Poznáte región Kysúc? čo zaujímavé o nich viete bez použitia Google? je vôbec možné... aby sem niekto zafrajeril vedomosťami poctivo bez použitia Google?
no, viem geograficky kde sa nachadza... "hlavne" alebo skor najväcsie mesto bude asi Cadca (kedze Zilina nelezi podla mna priamo na Kysuciach, je tam kosa skoro ako na Orave, je tam horsky priechod Makov, nova cesta na Oravu do Oravskej lesnej, chudoba, nezamestnanost, nova dialnica? viac asi nevypotim
@hajlander vyprosujem si nazývať sa západoslovenskou obyvateľkou . horné považie patrí do stredného slovenska. a tam sa rozpráva mäkko. na západe sa rozpráva tvrdšie, preto nám to obom očividne prišlo smiešne.
@hajlander vzhľadom na delenie západ, stred a východ (keďže sme krajina roztiahnutá horizontálne) patríme do stredného. alebo severné stredné. ale rozhodne ani ždibec západu tam nie je. a už vonkoncom nie v kysuciach.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Kraj je to pekný a hlavne oravská strana v okolí Oravskej Lesnej a sedla Beskyd.
ale zafrajerila by som bez googla 8) stačilo by mi vytiahnuť fascikel s papiermi ktoré o niekolko mesiacov vytiahnem na maturu
a co potrebujes vediet?
@salkoo
kedze byvam v KNM tak asi viem ako rozpravame
a kysucke narecia (s vynimkou goralskych) patria do skupiny hornotrencianskych nareci, ktore su, cuduj sa svete, zapadoslovenske
a mozno vas prekvapi ze vychodoslovenske a zapadoslovenske narecia maju spolocny povod
geograficky tam patri ano (skor by som povedal severne slovensko ale ok)