pc,nespal toľko dlho a snažil sa vyplniť si čas niečim čo mu je blízke
ja som s nim chodila pol roka .....ale viac krat sme sa už rozišli a vždy sme to dali dokopy...predtym mal kamaratov chodil do školy lenže kamaratov už nema skoro žiadnych a školu ma ukončenu...ja s nim nemôžem traviť tolko času lebo musim byť každy druhy tyžden pri mladšej sestre......volala som ho ku mne domov ale nechce isť .....chodili sme spolu cvičiť každy deň ale teraz chodim sama lebo on vraj nema motiváciu lebo začal priberať.....
osrala by som ho. proste ked neviem co urobit, tak nic nerobim. ked neviem co povedat tak nic nehovorim. neviem co takemu cloveku...keby hovoril o smrti a inych depresivnych veciach, mozno by som ho vobec nelutovala a proste povedala, ze ma otravuje to pocuvat. je to vyciciavanie enegie, tak v zaujme vĺastneho dusevneho zdravia. bud on alebo ja...
no predsa tak že ak si už ani ja neviem dať rady a pomôcť mu, zoženiem mu odbornú pomoc, tak sa to predsa robí a na to tie inštitúcie sú ... buď to pomôže alebo nie ... ludia ktorí tu nemajú byť tu nakoniec aj tak nebudú ... takže treba skúsiť všetko
ak on sam nema ani len minimalnu snahu nieco pre ten svoj stav urobit tak neviem ci nieco zmozes..popravde nemam rada taketo osoby, nelutovala by som ho vobec, ale ked ide o cloveka ktory mi je drahy treba sa snazit mu aspon dako pomoct, no ak stale bude odmietat akekolvek riesenie a lutovat sa, tak ho treba poriadne "prefackat" a vyhubovat ho, nech sa spamata, lebo co si mysli, ludia okolo neho maju tiez len jedny nervy..a tiez ho kontrolovat, aby mu raz nepreplo a neurobil hlupost..preto sa snaz s nim udrzovat kontakt...mozno by bolo dobre ho niekam vytiahnut von, spravit mu pekny den, alebo najst nejaku cinnost, aby vedel ze sa je este z coho tesit...ide o to aby nezostal cele dni sam zatvoreny doma bez jedineho priatela..neviem, je mi tazke hovorit co by som robila v podobnej situacii, kedze takyto extrem som nezazila pri ziadnom cloveku z mojho okolia..
zistila by som príčinu,prečo takto rozmýšľa a či naozaj chce zomrieť alebo chce svojím konaním "len" vystrašiť okolie, aby sa spamätalo, teda demonštratívna samovražda + odborná pomoc samozrejme
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
...ak ho poznám tak "dobre", že sa na to musím pýtať ľudí na internete ktorých nepoznám, a ktorí nepoznajú jeho, tak...
...by som sa mu radšej pomáhať nepokúšal.
Boh je posledná nádej všetkých nás, on je láska, ktorá uzdraví každú dušu....