Ahojte, som v prvom ročníku na Hotelovej akadémii, a vôbec ma to tam nebaví, na nič spolužiaci (ale to ma netrápi), chcel som prestúpiť ešte v oktobri na inu školu, ale ked som to povedal rodicom tak o tom ani nechceli pocut, a nutia ma tam chodit, ked so
chodím na hotelovú akadémiu, a chcel som prestupiť na SoS na odbor elektrotechnik, na zaciatku som si myslel ze ma to bude bavit, ale uz po mesiaci som si uvedomil ze to robit nechcem a nebavi ma to,
no skúsila by som ešte raz sa s nimi porozprávať naozaj seriózne... poprípade skús sa v škole s nejakým pedagógom o tom baviť, aj keď tí nebudú radi, že im chce niekto odísť, ale ak majú rozum, tak pochopia.
ale nemyslím, že flákať školu je až taká výhra, nakoľko ten prestup ti aj tak rodičia nemusia schváliť a to by ti len uškodilo, keďže to zameškané by ti chýbalo
To čo máš za rodičov? Neuraz sa,ale divné,že ti toto nechcú dovoliť,keď vidia,že len trpíš..Veď ide o tvoje vzdelanie a o tvoju budúcnosť..
Ja by som netrucovala,nie som taká...Tak jedine by som to riešila tak,že o školu by som sa veľmi nezaujímala a venovala by som sa tomu,čo by ma bavilo na škole,na ktorú chcem prestúpiť...
Inak fakt neviem.
Je to dosť zúfalá situácia.
@ghostecek Verím.
Tvoja mama je presne ten typ rodiča,ktorý chce pomocou dieťaťa dosiahnuť svoje nesplnené sny a núti ťa študovať niečo,čo chcela ona...
Fakt,skús sa ešte raz poriadne porozprávať,aj keď to už asi ani nepomôže,ale za pokus nič nedáš.
Ja som na tom podobne, teraz som v prvej triede na gympli a vôbec tu nechcem byť. Prvý polrok som skoro celý preplakala a aj teraz ešte zvyknem... ale toto je na jednu stranu aj moja vina, lebo som v devine počúvala druhých, aby som nešla na umeleckú, ale na gympel a ja som to tak spravila a tiež nemôžem prestúpiť, neviem si predstaviť, že ďalšie 3 roky tam mám stráviť s niektorými ľuďmi, profesormi a predmetmi, je mi z toho na nič.
Tak mas naozaj neskutocne sprostych rodicov. Skus im to vysvetlit, ze taka skola, ktora ta absolutne nebavi je zbytocna a uz teraz si podaj prihlasku na skolu na ktoru chces ist! Je to tvoja volba!
moja mama by zareagovala tak isto a určite by mi prestúpiť nedovolila a nakoniec by som tú školu dokončila nehľadiac na to,či som spokojná a ešte by ma aj zbuzerovala
ja si myslím,že ty s tým tiež nič nenarobíš..ale keby si mal aspoň fajn spolužiakov,tak by to bolo pre teba znesiteľnejším..ale veď to je fajn škola,skús sa s niekym skamošiť,preži to,alebo čo..alebo ak ťa mama donútila tam ísť tak proste rebeluj a hovor si svoje,povedz jej,že ty prestúpiš a hotovo..ja neviem ako to funguje,ale čo keby si si ten prestup proste vybavil sám? určite tam bude niečo treba podpísať od rodičov,neviem či musia aj osobne prísť,ale dajme tomu že nie tak proste zober tlačivo,podpíš to za nich a hotovo alebo prines im domov ten papier a vylej im tvoje ubolené srdiečko a rozplač sa a daj poriadne argumenty,že ty si si na tú školu nevybral ísť,že máš už dosť rokov na to,aby si si povedal,čo chceš ty a čo budeš v budúcnosti robiť a že prečo brat môže a povedz im akí strašní sú..ale všetko asertívne a so smútkom na tvári alebo choď presvedčiť babku,alebo niekoho,nech tvojim rodičom dohovorí
ale ja si myslím,že hotelka ti dá viac ako elektrotechnická
@ghostecek Radčej sa pokús o to,aby ťa z tej školy vyhodili,a až potom by si mohla ísť na školu,ktorú chceš ísť.Ja tiež chodím na školu,kde som ísť nechcel,nudím sa tam a chdím tam s jednou kurvou,ktorá mi leze na nervi > .Môžem mimo nej blicovať ako chcem,ale oni to ignorujú.Moja škola je proste holubník .
a na ktoru hotelku chodiš?...a po prve, z hotelky nebudeš pojebaným čašníkom, ale máš podstatne iné a lepšie uplatnenie, ale to musíš chcieť a dostaneš sa všade a pomaly do každej zahraničnej krajiny
ale ak ťa to nebaví a si tam nešťastný a naozaj neexistuje žiadna šanca, že ťa to baviť začne alebo že si to oblubis, tak skús o prestup, poinformuj sa u učiteľa, na každej skole byva tzv výchovný poradca. Podla mna tým že to budes flákat nic nevyriesis, ael si to len viac skomplikujes, a ak sa nechás vyhodiť tak pochybujem ze ta na tu elektrotechniku vezmú, teda ak má nejakú úroveň tá škola. Skús to este s rodičmi a s vypísaným papierom o prestup ( alebo proste s vecami čo na prestup treba) a keď to nepojde stále tak proste ich postav pred hotovú vec s rozumnými argumentmi. Drzím palce
@limetkajaja hotelka ti neda absolutne nic, ved sa staci pozriet okolo seba, kde konci drviva vacsina absolventov? V zaprdenych kaviarnach s minimalkou vo vrecku odkazani na tringelty hosti. A to dokonca aj ti, ktori tu skolu poctivo studovali. Elektrotechnika ti da podstatne viac aj keby mas byt len obycajny robos montujuci elektricke rozvody po susedoch, lebo dnes najst kvalitneho elektrikara je umenie. Vsetci chcu vysedavat po kancloch, takze je tu obrovsky dopyt. Nehovoriac o tom, ze z elektrotechniky mas solidne zaklady na studovanie akychkolvek prirodnych vied hlavne smerom k IT, elektronike atd co su viac ako dobre platene joby. A v zahranici sa idu po elektrikaroch roztrhat lebo je tam akosi vo zvyku studovat socialne "vedy" a ine pakokotiny, ktorych vyuzitie v praxi je nula cela nic.
A spat k teme. Proste by som miesto do skoly chodil na pivo a keby zacnu chodit fotrovcom so socialky listy o tom ako sa o mna nestaraju, tak by som nastolil debatu o prestupe este raz. Ak by sa nic nezmenilo, tak by som pokracoval v nechodeni do skoly.
v podobnej situacii som bola...tiez som v 1. Rocniku chcela odist.. myslela som, ze to tam nevydrzim dokonca vychodenia skoly a teraz za 2 mesiace koncim a mozem povedat, ze mi to tam bude chybat...su sice dni, ked by som tam najradsej nebola...niekedy som podrazdena z tej skoly a potom som aj na kazdeho nervozna, ale to je len tym prostredim vacsinou
...sme celkom fajn kolektiv, aj ked mame skupinky, ale vieme drzat spolu, ako trieda..hlavne ti ludia ma tam 4 roky drzali.. a celkom ma bavilo aj to ucivo...teraz to uz trochu flakam, ale to je jedno
proste..mozno ta to casom prejde tiez
takto keby teraz prestupis na inu skolu, tak budes bud robit komisionalky, alebo pojdes od prvaku...cize nic moc
@tommyhot ja som myslela,že hotelovka je fajn na jazyky a vraj cez leto im škola poskytuje brigády v zahraničí a to je podľa mňa veľmi super..
akože hej,nie je to bohviečo robiť čašníka a umývať riady,ale nemyslím si,žeby sa tí ľudia mali až tak zle
a elektrotechnická určite nepripraví až tak dobre,aby absolvent tejto školy ľahko zvládol výšku zameranú na IT (samozrejme,nie je škola ako škola,netvrdím,že nie sú aj ,,seriózne a kvalitné" elektrotechnické školy..ibaže v mojom okolí sú iba také,kde ide každý blb)..a elektrikár sa z teba tiež nestane len tak ľahko,na všetko treba známosti
summa summarum,ak si šikovný a chceš,tak si solídnu prácu nájdeš či už z hotelky,alebo elektrotechniky..všetko má svoje pre a proti ..ale ak ho rodičia na tú hotelku donútili a on k tomu má taký strašný odpor,tak to nemá význam a nemyslím si,že schválne prepadávať,aby rodičom prišli listy zo sociálky je tá správna cesta ako si dosiahnuť svoje
@limetkajaja ja som elektrotechnik stvorkar, ktory spravil prijimacky na vysku medzi prvymi elektrotechnika ta pripravi na vela, kedze je tam mrte fyziky a matiky a aj ked navonok vyzeras ako idiot (o mne si moja matikarka myslela, ze neprejdem ani prvym rocnikom), tak mas solidne zaklady.
Jeho rodicia evidentne nepocuvaju, tak nech im to socialka da vyzrat, kedze to nevyzera tak, ze by o tom chceli diskutovat.
Dosť blbé od rodičov, ale keď sú takí zaťatí, nič s tým neurobíš...A aj tak je jedno v dnešnej dobe a v tomto štáte akú strednú školu máš vyštudovanú...Chápem, že sa lepšie študuje niečo, čo ťa aj baví a zaujíma ako niečo čo je úplne mimo tvojich záujmov..Nuž ale postoj typu ,,budem flakat" nič nevyrieši..Normálne ju dochoď..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
mala by si s ňou pohovoriť trieda, možná by mamina pochopila, že budúci život svojho syna je dôležitý...
ale nemyslím, že flákať školu je až taká výhra, nakoľko ten prestup ti aj tak rodičia nemusia schváliť a to by ti len uškodilo, keďže to zameškané by ti chýbalo
na taku školu elektortechnickú chodí @draks
mal by ti porozprávať, ako to na takej škole chodí...
Ja by som netrucovala,nie som taká...Tak jedine by som to riešila tak,že o školu by som sa veľmi nezaujímala a venovala by som sa tomu,čo by ma bavilo na škole,na ktorú chcem prestúpiť...
Inak fakt neviem.
Je to dosť zúfalá situácia.
ver mi je to dost zufala situacia,
Tvoja mama je presne ten typ rodiča,ktorý chce pomocou dieťaťa dosiahnuť svoje nesplnené sny a núti ťa študovať niečo,čo chcela ona...
Fakt,skús sa ešte raz poriadne porozprávať,aj keď to už asi ani nepomôže,ale za pokus nič nedáš.
ja si myslím,že ty s tým tiež nič nenarobíš..ale keby si mal aspoň fajn spolužiakov,tak by to bolo pre teba znesiteľnejším..ale veď to je fajn škola,skús sa s niekym skamošiť,preži to,alebo čo..alebo ak ťa mama donútila tam ísť tak proste rebeluj a hovor si svoje,povedz jej,že ty prestúpiš a hotovo..ja neviem ako to funguje,ale čo keby si si ten prestup proste vybavil sám? určite tam bude niečo treba podpísať od rodičov,neviem či musia aj osobne prísť,ale dajme tomu že nie tak proste zober tlačivo,podpíš to za nich a hotovo alebo prines im domov ten papier a vylej im tvoje ubolené srdiečko a rozplač sa a daj poriadne argumenty,že ty si si na tú školu nevybral ísť,že máš už dosť rokov na to,aby si si povedal,čo chceš ty a čo budeš v budúcnosti robiť a že prečo brat môže a povedz im akí strašní sú..ale všetko asertívne a so smútkom na tvári alebo choď presvedčiť babku,alebo niekoho,nech tvojim rodičom dohovorí
ale ja si myslím,že hotelka ti dá viac ako elektrotechnická
a čo s nim ?
ale ak ťa to nebaví a si tam nešťastný a naozaj neexistuje žiadna šanca, že ťa to baviť začne alebo že si to oblubis, tak skús o prestup, poinformuj sa u učiteľa, na každej skole byva tzv výchovný poradca. Podla mna tým že to budes flákat nic nevyriesis, ael si to len viac skomplikujes, a ak sa nechás vyhodiť tak pochybujem ze ta na tu elektrotechniku vezmú, teda ak má nejakú úroveň tá škola. Skús to este s rodičmi a s vypísaným papierom o prestup ( alebo proste s vecami čo na prestup treba) a keď to nepojde stále tak proste ich postav pred hotovú vec s rozumnými argumentmi. Drzím palce
A spat k teme. Proste by som miesto do skoly chodil na pivo a keby zacnu chodit fotrovcom so socialky listy o tom ako sa o mna nestaraju, tak by som nastolil debatu o prestupe este raz. Ak by sa nic nezmenilo, tak by som pokracoval v nechodeni do skoly.
...sme celkom fajn kolektiv, aj ked mame skupinky, ale vieme drzat spolu, ako trieda..hlavne ti ludia ma tam 4 roky drzali.. a celkom ma bavilo aj to ucivo...teraz to uz trochu flakam, ale to je jedno
proste..mozno ta to casom prejde tiez
takto keby teraz prestupis na inu skolu, tak budes bud robit komisionalky, alebo pojdes od prvaku...cize nic moc
akože hej,nie je to bohviečo robiť čašníka a umývať riady,ale nemyslím si,žeby sa tí ľudia mali až tak zle
a elektrotechnická určite nepripraví až tak dobre,aby absolvent tejto školy ľahko zvládol výšku zameranú na IT (samozrejme,nie je škola ako škola,netvrdím,že nie sú aj ,,seriózne a kvalitné" elektrotechnické školy..ibaže v mojom okolí sú iba také,kde ide každý blb)..a elektrikár sa z teba tiež nestane len tak ľahko,na všetko treba známosti
summa summarum,ak si šikovný a chceš,tak si solídnu prácu nájdeš či už z hotelky,alebo elektrotechniky..všetko má svoje pre a proti ..ale ak ho rodičia na tú hotelku donútili a on k tomu má taký strašný odpor,tak to nemá význam a nemyslím si,že schválne prepadávať,aby rodičom prišli listy zo sociálky je tá správna cesta ako si dosiahnuť svoje
Jeho rodicia evidentne nepocuvaju, tak nech im to socialka da vyzrat, kedze to nevyzera tak, ze by o tom chceli diskutovat.
no tak som sa chcel porozpravat a zas to, len na mna nakričala ako zmyslov zbavená