Ahoj ľudia. Je tu niekto kto by rád cestoval len tak po Slovensku alebo aj do zahraničia ? Najlepšie stopom, peši a podobne Proste bez peňazí alebo aspoň skoro bez peňazí ? Vždy ma takéto niečo lákalo ale nikdy som to neskúsila, nebolo s kým. Väčšina k
Ako žena by som sa bál. Nezdá sa to, ale takto sa stávaš ľahkou korisťou hocijakých únoscov. Aspoň necestuj sama. Minule som stretol dve slečny z Rakúska a Nemecka, ktoré takto cestovali po Európe...
A kamarát takto skúša...
Kamaratov sused si zobral ešte jedneho chalana, nabalil si chleba, slaniny a nejake konzervy a šli stopom do Paríža . Trvalo im to vraj dva dni sa len tam dostať ale dostali sa nakoniec aj späť stopom .
Ale ako baba odporúčam fakt si asi nejakého chalana zobrať ak chceš stopovať pre istotu.
Mne by sa to tiež veľmi páčilo! Patrí to medzi moje túžby a pár stopovacích výletikov mám už za sebou, ale zatiaľ len po Slovensku Ale vždy to bolo super a zažila som vďaka stopovaniu strašne veľa skvelých zážitkov!
Jo takto bez peňazí by som nikde nešla, len v prípade keby som mala vôkol seba stráž Mňa skôr láka sadnúť do auta s nasporenými peniazmi a s kamarátmi cestovať bo E a Azii.. Dokiaľ peniaze vydržia
plány sú. ale isto nie bez peňazí, len neprevyšujúc bežné výdavky predsa. 17ročná, to bývaš ešte u rodičov a všeličo, ale ono aj tá potrava voľačo stojí, aj spať nebudeš na ulici, aj v mojom prípade ešte tým, že by som nepracovala za ten čas by som musela mať niečo našetrené.
by som to skôr urobila tak, že zohnať si pár ľudí z rôznych kútov slovenska/česka čo ma prespia a medzi nimi sa presúvať, čiže aspoň približný plán.
rad by som take nieco robil ale nemozem no ale aj tak bez penazi sa tazko nieco da v dnesnej dobe uz kazdy dobrodruh ma pri sebe nejaky ten vacsi balik penazi
Ja som niečo také chcel ale s tým že by som napr cestoval niekam po Europe a vždy si v tom meste nejak zarobil na nejaký čas nejakou brigádou, doplnil zásoby a cestoval inde a tak zase zarobiť doplniť zásoby a pokračovať len to že po Európe ma to moc neláka lebo sa mi v Európe nepáči nič a v takej Amerike by som sa bál ako chlap že ma tam zabijú nie to ešte aby som bol dievča ako ty a chcel takto cestovať.. to musíš mať na to odvahu a hlavne byť neplodná
vy ste tu naivní, čo neviete rozlíšiť a odlíšiť realitu od virtuality, povedať, že pojdem stopom kdesi do kelu do nemecka a nazad, to si naivni, že ta dakto zobere, ta vyloží kdesi inde, ani nevieš akym smerom je nemecko, jaaaaj bože. to nemyslíš vážne? čo snívaš, že nájdeš tašku plnú eur?
Je to skvelý nápad
Ja veľmi rada cestujem stopom, je to super, mám zo stopovania už toľko zážitkov, spoznala som kopu ľudí, proste najlepší spôsob cestovania ..
Cez leto sa chystám na pár dlhších výletov.
Veľa peňazí nepotrebuješ, ale musíš mať na stravu a určite niečo pre prípad núdze.
Nenastupuj k hocikomu do auta, dobre si obzri auto aj vodiča a ak sa ti čokoľvek nepozdáva, odmietni. Nestopuj v noci, teda sama určite nie.
Na prespanie môžeš využiť coachsurfing, squaty, stan alebo nejaké kempy, lacné penzióny atď..
@vreskot000 nie je to také nereálne ako píšeš. Veľa ľudí takto cestuje a v pohode to zvládnu. Aj kamoš bol skoro bez peňazí stopom vo Fínsku a Švédsku. Trvalo mu asi týždeň kým sa vrátil, no prežil a vravel že to chce skúsiť opät. A človek, ktorý chce podstúpiť takéto cestovanie, by si mal zistiť približnú trasu. Tým pádom sa nemôže stať, že ho oklamú.
Ja by som veeľmi chcela ísť na niečo takéto, ale tiež nie je s kým Síce by som si do 18 trúfla len na Slovensko a susedné krajiny. Podľa mňa je dobré mať so sebou aj finančnú rezervu. Napríklad si vziať kartu, ktorú nemusíš využiť, ale nikdy nevieš čo sa stane, tak pre istotu
práve pre to že mám len 17 a nemôžem si dovoliť zmiznúť z domu na nejaký dlhý trip po svete by som chcela skúsiť zatiaľ niečo po Slovensku a okolí.. a čo sa týka peňazí jasné ja viem že úplne bez rezervy to nejde ale chcela by som minúť čo najmenej. Marjy77, ja som za Kto si na niečo také trúfate mohli by sme nejaký ten stop-výlet naplánovať sama by som asi nešla a rada spoznám podobných bláznov ako som sama
@YouDoNotNeedMyName Ahoj mam uz co-to pocestovane stopom a a co najlacnejsie. ak chces nejake rady tak napis spravu. A hlavne nepocuvaj tych co nikde neboli a su mudri ze Ta nikto nezoberie a podreze!
tak bez peňazí určite nie treba mať niečo pri sebe..ale baví ma cestovať ja by som sa na to dala len kde by som na to našla niekoho trafeného kto by sa na to dal tiež
Bez penazi by som urcite nesiel, ale musi byt super len tak vyskusat s ruksakom a rozhodnut sa rano kam ides ten den....na slovensku by som zvolil skor letne mesiace a radsej nejaky stan...ak chces ist do zahranicia, tak vela ludi odporuca ten couchsurfing (spis u niekoho zadarmo na gauci, dohodnes sa cez internet). Tu je o tom viac info » www.milujemcestovanie.sk/cestovanie-za-l... . Vyplnis si profil, vyberas si u koho chces prespat. Niektori tak precestovali takmer zadarmo polku sveta
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
A kamarát takto skúša...
Ale ako baba odporúčam fakt si asi nejakého chalana zobrať ak chceš stopovať pre istotu.
by som to skôr urobila tak, že zohnať si pár ľudí z rôznych kútov slovenska/česka čo ma prespia a medzi nimi sa presúvať, čiže aspoň približný plán.
netreba ísť s niekým. netreba mať veľa peňazí. netreba netreba netreba. jediné čo treba je nájsť odvahu, chuť a zdvihnúť tú lenivú riť.
Ja veľmi rada cestujem stopom, je to super, mám zo stopovania už toľko zážitkov, spoznala som kopu ľudí, proste najlepší spôsob cestovania ..
Cez leto sa chystám na pár dlhších výletov.
Veľa peňazí nepotrebuješ, ale musíš mať na stravu a určite niečo pre prípad núdze.
Nenastupuj k hocikomu do auta, dobre si obzri auto aj vodiča a ak sa ti čokoľvek nepozdáva, odmietni. Nestopuj v noci, teda sama určite nie.
Na prespanie môžeš využiť coachsurfing, squaty, stan alebo nejaké kempy, lacné penzióny atď..
v dnešnej dobe násilia, úchylov a vrahov...
aj tu plati príslovie "Dotiaľ sa chodí s džbánom po vodu, kým sa nerozbije!"