Otazka smeruje najma na baby: zaujimalo by ma, ci by ste sa snazili osamostatnit tak, ze by ste si hladali vlastne byvanie (najom, vlastny byt - co sa vam zda lepsie), alebo by ste ocakavali skor od partnera zabezpecenie? Alebo byvanie u rodicov az do sva
s partnerom by som musela byt veeelmi dlho aby som s nim isla byvat.a ani ma to nejak nelaka. skor mat vlastne a sem tam moz u mna prespat. a take ze do svadby s rodicmi uz vobec nie
keď budem schopná, čiže keď prestanem študovať a budem si môcť dovoliť bývanie tak sa osamostatním od rodičov.
a keď budem mať vtedy aj partnera tak určite budeme asi bývanie riešiť spolu.
ale určite by som nikdy nešla bývať s partnerom tak, že by všetko ťahal sám. cítila by som sa jak nejaká kurva. ok, je to môj partner a je normálne, že by ma mal zabezpečiť ale ja nie som ten typ ženy, ktorá nechá partnera všetko platiť.
ked sa budem osamostatnovat od rodinneho hniezda,rozumej rodicov, tak by som urcite chcela vlastny byt, teda, predstavujem si, ze by som mala najomny byt (jj, ako carrie b.) a v tom by som si nazivala. vlastny (osobne vlastnictvo) by bolo fajn, ale, neviem,ja som era druzstevnych bytov, nemozem si pomoct.
ak by bol partner, urcite by som nepredpokladala a necakala, aby nieco zaobstara(va)l on. nie som putka, za ktoru to musi vybavovat. a aby mi to v prihodnom momente vytmavil a hodil do ksichtu, aku ekonomicku moc ma nado mnou? lol, dakujem, neprosim. - to plati pre nase spolocne byvanie. ale urcite by som mala ako poistku byt, svoj, pre pripad, ze by sme sa rozisli. - pre pripad toho, co ludia nazyvaju "chodenim".
ked to zhrniem a podciarknem: urcite by som sa chcela osamostatnit a zit vo svojom. a svadba? lol, bitch please?
V takom zmysle ze o vsetko by sa staral a platil on, urcite nie..ak spolocne byvanie, tak spolocne financie aj vsetko, nenechala by som sa vydrziavat..
achcela by som sa osamostatnit od nasich hned po strednej, no urcite nie sama, nedokazala by som byvat niekde sama,..
je to dost diskutabilna tema, taktiez existuje viacero uhlov pohladu. a samozrejme zalezi to aj na komunikacii s partnerom. ja necakam od partnera financne zabezpecenie ale neprezila by som ak by som mala po boku nejakeho povalaca bez zaujmov a snahy nieco dokazat.
podla toho v akom stadiu by nas vztah bol, ak nieco vazne tak predpokladam,ze by sme byvali spolu a nemala by som problem ani s tym ak by sa on nastahoval do mojho bytu ( uz nasho bytu len v papieroch by koniec koncov bol moj) . ja majetky a peniaze velmi neriesim ak extra netreba , su dolezitejsie veci na svete ale dufam,ze moj buduci bude mat predpoklady na to aby sa vedel postarat o mna a deti
ale to som sa asi odklonila od zadanej otazky. byvam sama vo svojom najlepsi pocit na svete
No ale vážnejšie, prečo tam máš dve možnosti - tj. vlastné, alebo zabezpečí partner a alternatíva bývať s partnerom, ale nie tak, že všetko utiahne on, niekam zmizla?
@tunidlo snazila som sa dat ako priklad viac moznosti, tu ktoru spominas som prirodzene uvazola, len som to chcela pocut od inych...a som rada, ze dnesne mlade zeny tak uvazuju, ze sa nechcu nechat vydrziavat...no zas nechapem muzov, ktori by sa dali
@shoesmaniac mozno za urcitych okolnosti teda...ale nestotoznujem sa s vyjadrenim "nechat sa vydrziavat"...pride mi to take docasne a ucelove, ale preco zle? - kto s tym nema problem, jeho vec
@hajzelodkosti áno priznávam blbo som to napísala. ale keby si trošička čítal tak by si pochopil ako som to myslela.
a inak mnoho párom príde normálne, že partner zabezpečuje.
a myslím si, že v mojom prípade to bude tiež normálne teda skôr logické, že keď budem doma kysnúť na materskej a môj príjem nebude bohviečo tak to bude ťahať partner. alebo žiješ vo svete kde žene a svojmu dieťaťu nedáš ani na chleba lebo zabezpečovanie partnerky je nenormálne?
@greyness cital som poriadne a nepochopil som ako si to myslela, lebo si si v tom prispevku odporovala. Najprv pises, ze by si nechcela aby to tahal sam a potom napises, ze je logicke, ze ta zabezpeci. Ked budes doma na materskej tak kysnutim to urcite nenazves, toto nie je zabezpecenie, odlisuj dva rozne pojmy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Inak... bože, mám ale krásny avatar!
a keď budem mať vtedy aj partnera tak určite budeme asi bývanie riešiť spolu.
ale určite by som nikdy nešla bývať s partnerom tak, že by všetko ťahal sám. cítila by som sa jak nejaká kurva. ok, je to môj partner a je normálne, že by ma mal zabezpečiť ale ja nie som ten typ ženy, ktorá nechá partnera všetko platiť.
ak by bol partner, urcite by som nepredpokladala a necakala, aby nieco zaobstara(va)l on. nie som putka, za ktoru to musi vybavovat. a aby mi to v prihodnom momente vytmavil a hodil do ksichtu, aku ekonomicku moc ma nado mnou? lol, dakujem, neprosim. - to plati pre nase spolocne byvanie. ale urcite by som mala ako poistku byt, svoj, pre pripad, ze by sme sa rozisli. - pre pripad toho, co ludia nazyvaju "chodenim".
ked to zhrniem a podciarknem: urcite by som sa chcela osamostatnit a zit vo svojom. a svadba? lol, bitch please?
dakujem!
planujem zit v podnajmoch tak to mi je 10 ci s chlapom alebo kamaratmi
achcela by som sa osamostatnit od nasich hned po strednej, no urcite nie sama, nedokazala by som byvat niekde sama,..
podla toho v akom stadiu by nas vztah bol, ak nieco vazne tak predpokladam,ze by sme byvali spolu a nemala by som problem ani s tym ak by sa on nastahoval do mojho bytu ( uz nasho bytu len v papieroch by koniec koncov bol moj) . ja majetky a peniaze velmi neriesim ak extra netreba , su dolezitejsie veci na svete ale dufam,ze moj buduci bude mat predpoklady na to aby sa vedel postarat o mna a deti
ale to som sa asi odklonila od zadanej otazky. byvam sama vo svojom najlepsi pocit na svete
nie, to veru nie je normalne
a inak mnoho párom príde normálne, že partner zabezpečuje.
a myslím si, že v mojom prípade to bude tiež normálne teda skôr logické, že keď budem doma kysnúť na materskej a môj príjem nebude bohviečo tak to bude ťahať partner. alebo žiješ vo svete kde žene a svojmu dieťaťu nedáš ani na chleba lebo zabezpečovanie partnerky je nenormálne?