Za 2 týždne sa plánuje zaviesť celoplošné pravdepodobne povinné testovanie na Covid 19 rýchlotestami (výsledok do 20 minút) čo bude stáť štát okolo 52 milionov eur.
Rýchlotesty odhalia koronavírus len u 30%, pričom niektorí ľudia možu byť aj pozitívny, no vzhladom na inkubačnu dobu Covidu nebudú pozitívny ani na prvom, ani na druhom (kontrolnom) testovaní.
Ak má koronavírus na Slovensku 100 tisíc ľudí, tak toto testovanie odhalí koronavírus asi tak u 25 tisíc ľudí, a teda 75 tisíc ľudí zostane neodhalených!! A vírus sa bude rozširovať dalej. No aj keby len 5 tisíc ľudí zostalo neodhalených, pokiaľ sa má koronavírus šíriť exponencionálne, tak z 5 tisíc ľudí sa zachvílu nakazia všetci. Pri exponencionálnom, či rýchlom šírení vírusu by sa aj zo 100 nakazených ľudí zachvílu nakazilo celé Slovensko.
Tých 52 milionov sa radšej mohlo investovať do tvorby nových infekčných ložok, reštaurácie ktoré sú teraz zavreté mohli slúžiť ako priestory pre chorých na Covid, už by sa im tam len dali postele.
Obávam sa, že to nemá veľký zmysel.
Chcem vidieť, ako sa to podarí logisticky zabezpečiť tak, aby boli vzorky odobraté odborne a bezpečne, teda, že na jednom mieste sa nebudú zhlukovať väčšie množstvá ľudí. Už len ten počet Ľudí, ktorí budú musieť odbery robiť, je menší ako celá slovenská armáda. Jedna veta ma však desí úplne najviac, a to Matovičov výrok "Ja sám som prišiel s tou ideou".
Ja si myslím, že tu by asi pomohlo najskorej uzavretie hraníc všetkých štátov a ostrovov sveta na neurčitý čas, dokým nebude aj ten posledný človek vyliečený a dovtedy nedovoliť nikde cestovanie, aspoň civilnej preprave, keď už priemysel alebo obyvateľstvo je dosť závislé od dovozu ...ale zas aj tých čo dovážajú by museli starostlivo otestovať ...len ako to nariadiť niektorím trucovitým prezidentom a vodcom štátov, aby to poslúchli, lebo tak ako aj s rúškami, čo si niektorí robia po svojom a povedia si "chrípočka", tak budú si niektorí aj v tomto robiť po svojom ...to bude mrte ťažké ako to zariadiť ...alebo keby už bola tá vakcína, ktorá bude úspešne otestovaná s účinnosťou k blízkym 100%-tám, lebo som počul informáciu, že tie vakcíny s ktorými doteraz prišli farmaceutické firmy sú málo alebo menej účinné, rovnako ako Remdesivir ...aj tam proste keby bola, tak by bolo kopu, čo sa nedá zaočkovať - no proste hlupákov ...však nemôže sa donekonečna len lockdownovať, však to tu budú hrozné prepúšťania a zániky firiem a mizerná ekonomika a chudoba
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Rýchlotesty odhalia koronavírus len u 30%, pričom niektorí ľudia možu byť aj pozitívny, no vzhladom na inkubačnu dobu Covidu nebudú pozitívny ani na prvom, ani na druhom (kontrolnom) testovaní.
Ak má koronavírus na Slovensku 100 tisíc ľudí, tak toto testovanie odhalí koronavírus asi tak u 25 tisíc ľudí, a teda 75 tisíc ľudí zostane neodhalených!! A vírus sa bude rozširovať dalej. No aj keby len 5 tisíc ľudí zostalo neodhalených, pokiaľ sa má koronavírus šíriť exponencionálne, tak z 5 tisíc ľudí sa zachvílu nakazia všetci. Pri exponencionálnom, či rýchlom šírení vírusu by sa aj zo 100 nakazených ľudí zachvílu nakazilo celé Slovensko.
Tých 52 milionov sa radšej mohlo investovať do tvorby nových infekčných ložok, reštaurácie ktoré sú teraz zavreté mohli slúžiť ako priestory pre chorých na Covid, už by sa im tam len dali postele.
Ako napisal Samo Marec - nemam nan nazor, len tam pojdem.
Chcem vidieť, ako sa to podarí logisticky zabezpečiť tak, aby boli vzorky odobraté odborne a bezpečne, teda, že na jednom mieste sa nebudú zhlukovať väčšie množstvá ľudí. Už len ten počet Ľudí, ktorí budú musieť odbery robiť, je menší ako celá slovenská armáda. Jedna veta ma však desí úplne najviac, a to Matovičov výrok "Ja sám som prišiel s tou ideou".
» www.facebook.com/permalink.php?s...
@Yoss a v prípade zavretých hraníc by takéto celoplošné testovanie malo zmysel ?
@Lenuska175
Pokiaľ je človek ako ovca tak nemusí mať.
@Gummidge
No hej no, toto je len jeden z mnoha problémov.
@Zajko1211 Ale však poslanci môžu meniť aj zakony ?
@Wistingher
Vysvetli v com.
ano máš pravdu, ale nesmú byť protiústavne...
toto si vypočuj a zistíš kde je pravda...