mam taky problem, ze sa chystam cestovat do Madarska a na niektorych forach som sa docitala, ze ISIC im uznali v niektorych pripadoch zasa nie, ze to nepoznali. Ale pokial si kupim listok u nas, v BA, tak by ma nemali zastavit v strede mada
Napr. do Čiech cestovanie na slovenský ISIC neplatí, ale s tým sa ty nemusíš trápiť. Ak je v systéme možné pre teba predať lístok na ISIC kartu - teda proste že to železničiarovi v počítači ide vytlačiť až do Budapešti alebo hocikam ideš - tak je všetko v najlepšom poriadku a nikto ťa nemôže pokutovať.
Pokiaľ to nejde, tak napr. keď som s priateľom cez prázdniny cestovala do Ostravy, tak mu dali na najbližšiu stanicu k hraniciam na Slovensku študentský, od toho miesta ďalej až do Ostravy celý lístok. Čiže maximálne to budeš mať trochu drahšie a dva lístky
ISIC je totálna chujovina, išiel som do ČR a teta pri okienku mi dala polovičný len po hranice čo je nahovno, robi s toho super kartu a pritom je to len ojeb za 10ečiek
ak zľavu na vlak tak si radšej vybaviť Študentský preukaz a hotovo, ani ten neplatí v zahraničí
pokiaľ viem, tak neplatí, lebo železnice daného štátu chcú dať zľavu len vlastným študentom. ale však spýtaj sa rovno pri okienku, budeš to mať najistejšie.
musis mat tu hranatu znamku....vtedy mozes cestovat aj do zahranicia na studensky listok...ak mas okrhulu znamku NO ISIC tak nemozes...tot co viem ja...
@edisek ked ces cestovat do zahranicia do CR aby si mal zlavu kup si kartu railplus a euro26 v jednoms toji 15euro a ked si kupis listok neplatis DPH (cize zlava o dph)
@katuska305 zlava na vlaky aj do zahranicia je dobrá táto karta
» www.euro26.sk/index.php/junio... ja snou chodím doceska a odratavaju mi dph na listku mam napisané ze bez DPH Kludne odfotím ak neveríte
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Pokiaľ to nejde, tak napr. keď som s priateľom cez prázdniny cestovala do Ostravy, tak mu dali na najbližšiu stanicu k hraniciam na Slovensku študentský, od toho miesta ďalej až do Ostravy celý lístok. Čiže maximálne to budeš mať trochu drahšie a dva lístky
ak zľavu na vlak tak si radšej vybaviť Študentský preukaz a hotovo, ani ten neplatí v zahraničí
@katuska305 zlava na vlaky aj do zahranicia je dobrá táto karta
» www.euro26.sk/index.php/junio... ja snou chodím doceska a odratavaju mi dph na listku mam napisané ze bez DPH Kludne odfotím ak neveríte
Bezbožníci