potrebujem od vás , počítačových maniakov poradiť nejaký disk do počítača , vôbec sa v tom neviznám a nechcem kúpiť nejaký zlý , tak poraďte... s cenou do 2000sk (66€
dost malo info o pc na to aby som ti mohol poradit..by som potreboval vediet ci ide o notebook alebo desktop a akou doskou je osadeny aby som vedel cez aku zbernicu bude HDD a doska komunikovat dnes na trhu ( PATA -vymierajuci , SATA , SATA II) aspon take rozsirene
@1 to mas pravdu Shark je ----- . ale tak pre ludi co nemozu kupovat vo velkoskladoch a nevedia alebo nechcu nakupovat cez internetove obchody tak je to asi najlacnejsi zdruj komponentov ...tak mna sa to netyka ja navstevujem za tymto ucelom najvacsie velkosklady v BA s pc...AGEM,BGS-LEVI,alebo ALZA
Pripajam sa k @2 urcite nie zo Sharku. Vidim ze podobne skusenosti su vsade, uz asi od sto ludi som pocul ze Nie zo Sharku To je najpotratovejsia spolocnost aku som zazil...
@j4nka ano ten co si nasla je v vyborny, sa divim ze tak lacno uz 500gb disky su. Ale musis najprv zistit ci mas na maticnej doske (to do coho sa vsetko strka v kompe) SATA pripojku. Ak hej, tak kludne ten distek.
Westren Digital si kludne kup, to su vzdy take reci ze henten sa kazi a henten sa kazi, ale mne realen odisil v zivote asi jeden disk (aj to mojmu fotrovi) a to bol Maxtor. Nechcem protirecit @9 ale "najkazovejsia znacka" pri diskoch je podla mna silny termin.
Ked sa ti pokazi, mozes mi ho poslat kupim ti novy, akoze fakt sa nepokazi...
@11 kedysi to bola super znacka a tak si ju mnohi pamataju ...
pravdepodobnost ze sam od seba bez mechanickeho poskodenia odide disk je velmi mala ...ale aj tak su WD v sucastnosti z predavajucich znaciek najkazlivejsie..a pokial aj neodidu na fest tak blbu a celkovo nemaju na SEAGATE alebo SAMSUNG...
WD disky do notasou je nieco priserne ..priklad kamos ..disk mu stale akoby sekal ...cital o tom na forach a ze to je chyba vsetkych WD HDD 2,5"
nastastie ja mam v notase seagate s kolmym zapisom..takze sa nestazujem ..
doma mam v desktopoch dnes uz pohltenu znacku maxtor pod ine meno inej spolocnosti 5ks a vsetky idu a pouzivam ich uz roky najmensie maju 20gb ani chladene niesu a maju dobrych 7rokov ...najnovsi ma 3roky fici vkuse a nic mu nieje takze nemozem ja tej znacke nieco vytknut ..
ale aj tak SEAGATE je TOP pak SAMSUNG a z 2,5" su asi jednotka TOSHIBA disky
WD3000BLFS 300GB za 7900Sk otacky rpm 10 000 to by mi stacilo alebo aj ine znacky, Hitachi i ked uz len s toho nazvku ma bere rehot. vsak mal vela zanciek ked si priplatis mozes mat daco dobre ked nie tka mozes mat dacho horsie. a potom ci uz chces kupit Sata, Ide a tak dalej.
ale sak mne je to uplne, mam na salame sa s niekym handrkovat (lol ake slovo) kludne nech si kupi co chce . WD sa jej v zivote nepokazi, tak ako ziadna ina znacka. Ak hej, vyreklamuje a daju jej novy.
320gb je malo imho Ale neviem ake su jej poziadavky co tam chce mat ake data a tak.. proste to je v podstate uplne jedno co si kupi. Hlavne nech je to sata a mat o 16mb cache. A dnes uz by som aspon ja kupil min 0.5TB ked uz za 2 tace sa da kupit to je paradicka.
@15 v com pisem pludy? ked mam rychli pc potrebujem aj rychli hardisk. nie? tak mi prosim ta napsi. v com psiem bludy, nepsiem mimo temu. odpovedal som jasne a zretelne na jej otazku teda radu. Co koment to ina rada a ine naroky. tak skus respektovat aj ten moj. Dakujem za pochopenie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
a kupujem to cez agem
konkrene do 2000sk tento:
» www.agem.sk/?cmd=tovar_deta...
ale niesom si isty kedze je SATA2 ci sa da prepnut na SATA1
ale tento PATA ti pojde isto:
» www.agem.sk/?cmd=tovar_deta...
hoci ako znacka by som doporucoval SAMSUNG alebo SEAGATE ..ale v PATA take s vacsou kapacitou niesu
ten by mohol byť?
@j4nka ano ten co si nasla je v vyborny, sa divim ze tak lacno uz 500gb disky su. Ale musis najprv zistit ci mas na maticnej doske (to do coho sa vsetko strka v kompe) SATA pripojku. Ak hej, tak kludne ten distek.
Ked sa ti pokazi, mozes mi ho poslat kupim ti novy, akoze fakt sa nepokazi...
ďakujem za pomoc chalani
pravdepodobnost ze sam od seba bez mechanickeho poskodenia odide disk je velmi mala ...ale aj tak su WD v sucastnosti z predavajucich znaciek najkazlivejsie..a pokial aj neodidu na fest tak blbu a celkovo nemaju na SEAGATE alebo SAMSUNG...
WD disky do notasou je nieco priserne ..priklad kamos ..disk mu stale akoby sekal ...cital o tom na forach a ze to je chyba vsetkych WD HDD 2,5"
nastastie ja mam v notase seagate s kolmym zapisom..takze sa nestazujem ..
doma mam v desktopoch dnes uz pohltenu znacku maxtor pod ine meno inej spolocnosti 5ks a vsetky idu a pouzivam ich uz roky najmensie maju 20gb ani chladene niesu a maju dobrych 7rokov ...najnovsi ma 3roky fici vkuse a nic mu nieje takze nemozem ja tej znacke nieco vytknut ..
ale aj tak SEAGATE je TOP pak SAMSUNG a z 2,5" su asi jednotka TOSHIBA disky
napr tento disk je dobry a splna aj kriteria ktore si napisala..
@14 koho zaujima co ty by si chcel..... zas iba trepes bludy a mimo temu
ale sak mne je to uplne, mam na salame sa s niekym handrkovat (lol ake slovo) kludne nech si kupi co chce . WD sa jej v zivote nepokazi, tak ako ziadna ina znacka. Ak hej, vyreklamuje a daju jej novy.