keby nechceli nase uzemie, neovplyvnovali by chod nasho sttau a nestarali by sa do zalezitosti ktore sa tykaju vylucne nas, brala by so ich ako kazdy iny narod...
jedine sa mi nepaci jazyk, ale to sa mi nepaci ani nemcina, spanielcina a ja by som mohla menovat do aleluja.. len mi trochu vadi ze ked sme boli na dovolenke v juznom slovensku tak im nebolo ani poriadne po slovensky rozumiet.. zase ked uz su tu, madarcinu im nezakazujem, ale po slovensky by vediet mohli..
byvam na hraniciach - 50% kamaratov mam madarskej narodnosti , byval som uz v BA,Prahe,Nitre na tuto temu som sa rozpraval s neskutocne vela ludmi ,, ale najprimitivnejsie a najzadebnenejsie nazory na tuto tematiku mali najcastejsie ludia co madara videli akurat tak v TV alebo nejaki dedincania zo zapadakova .... a som zastancom teorie ,ze vsetka rasova/narodnostna nenavist pochadza z rozsireneho komplexu menejcennosti ...
ale zas aby bolo jasné. proti maďarom ako ľuďom nič nemám. všetko sú to len vykonštruované problémy politikov z jednej aj druhej strany. oháňajú sa národnou hrdosťou a pod. ale nikto okrem pár sfanatizovaných šovinistov žiadne problémy nepodporuje
Madari mi nevadia , ale zacinam pochybovat lebo si zober ze v SR bola pospolitost , Kotleba je v base , pospolitost je prec , Tam je garda vo vlade a volili ju ludia , mala tolko percent ako tu SDKU , tak cloveka napadne ci tam vobec su aj normalny ludia alebo su to sprosty fasisti
@mm47 Nie sú tam normálny ľudia, využili šancu keď zistili že Kotleba je v base a začali si upevňovať stranu Jobbik a to je chyba že tu teraz nemáme aj my extrémistov ktorý by s Maďarom nahnali strach !
ze odkedy ich zastavil oto I v bitke pri rieke lech (v roku 955 - tusim), tak ziju pod nami a ze robia dobre klobasy a gulas. a ze pribina kedysi zil v oblasti okolo balatonu. a este si myslim, ze maju dobre kupaliska
tú prvú možnosť by som bral z rezervou nie nasieral skorej obávať, lebo v po maďarských parlamentných voľbách sa to tam začína radikalizovať a otvorene vyzývať nebezpečný nacionalizmu a jeho export do susedných krajín....
A aj napriek tomu že sme spolu v EU a unia to dáko stále ignoruje, vonia s toho prúser
madarov co poznam mam celkom rad, ako narod su mi ukradnuty, no robia dobry gulas a klobasy a este narozdiel od nas maju udrziavane cesty (aspon tie po ktorych som isiel)
a este si myslim, ze keby bolo menej takych ako ty (na obidvoch stranach) tak by sa tieto temy nevytahovali na politicke svetlo
@mm47 Dobré by bolo začať útočiť na Maďarsko napríklad že Maďarsko je len dočasný stav, atď proste aby sme sa len nebránili ale aj aktívne útočili na Maďarskú suverenitu lebo ako sa hovorí najlepšia obrana je útok !
Celé to divadlo je už trápne. Všade sú dobrí aj zlí ľudia. Ako sú v Maďarsku debilní ľudia, tak sú aj na slovensku aj všade inde na svete. Vymýšľajú aj Maďari aj Slováci, vymýšľajú aj iní, provokujú sa navzájom a asi ani jeden národ nie je dostatočne rozumný, ked sa provokujú stále navzájom.
Či je to Maďar, Rus alebo je z rovníkovej Guinei, budem ho mať hlavne rád ako človeka (pohľad na ľudskú stránku) a nebudem mať predsudky odkiaľ pochádza a že je to Maďar tak ho treba zničiť a vulgárne mu nadávať. Ak je ten človek dobrý a nepácha nič zlé a mám ho trebárs rád, tak pre mňa za mňa môže byť aj zo Severného Pólu.
len sprostí ľudia rozdúchavajú konflikty. ja žijem na južnom slovensku a tu nikdy žiadny problém nebol. aj keĎ si vy, čo bývate nie na južnom myslíte,že my sa tu vraždíme alebo čo... a áno,vieme aj po slovensky, aj maďari tu vedia po slovensky, aj v obchodoch sa rozpráva po slovensky...
... maďari sú takisto ľudia ako slováci ... ano aj tam sa nájdu neinteligenti .. ale aj u nás ... oni robia chyby, aj my ... a k politike .. každý ohovára ich politikov, ako keby ti naši boli niečo extra .. xD
ešte niečo ... som vpodstate tiež maďarka..som 1 km od maď. hraníc, rozprávam po maďarsky, mám maď. národnosť... ? a čo ?
Nemam rada tych, co si narokuju prava na nieco, co im nepatri. Ale to su skor politicke mocnosti, nez samostatni ludia - mam zopar madarskych spoluziakov a povazujem ich za velmi fajn ludi. Hoci niekedy smiesnych - ale s tym uz narodnost ma pramalo spolocneho.
Ľudia ako každý iný. Mám ich vcelku rád. Dokonca aj viem niečo povedať po maďarsky. Vždy boli ku mne veľmi milí. Nerozlišujem medzi národmi a národnosťami. V každom národe sa nájdu aj dobrí a aj zlí ľudia.
potrebuju byt ini ako cely svet. pisat priezvisko pred meno. datumy naopak vo forme rok.mesiac.den. zvlastna vlastnost. asi preto sa im tak paci v Anglicku.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
68 komentov
tak dufam ze padnes v prvej linii
@matii súhlasím
jedine sa mi nepaci jazyk, ale to sa mi nepaci ani nemcina, spanielcina a ja by som mohla menovat do aleluja.. len mi trochu vadi ze ked sme boli na dovolenke v juznom slovensku tak im nebolo ani poriadne po slovensky rozumiet.. zase ked uz su tu, madarcinu im nezakazujem, ale po slovensky by vediet mohli..
@2 toto nepoužívam takmer vôbec, ale sem sa to hodí: LOL. Si zabil.
som mensi madar nez ty.. o to sa nestrachuj
takže žiadna vojna preboha
@kolini Ale gramatiku neovládaš takže Maďar si až odkosti !
??
ze prave ty splietas nieco o gramatike...
Im nenazenies strach , ako by si to chcel spravit?
Ich garda mi nenahana ani trochu strach a je mi ukradnuta , su to len komplexy zakladatela a 17% populacie co je dost vela
Orbana by ale v kazdom pripade mali obesit za jeho reci
A aj napriek tomu že sme spolu v EU a unia to dáko stále ignoruje, vonia s toho prúser
a este si myslim, ze keby bolo menej takych ako ty (na obidvoch stranach) tak by sa tieto temy nevytahovali na politicke svetlo
a vidis.. vas je tu viac... swen sven.. na jedno kopyto..
Hlavne "normálny ľudia" je gramaticky správne ... Rovnako "extrémistov, ktorý" a "s Maďarom nahnali strach"
Mne by to bolo jedno, len keď už sa tým tak oháňaš ...
Ale, čo je dôležitejšie ...
Človeku, ktorý má rozum docvakne, že ... V Maďarsku je dosť somárov, aj na Slovensku je dosť somárov ...
Tak ako reagujú naši somári, keď vidia Maďarské gardy, dostávajú strach a chcú náš vlastný protipól ...
Tak by reagovali aj maďarskí somári, keby dostali strach z našich extrémistov ...
Ešte väčšou mobilizáciou
Či je to Maďar, Rus alebo je z rovníkovej Guinei, budem ho mať hlavne rád ako človeka (pohľad na ľudskú stránku) a nebudem mať predsudky odkiaľ pochádza a že je to Maďar tak ho treba zničiť a vulgárne mu nadávať. Ak je ten človek dobrý a nepácha nič zlé a mám ho trebárs rád, tak pre mňa za mňa môže byť aj zo Severného Pólu.
Aspon si kazdy najde nejaky dovod nemat ma rad... Iba kvoli nejakej nalepke...
Off
ešte niečo ... som vpodstate tiež maďarka..som 1 km od maď. hraníc, rozprávam po maďarsky, mám maď. národnosť... ? a čo ?
este mi vysvetli ako to robia
vacsina madarov zijucich na Slovensku chce zit na Slovensku aj dalej, nie v zadlzenom Madarsku, kde nezamestnanost prekracuje 50%
tie kecy okolo dvojiteho obcianstva su tu preto, aby madari, ktori nemaju pracu, a tak maju cas pochodovat po uliciach mali propagandu na pocuvanie
Orban vie ze vyprovokuje Fica a Slotu, a ak sa sprosta slovac chyti, tak si bude moct na Slotovi postavit svoj uspech aj o 4 roky
@sven ty si zo zilini , ze tu madarov spominas?
potrebuju byt ini ako cely svet. pisat priezvisko pred meno. datumy naopak vo forme rok.mesiac.den. zvlastna vlastnost. asi preto sa im tak paci v Anglicku.