Ja osobne by som chcel ČSR, pretože ako ČR a SR máme k sebe veľmi, veľmi blízko, a ako hráči na poli EÚ má väčšiu prieraznosť štát, ktorý bude mať 16 000 000 obyvateľov ako 5 a 10 mil. obyvateľov. Ako príklad jedného z dôvodou.
neviem to tak presne zo všetkých hľadísk posúdiť, ale zdá sa mi, že by to bolo viac škody ako osohu, keďže ani nemáme rovnakú menu, rovnakú ústavu, v poslednej dobe ani rovnakú mentalitu...ja neviem. to je na mňa už moc zložité takéto veci posudzovať.
mne ako by to nevadilo, ale nežila som v dobe, keď sme boli spojení, neviem preto objektívne posúdiť čo bolo lepšie
@riddler tak som to myslela...že nevidím záruku, že by to takto silené dopadlo dobre...
@fluptak to sa ti zdá možno preto, že sme už raz spojení boli, a sme "z jedného cesta", ale čo sa týka spoločného riadenia štátu, myslím, že sme ešte príliš krátko rozdelení, a keby sme sa teraz, po 20 rokoch znova bez záruky spojili, boli by sme celej európskej únii tak na smiech a vo všetkom by bol zmätok...je fajn byť partnermi, ale spojiť sa znova, keď sme sa len prednedávnom pre niečo rozdelili, by podľa mňa nebolo rozumné. načo siliť niečo, o čom ani teoreticky nevieme, či a ako by fungovalo...
mňa osobne na tom prvom rozdelení najviac štve je to, že si to schválili v podstate politici a nešlo to cez referendum :/ toto pánom Mečiarovi a Klausovi nezabudnem určite keby sa to robí cez referendum, tak to dopadne úplne inak ale čo už, je neskoro plakať nad rozliatym mliekom :/
@fluptak nemali sme sa rozdeliť,no ked už sa to stalo,nemalo by sme sa po 20 rokoch zase spájať,lebo obe krajiny sú už teraz úplne inde...samozrejme,nemyslím geograficky
pozeral som včerajšiu debatu na STV medzi premierom ČR a SR, tak ma to tak napadlo (hovorili sa o užšej spolupráci napr. v oblasti obrany - nie úplne zjednotenie vojsk, ale veľmi úzka spolupráca) ale asi máš pravdu @11 ale nesúhlasím so @4
Boli by sme väčšia krajina, spojili by sa naše HDP, mali by sme väčšie slovo v Európskej únii (viac poslancov v EU parlamente vzhľadom na väčší počet obyvateľov), atď.
ludia vy ani neviete ako to bolo, nezili ste v tej dobe vacsina a zrazu ste si isti ako bolo dobre. Bohuzial práve to Slovensko bolo a by aj bolo opat pod tlakom apodriadene.
rozdelit to v tej dobe bola velmi velka chyba, na ktoru sme oba staty doplatili a na ktorej sa aj niektory nabalili ale spojit to v tejto financnej situacii, to bude este vacsia chyba ako ze sme sa rozdelili.
je to velmi dlha tema, urcite podrobny dovod sa mi tu nechce pisat..... to je nadlho.
Rozmýšľal som, či áno alebo nie, je veľa argumentov prečo áno, no skôr tie negatívnejšie prevládajú.
Jedine ak vtedy, keby sú oba štáty na rovnakej úrovni, aby nikto nemohol nikomu nič vyčítať, inak by sa vždy riešilo, kto na koho dopláca, alebo kto koho zneužíva.
A či chceme, alebo nie, historicky k Čechom nemáme až tak blízko, oni sú mentalitou skôr Nemci.
A momentálne by to nebolo ani tak jednoduché, muselo by vzniknúť v obidvoch štátoch hnutie, ktoré by sa muselo dostať do parlamentov a tam za to hlasovať, alebo sa usilovať o referendum v oboch štátoch, potom by sa muselo všetko opäť skĺbiť, financie, školstvo, zdravotníctvo,.. my máme euro, oni nie..
Lepšie je žiť si každý po svojom a mať dobré vzájomné vzťahy, ako sa zas sťažovať jeden na druhého. ČSR malo aj svoje výhody, ale už je to tak, ako to je. Za spoluprácu oboch štátov však určite som.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Ja osobne by som chcel ČSR, pretože ako ČR a SR máme k sebe veľmi, veľmi blízko, a ako hráči na poli EÚ má väčšiu prieraznosť štát, ktorý bude mať 16 000 000 obyvateľov ako 5 a 10 mil. obyvateľov. Ako príklad jedného z dôvodou.
» www.ceskoslovenskosjednotime.cz/...
Zdá sa mi to ako dobrý nápad. Hlavne, sou to naši bratři.
mne ako by to nevadilo, ale nežila som v dobe, keď sme boli spojení, neviem preto objektívne posúdiť čo bolo lepšie
Chcel by som, aby sa nikdy nerozdelila. Alebo aspoň aby som sa teda narodil v Česku a nie tu.
@fluptak to sa ti zdá možno preto, že sme už raz spojení boli, a sme "z jedného cesta", ale čo sa týka spoločného riadenia štátu, myslím, že sme ešte príliš krátko rozdelení, a keby sme sa teraz, po 20 rokoch znova bez záruky spojili, boli by sme celej európskej únii tak na smiech a vo všetkom by bol zmätok...je fajn byť partnermi, ale spojiť sa znova, keď sme sa len prednedávnom pre niečo rozdelili, by podľa mňa nebolo rozumné. načo siliť niečo, o čom ani teoreticky nevieme, či a ako by fungovalo...
k Čechom NIKDY!!!
je to velmi dlha tema, urcite podrobny dovod sa mi tu nechce pisat..... to je nadlho.
Prípadne ešte lepšie. Únia áno, ale slovanská.
Jedine ak vtedy, keby sú oba štáty na rovnakej úrovni, aby nikto nemohol nikomu nič vyčítať, inak by sa vždy riešilo, kto na koho dopláca, alebo kto koho zneužíva.
A či chceme, alebo nie, historicky k Čechom nemáme až tak blízko, oni sú mentalitou skôr Nemci.