Ahojte ľudkovia Chcela by som sa dozvedieť či niekto z Vás ktorý dokázal prestať fajčiť má nejaké typy a rady ako na to
Zatial sa mi nedarí , asi nemám veľmi silnú vôlu, ale fakt s tým chcem pretať ... je to ťažké, lebo fajčím už 8 rokou.. Tak by
chces prestat? prestan, prve 2 tyzdne detoxikacie su najhorsie, to pretrp a potom to pojde lahsie
- vyhybat sa prostrediu fajciarov (aby ta to nelakalo spat)
- dat si ciel ze preco chcem prestat fajcit
- mat motivatora pri sebe (co ta bude kontrolovat ze nefajcis)
- najlepsie zamestnat vtedy telo sportom, vyburit sa a znicit sa poriadne, prevetrat telo a pluca
podľa mňa si kúp šňupák/žuvací tabak/nicorette žuvačky/nicorette sprey. niečo, čo ti tú cigu proste nahradí. len ten prvý mesiac, aby si si to trochu ulahčila, budeš hrozne nervačiť a náhrada za cigaretu je podla mňa lepšia ako fajčenie postupne obmedzovať s tým, že jedného dňa vysadím úplne. nevysadíš.. potom už je to len na tvojej pevnej vôli, snaž sa neostať závislá na niečom z vyššie uvedeného
gl
Na dedine ? V každej krčme skoro... Ak nie možnosti sú vždy , starší kamaráti, od babky rodičou nenápadne vybrať jednu ... A kde ? Na povale, v zadu v záhrade, na ihrisku schovaný,pri riečke, možností je veľa ...
@7 ja som si myslela, ze mas len zle uvedeny vek v profile... ako 12 rocneho cloveka si este viem predstavit fajcit, ale 9 rocne dievcatko nie :/ a to mas dost divnu partiu, ked ta ponukli v tom veku s cigaretou :/
podla mna sa skus poradit aj s lekarom napriklad, ale myslim ze musis byt hlavne odhodlana a vydrzat to.. po takom mesiaci ti to uz nebude chybat
@10 spolužiačka zo základnej začala v siedmych s vedomím matky. cigarety buďto ukradla matke alebo išla do obchodu, kde jej ich bez problémov predali, lebo veď sú pre mamu a sedemročné decko snáď nebude fajčiť, že? neskôr ich dostávala od starších spolužiakov alebo chodila fajčiť takému dedulovi čo býval ulicu od školy. fajčila na školskom dvore v kríkoch, za jedálňou, na hajzloch...
také sú dnešné deti proste..
sa mi lubi ze si zacala zauzivat slovo picka. citim sa poctene.
btw, co tak si to slovo dat rovno aj vytetovat? ozdobene ruzickami, lebkou, pierkom, odlietajucimi vtacikmi, rozfukanou pupavou, hviezdickami a do toho uz len napis fly away alebo take nieco.
Ked chces, prestanes. Ked nechces neprestanes... ja som prestala a zozaciatku som sa vyhybala miestam kde som nevedela byt bez cigarety cize ziadne podniky ani kavickovanie..... teraz mozem ist kludne hockam a fajcit ma to nelaka, len ked mam fakt tazke obdobie co bolo za posledny polrok raz.
ja som prestala po 4 rokoch, pretoze sa mi to zhusilo, zacalo mi to smrdiet a vadit. najprv som nefajcila 9 dni, potom som si opat jednu dala a ta ma len utvrdila, ze v tom nechcem pokracovat. odvtedy som si uz ani nepotiahla a vobec mi to nechyba, ale neviem, ci to takto funguje u kazdeho.
Prestal som zo dna na den prvykrat na 4 roky a teraz su to uz 3 roky. Prvykrat som znova zacal len preto, ze som objavil caro sulanych cigariet, teraz uz mam odfajcene snad vsetko co sa len da sfajcit, takze uz by som sa k tomu nemal vratit. Aj ked niekedy ma laka ubalit si a len tak sa prechadzat po meste a vychutnavat vsetko naokolo. A inak fajcim cigary a fajky (tie dedkovske) tak raz do 1-3 mesiacov. To len cisto ako chutovka.
je to len o pevnej vôli.. tatko fajčil 40 rokov a prestal.... dosť ho motivovalo keď si každe 3 dni odkladal peniaze čo mali ísť na cigarety do šporitelničky
V takom nizkom veku si telo vypestuje celkom peknu zavislost na hocico, preto je velmi dolezite nezacat s drogami ako dieta. Pravdepodobnost, ze sa na fajceni stale zavisly 25 rocny clovek je omnoho nizsia. Ale nejdem ta demotivovat, jednoducho si stale ked sa chyti chut predstav, ze to nechces.
Keby som mala vypestovanu tak silnu zavislost, tak na zaciatok volim nicorette ale s postupnym obmedzovanim a cim viac by som obmedzovala tym viac by som sa uchylovala k nejakemu sportu...vyplavi ti to endorfiny, vycisti mozog, unavi ta to...to ako nahrada, na sporte sa vraj tiez da vypestovat zavislost, ale ta je urcite lepsia ako cigy
no ja som fajčila od 17tich cca
asi 4 roky
a jednoducho som prestala
chvíľu mi rto chýbalo ale nie dlho
nechodila som asi vda týždne von ani nikde, kde by som mohla byť v pokušení
a voilá
teraz mi je nagrcanie z cigaretového zápachu
milujem hentaketo kurvicky co sa v 17 idu hrat na strasne zavislacky a pritom im este mliecko tecie po brade ja som sa v tvojom veku hral s barbinami a ani som nevedel, co to cigareta je @method prave naopak, decko si nedokaze vypestovat zavislost skoro na nicom, az s pribudajucim vekom je coraz tazsie odvykat si
@antifunebracka To mas odkial ? Ved to nedava ziadnu logiku. Asi 99% ludi co poznam a musia vkuse pit a fajcit si tieto navyky vypestovali prave v pubertalnom veku. A to vlastne skoda reci, lebo to je zjavne, ze mlady organizmus je slabsi a lahsie si zvykne na hocico.
@method myslim si to preto, ze pre male deti musi byt chut alkoholu ci nikotinu tak neprekonatelne priserna, ze len mizive percento z nich sa dokaze k nim vracat znovu a znovu az kym si nevypestuju zavislost
@antifunebracka No, neber to ako utok, ale tvoj nazor vychadza z nedostatocnych info,rovnako ako tvoj 107. koment v midnajtovom statuse o sasuke, priatelu!
ja nejak nikdy neviem pochopit ze ked niekto chce prestat tak proste neprestane a ma pokoj... asi som malo zavysla na vsetkych drogach ze toto nechapem :ehm:
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
- vyhybat sa prostrediu fajciarov (aby ta to nelakalo spat)
- dat si ciel ze preco chcem prestat fajcit
- mat motivatora pri sebe (co ta bude kontrolovat ze nefajcis)
- najlepsie zamestnat vtedy telo sportom, vyburit sa a znicit sa poriadne, prevetrat telo a pluca
fajčím od 9 ,je to dosť smutné nechcela by som vidieť svoje pľúca .... Ale partia robí svoje čo ti k tomu poviem ....
stalo sa išlo v tedy o stávku, mesiac som vtedynemohla ucítiť dym... no potom zas som začal chýbať nikotín nejak ..
podľa mňa si kúp šňupák/žuvací tabak/nicorette žuvačky/nicorette sprey. niečo, čo ti tú cigu proste nahradí. len ten prvý mesiac, aby si si to trochu ulahčila, budeš hrozne nervačiť a náhrada za cigaretu je podla mňa lepšia ako fajčenie postupne obmedzovať s tým, že jedného dňa vysadím úplne. nevysadíš.. potom už je to len na tvojej pevnej vôli, snaž sa neostať závislá na niečom z vyššie uvedeného
gl
podla mna sa skus poradit aj s lekarom napriklad, ale myslim ze musis byt hlavne odhodlana a vydrzat to.. po takom mesiaci ti to uz nebude chybat
také sú dnešné deti proste..
btw, co tak si to slovo dat rovno aj vytetovat? ozdobene ruzickami, lebkou, pierkom, odlietajucimi vtacikmi, rozfukanou pupavou, hviezdickami a do toho uz len napis fly away alebo take nieco.
bez predložky "k" v treťom
riadku odspodu to o tom dedovi
nadobudlo ale dosť zvláštny
význam :ehm: :letim:
Nenos zapalovac ani zapalky so sebou
no ja som fajčila od 17tich cca
asi 4 roky
a jednoducho som prestala
chvíľu mi rto chýbalo ale nie dlho
nechodila som asi vda týždne von ani nikde, kde by som mohla byť v pokušení
a voilá
teraz mi je nagrcanie z cigaretového zápachu
proste si povedz, že už nefajčím a nefajči a prestaneš fajčiť.
a je to.
@method prave naopak, decko si nedokaze vypestovat zavislost skoro na nicom, az s pribudajucim vekom je coraz tazsie odvykat si