Kdo z vas zazil este dobu ked sa ludia namiesto pc hrali von s pogami jojom zbierali pokemonov kukali na starú vypuklu telku dobu kedy telefon bol luxus ked sa ešte posielali hrubo pohľadnice a listy jedli resanku atd
Doba ešte ked sa ludia vedeli rozprávať a trávili splou kopec casu hrami,nesmu chybat plechové kuchynské linky a tapety po stenách a samozrejme sarkany na jeseň ... neviem ja osobne tu dobu neľutujem najviac mi chybaju tie vztahy ktore boli akosi skutocnejsie ako su dnes a hlavne zabava rozhovory pretoze dneska ti priateľ všetko vykrca na nete skor ako si s nim vyrazis von a potom da nemaju ludia uz ani.ocom baviť
@obsession boli zlaté.. teraz mi to všetko príde o ničom ..mame síce drahe telefony telky auta somariny playka a ja neviem čo... ale uz ma to nenapĺna mam pocit prázdnoty ako keby ma uz.nemal tento svet cim prekvapiť alebo nadchnúť ako by uz to dosiahlo limit ..hlavne ta naserie to ze uz aj vlastná mama ti radšej napíše na fb ako by ti.mala zavolať fakt sprosta doba
tak ja len viem, ze za cias kedy nam vladol pan Meciar prisnou ale spravodlivou otcovskou rukou bolo Slovensko raj na zemi ale o tom by viac vedel @cccp
a inac ja som si myslela, ze to bude forum o nemeckej alebo anglickej gramatike
@blackbooks bud rad ze ti aspon napise na fb ...niekomu ani to
Proste tebe nic ..mne nic
Tot ludia v minulosti boli omnoho citlivejsi,starostlivejsi a vnimavejsi na potreby ineho cloveka
Dnes sa ludia najviac staraju o seba.
Nedavaju a preto maju malo (nie penazi ale lasky)
@milgamman môžeš take založiť nie nieje bohužiaľ ja nemam vztah k týmto dvom jazykom a zrejme ani žiadnym cudzím po prve ma nebavia a angličtina bol moj strasiak na škole ale tak nečudo. Ked sa mi za 4 roky strednej vystriedali 3 profacky a každá ucila každý rok inac a chcela niečo druhe...to by bol z toto jelen asi každý
@obsession heh...rada mas na mysli...hej no vtedy ked bol človek ďaleko si musel napísať list a vtedy si vedel ze to ten druhý myslí úprimne vážne ked si dal tu námahu no teraz je doba ze ti napíše úplne hocikto ani nevieš z kade len tak...ludia napríklad bez toho facebuku si uz ani nespomenu na tvoje národky....používa snad niekdo ešte klasický kalendár alebo majú všetci všetko už v telefóne
To som ešte mal kamarátov vtedy, teraz sa nedá, lebo každý sluchátka v gebuli a mobil v ruke všade kde sa len dá, keď sa chceš začať rozprávať, tak je to automaticky otravovanie. Dokonca som videl v bare mladých ľudí sedieť, za celý čas si nepovedali ani slova a len do mobilov kukali.
Nevravím, že dnes je zle, všetky možné informácie máš hneď, môžeš sa učiť čokoľvek, stačí si to vygoogliť. Ale ľudia až priveľmi používajú sociálne siete a celkovo internet na somariny, celkovo majú na mňa až príliš často mobil v ruke.
Ja mám 16 rokov a pred 6 rokmi to takto fungovalo ešte stále, ako píšete... Doma som sedel minimálne. Chodili sme s kamarátmi hrať futbal medzi bytovky, naháňali sme sa, hrali pogy, hokej, lozili sme po stromoch, robili si bunkre v kríkoch.... A to žijem v meste. A stále sa nájdu na mojom sídlisku odo mňa mladší ešte aj na 3 roky, ktorý trávia veľa času vonku športom a hrami. Nie len Vaša "staršia" generácia bola taká, nehádžte všetkých do jedného vreca.
Mne prišla Resanka super! V škole sme nemali bufet, tak cez prestávku rozložili stolík vo vestibule a cez prestávku predávali Resanky.
Áno, áno a Pokénomi boli veľký hit, aj Tamagoči! Všetci sme chceli Tamagoči!
A koho rodičia mali doma mobil, boli machri... A potom sme všetci chceli mat 3310!
Hej to bolo fajn...
@blackbooks Ja si pamatam dobu, ked neboli ani tie resanky, ani pokemoni, a telefony boli iba v kancelariach, budkach a na poste. Doba to bola lepsia, nie takato uponahlana a aby som prezil a vsetko co mi prikazu stihol, musim chtiac nechtiac pouzivat aj net a tak som aj tu. Intenet je dobry pomocnik ale velmi zly pan.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Nielen pogy,cecka som hrala kazdy den
A s mojou tinedz laskou sme si poslali par listov. ( on mne 5 riadkov a ja jemu 2 strany)
Boli to zlate casy
a inac ja som si myslela, ze to bude forum o nemeckej alebo anglickej gramatike
Proste tebe nic ..mne nic
Tot ludia v minulosti boli omnoho citlivejsi,starostlivejsi a vnimavejsi na potreby ineho cloveka
Dnes sa ludia najviac staraju o seba.
Nedavaju a preto maju malo (nie penazi ale lasky)
dnesna doba je proste smutna
Co k nej dodat ?!
Nevravím, že dnes je zle, všetky možné informácie máš hneď, môžeš sa učiť čokoľvek, stačí si to vygoogliť. Ale ľudia až priveľmi používajú sociálne siete a celkovo internet na somariny, celkovo majú na mňa až príliš často mobil v ruke.
Áno, áno a Pokénomi boli veľký hit, aj Tamagoči! Všetci sme chceli Tamagoči!
A koho rodičia mali doma mobil, boli machri... A potom sme všetci chceli mat 3310!
Hej to bolo fajn...