Je pravne upravene byvanie 17 rocneho s rodicmi? Ak je 17 rocny vlastnikom bytu a je samostatny, je povinny byvat s rodicmi? Ak by sa rozhodol, ze nechce, mozu s tym rodicia nieco spravit? Nechcem pit bez kontroly, ale ich spravanie ma k tomu nuti. Vdaka
a si jediným vlastníkom toho bytu?
tvoji zákonní zástupcovia majú za teba právnu zodpovednosť, neviem nič o tom, že by boli povinní bývať s tebou. ale ak by si ich z toho bytu chcel vyhodiť, potreboval by si schváliť zákaz vstupu do toho bytu pre nich, čo môžeš spraviť určite aj ako neplnoletý, s tým že by musel tvoje záujmy brániť asi úrad sociálnych vecí a rodiny, alebo počkať kým budeš plnoletý, to bude omnoho jednoduchšie a pri rýchlosti našich súdov sa to aj tak dorieši až keď už budeš mať 18.
každopádne, ak máš nejaký seriózny problém, akože skutočne seriózny nielen nezhody s rodičmi/hádky a pod., potom treba konktaktovať nejaký orgán, ktorý je schopný ti v tomto pomôcť. ak to uznáš za nutné a nenájdeš, môžem ti pomôcť nájsť nejaké kontakty.
@1 byvam s rodicmi, do bytu by som sa chcel prestahovat a ano, som jedinym vlastnikom bytu. Rodicov by som nevyhodil ale pre zdravy mentalny vyvin by bolo lepsie ak by som s nimi nebol.
Ide o to, ze som schopny zvladat skolu a pomimo sa aj financne zabezpecit, cize pomoc rodicov v tomto nepotrebujem. Zaujimalo ma skor, ci ma nebudu potom nahanat policajti a vozit ma domov.
aha takto presťahovať sa... uff, tak to neviem, viem si predstaviť, že ak by s tým rodičia nesúhlasili, mali by silnejšiu pozíciu v tom snažiť sa ťa dostať domov. pretože rodičia majú za teba zodpovednosť, to znamená že sa musia starať tak, aby sa ti nič nestalo... a ak rodičia budú pred policajtami tvrdiť, že keď bývaš sám, je to pre teba nebezpečné, myslím že by ťa mohli ísť hľadať. ale ja nie som právnik, neviem naisto. ale čo viem z môjho okolia, väčšinou je to tak, že rodičia dovolia neplnoletým bývať samým a úrady o tom radšej nevedia. nepoznám prípad, kde rodičia nedovolia a polícia s tým nemôže nič urobiť... to by si musel mať asi nejaký závažný dôvod a riešiť to s kompetentnými, nejde to podľa mňa len tak, bez ničoho
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
tvoji zákonní zástupcovia majú za teba právnu zodpovednosť, neviem nič o tom, že by boli povinní bývať s tebou. ale ak by si ich z toho bytu chcel vyhodiť, potreboval by si schváliť zákaz vstupu do toho bytu pre nich, čo môžeš spraviť určite aj ako neplnoletý, s tým že by musel tvoje záujmy brániť asi úrad sociálnych vecí a rodiny, alebo počkať kým budeš plnoletý, to bude omnoho jednoduchšie a pri rýchlosti našich súdov sa to aj tak dorieši až keď už budeš mať 18.
každopádne, ak máš nejaký seriózny problém, akože skutočne seriózny nielen nezhody s rodičmi/hádky a pod., potom treba konktaktovať nejaký orgán, ktorý je schopný ti v tomto pomôcť. ak to uznáš za nutné a nenájdeš, môžem ti pomôcť nájsť nejaké kontakty.