dobierka je sposob platby, tych 3,30 myslis asi za prepravu
pri takej cene dopravy je zrejme vyhodnejsie objednat si toho viac alebo pozhanat nejakych ludi, ktori by si odtial tiez nieco kupili, aby vam to doslo spolocne
samozrejme v tomto období tiež len čistú vodu, najlepšia. ale inak som závislá na čajoch. Hlavne na bylinkových. len mi to príde veľa dať len za prepravu toľko, keďže si objednávam sama, lebo nikto zo známych nie je taký fanatik do toho
v lese na slovensku moc toho zeleneho caju nenatrhas, ked caj rastie na cajovnikoch, ktore asi velmi divoko na slovensku nerastu
btw zeleny caj ma aj toto: "Jeho stahujúci účinok je výrazný najmä v letných horúčavách, kedy sa odporúča piť vlažný. zabraňuje poteniu a potláča pocit smädu." - true story, som nasackovany v cajovnich pri snehoch, drackach, dragonoch atd. casto a suhlasim s tym vyrokom (aj doma praktizovane)
Cokolvek co sa da vyluhovat a nie je to z cajovnika sa vola necaj kazdopadne nazov nie je podstatny, dolezite je, ze aj na Slovensku si vieme pripravit paradne napoje.
No a caj si kupujem osobne aj cez eshop. Naposledy som si kupoval priamo v Hong Kongu v jednom velkom cajovom obchode (kde sidlilo viacero cajovych firiem). Inak kupujem hlavne cez Shanghaisky eshop dragonteahouse.biz rovno vacsie mnozstva.
Po prvej objednavke ti daju mensiu zlavu (ja som dostal aj vzorku taiwan milk oolong) na kazdu dalsiu objednavku (cca 0.5-1 dolaru za kazdych 8-10 dolarov caju). Postovne je zadarmo, akurat to trva aj 3-4 tyzdne, kym to sem dorazi. Ceny su paradne, za cca 40 dolarov som tam nakupil skoro pol kila kvalitneho caju (boli tam aj bio caje, ktore su tu neskutocne predrazene). Urcite odporucam. Znami si odtial brali aj cajove prislusenstvo a prislo to vraj velmi precizne zabalene a teda aj nerozbite.
@pijemzelenycaj@skingirl94 ja si po väčšine kupujem v kamenných obchodoch, kde predávajú sypané čaje, ale nie vždy je na to čas tak potom hľadám na e-shopoch.
@pijemzelenycaj neviem odkial si, ale na slovensku su len 2 cajovne, ktore predavaju TOP caje. Jedna je v Bratislave - Cajovy dom a druha v Nitre - Cajovna dobrych ludi. Obaja majitelia chodia do azie kontrolovat urodu a caje si davaju odtial zvazat. Ja osobne by som zo ziadnej inej kamennej predajne na SK caje nekupoval (parkrat sa stalo, ze som kupil a potom som zistil, ze im caje dovaza napr Oxalis), pokial by som nevedel, ze beru caje prave odtychto dvoch firiem.
Cez internet som ešte ani raz čaj nekúpil. Mám rád keď ho môžem ovoňať a ochutnať. Teda buď v čajovňach alebo balené v obchodoch ale to väčšinou len tie overené.
@tommyhot okolia BA, a niekedy nakupujem v BA, alebo aj v našom malom meste je take, ale tam nemaju velky vyber, ale mne chutia. hoci neviem o ich kvalite vela, ale chutia dobre.
@pijemzelenycaj ak budes v BA, tak skus Cajovy dom. Su na hned oproti zastavke na Florianskom namesti. Sice maju trochu drahsie caje, ale v tomto pripade plati, ze si platis za kvalitu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
pri takej cene dopravy je zrejme vyhodnejsie objednat si toho viac alebo pozhanat nejakych ludi, ktori by si odtial tiez nieco kupili, aby vam to doslo spolocne
a caje nejak extra nepijem, radsej cistu vodu
samozrejme v tomto období tiež len čistú vodu, najlepšia. ale inak som závislá na čajoch. Hlavne na bylinkových. len mi to príde veľa dať len za prepravu toľko, keďže si objednávam sama, lebo nikto zo známych nie je taký fanatik do toho
neporovnatelna chut.
mna by zaujimalo preco sa spravas ako kokot
>_________>
btw zeleny caj ma aj toto: "Jeho stahujúci účinok je výrazný najmä v letných horúčavách, kedy sa odporúča piť vlažný. zabraňuje poteniu a potláča pocit smädu." - true story, som nasackovany v cajovnich pri snehoch, drackach, dragonoch atd. casto a suhlasim s tym vyrokom (aj doma praktizovane)
No a caj si kupujem osobne aj cez eshop. Naposledy som si kupoval priamo v Hong Kongu v jednom velkom cajovom obchode (kde sidlilo viacero cajovych firiem). Inak kupujem hlavne cez Shanghaisky eshop dragonteahouse.biz rovno vacsie mnozstva.
Po prvej objednavke ti daju mensiu zlavu (ja som dostal aj vzorku taiwan milk oolong) na kazdu dalsiu objednavku (cca 0.5-1 dolaru za kazdych 8-10 dolarov caju). Postovne je zadarmo, akurat to trva aj 3-4 tyzdne, kym to sem dorazi. Ceny su paradne, za cca 40 dolarov som tam nakupil skoro pol kila kvalitneho caju (boli tam aj bio caje, ktore su tu neskutocne predrazene). Urcite odporucam. Znami si odtial brali aj cajove prislusenstvo a prislo to vraj velmi precizne zabalene a teda aj nerozbite.
ale su obchody, kde sa daju kupit osobne,a nemusis platit za dobierku.
ale ked hladas nejaky špeci čaj, ktory sa na SR asi ani nepredáva, tak potom cez e-shopy.
Eshopy su v pohode pokial vies co kupujes
robím si vlasný mätový a medovkový z mojej záhradky (v zime z kvetináča )
mladý pán vie, čo sú to fekálie?