Ja by som bol za aby Slovensku patrila podkarpatská Rus tak ako kedysi. Síce by bol tvar republiky veľmi nevhodný... ale tak aj Chile to tak má a dokáže s tým žiť ... alebo Chorvátsko... či Vietnam , Laos... Vraj je to chudobná krajina a bolo by to zbytočné, ja si to nemyslím. Podľa mňa by bolo dobré, keby sme boli väčšou krajinou.
@wistingher No jasne Pozri ako dlho im trvá postaviť diaľnicu do Košíc a teraz si predstav, že by ju mali potiahnúť až do Užhorodu- jeden život je na to málo
A Podkarpatská rus nám v histórii patrila tak krátko, že sa v podstate ani nedá brať do úvahy. A na východe je už dosť hladových dolín, ktoré nedá dokopy už asi nikdy nikto, pretože mladí sa odtiaľ hromadne vysťahovali. Tak by určite nebolo dobré nabrať si ďalšiu hladovú dolinu, len za to, "aby sme boli väčší".
@tralalibang No jasne chapem... ale podľa mňa by to bolo dobré... viac možností, viac ľudí, silnejšia krajina, väčšie územie.
A akože to, že tam nie je dialnica, je iba vizitka vlády SR , ktorá kradne miesto stavania. A pozýva automobilky na Sever miesto Juhu kde treba pracovné miesta. To nie je v ničom inom.
Rád by som bol keby nám to územie patrilo ako kedysi.
@wistingher Ale to nie je reálne, to územie nam patrilo tak kratko, že vyjadrenie "ako kedysi" vyznieva prinajmenšom smiešnie A že to dajú skôr na sever ako na juh? Skôr je problém, že to dajú skôr na západ ako na vychod. Východ bol aj v histórii najviac v prdeli, na juhu sa aspoň niečo pestovalo. A s tým, že viac uzemia- viac príležitostí, tak s tým ťa musím iba vysmiať. Skôr mi to príde ako viac uzemia- viac demotivanych ľudí.
@wistingher A silnejšia krajina sa netvorí iba väčším počtom ľudí. Na to aby sme mohli byť silnejšia krajina najprv musíme dať dohromady naše hladové doliny a naše problémy s tým, že človek na východe musí odísť na západ/ do zahraničia, aby mal aspoň nejakú perspektívu v živote a nie si naberať ďalšie územia, ktoré by mali rovnaké problémy.
@tralalibang vedel som že sa tohto chytíš. Ja poznám ekonomické problémy Slovenska, ale čisto z pohľadu na našu malú krajinu, by bolo fajn, keby bola aspoň o ten kúsok, čo nám kedysi patril väčšia. A kedysi je fakt kedysi, lebo už je dosť dávno.
A áno som zo západu, ale to s tým nemá nič spoločné, že by bolo fajn, keby sme neboli taká malá krajina a mohli dostať územie ktoré sme kedysi mali naspäť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
A cukrovinky čierny princ
A Podkarpatská rus nám v histórii patrila tak krátko, že sa v podstate ani nedá brať do úvahy. A na východe je už dosť hladových dolín, ktoré nedá dokopy už asi nikdy nikto, pretože mladí sa odtiaľ hromadne vysťahovali. Tak by určite nebolo dobré nabrať si ďalšiu hladovú dolinu, len za to, "aby sme boli väčší".
A akože to, že tam nie je dialnica, je iba vizitka vlády SR , ktorá kradne miesto stavania. A pozýva automobilky na Sever miesto Juhu kde treba pracovné miesta. To nie je v ničom inom.
Rád by som bol keby nám to územie patrilo ako kedysi.
A áno som zo západu, ale to s tým nemá nič spoločné, že by bolo fajn, keby sme neboli taká malá krajina a mohli dostať územie ktoré sme kedysi mali naspäť.