@anonym0000 tak aby som uviedol veci na pravu mieru
nech priradis hodnotu do premennej int akokolvek (teda nezalezi na ciselnej sustave) bude fyzicky reprezentovana binarne (v dvojkovej sustave) no pri vypise na konzolu bude defaultne v desiatkovej (lebo su na nu ludia zvyknuty z historickych dovodov) ale cout ma nastastie moznosti formatovania tak ako endl urobi to ze prida znak 'n' (respektive znaky "rn" vo wine ci "nr" na macu) a okrem toho posle vystup na konzolu a vyprazdni buffer mame napr hex dec ci oct
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Si ty troll?
a googlil si? pytaj sa tu az potom
zaujimalo by ma ze to zobrazi znamena co? ked napises cout
... ked napises cout
tak este raz aspon zistim ako sa to sem da dat takze pokus cislo 3
"cout
"
sry za spam
vypisujes to takto? cout [sipka] [sipka] premenna [sipka] [sipka] endl; ?
nech priradis hodnotu do premennej int akokolvek (teda nezalezi na ciselnej sustave) bude fyzicky reprezentovana binarne (v dvojkovej sustave) no pri vypise na konzolu bude defaultne v desiatkovej (lebo su na nu ludia zvyknuty z historickych dovodov) ale cout ma nastastie moznosti formatovania tak ako endl urobi to ze prida znak 'n' (respektive znaky "rn" vo wine ci "nr" na macu) a okrem toho posle vystup na konzolu a vyprazdni buffer mame napr hex dec ci oct
#include <iostream>
using namespace std;
int main () {
int n;
n=70;
cout << hex << n << endl;
cout << dec << n << endl;
cout << oct << n << endl;
return 0;
}
vypise:
46
70
106
Konecne niekto ,kto sa vyzna a nebuzeruje za gram. chyby.
Diki