Chcem vedieť váš názor na tento úrivok zo Satanistickej biblie.
"Satan je nepochybně nejlepší přítel,jakého kdy církev měla,jelikož ji po celé věky udržoval při životě. Falešné nauky o pekle a Ďáblu umožnily protestantské a katolické církvi dlouhý rozkvět.Bez Ďábla, na kterého by mohli ukázat prstem, by kazatelé stezk
viac ako o tom, ze satan je zly sa rozprava o vecnom zivote a o tom aky je Boh mily...no mozno v minulosti, niekedy v stredoveku sa to strasenie diablom viac praktizovalo
@nietimekki na to nepotrebujes satanisticku bibliu ...peklo je trest ak by nebol trest tak ta nikto nepocuva ...a ak by ta nikto nepocuval tak z bibilie by sa stal taky velmi hruby lexikon spravania
A netuším prečo vám kresťanom je Biblia užitočná ako lexikon správania to ako by ste bez svojho nábožestva nedokázali tušiť že napríklad zavraždiť človeka je nesprávné?
Ten úryvok je nutné brať k kontexte názorov jej autora (La Veya). La Vey nikdy nepovažoval Satana za fyzickú bytosť (symbolika, jeho diabolský výraz atď slúžili výsostne pre obrazotvornosť). V jeho poňatí predstavuje Satan najvyššiu inštanciu ľudského "ja" (hoci treba povedať, že upozorňoval na riziká, ktoré som sebou nesie tento svetonázor). A presne v tom je podstata laveyovského satanizmu (technicky vzaté ateistický satanizmus). Táto myšlienka je len zhrnutím tradičného dualistické vnímania sveta kresťanskou vieroukou. Báza dvoch protikladov, ktoré sa navzájom potrebujú.
" Satanisti neveria v nadprirodzené, v žiadneho Boha ani Diabla. Pre satanistu je on sám svojím vlastným Bohom. Satan je symbol Človeka, ktorý žije tak, ako mu to jeho pyšná živočíšna prirodzenosť diktuje. Realita stojaca za Satanom je jednoducho temná evolučná sila entropie, ktorá preniká celou prírodou a poskytuje palivo pre prežitie a presadenie sa vlastné každej živej veci. Satan nie je vedomá entita, ktorá by mala byť uctievaná, ale skôr rezervoár sily vnútri každého človeka, ktorý treba využiť podľa ľubovôle. Akýkoľvek spôsob obety je zavrhnutý ako kresťanská odchylka - v satanizme nie je žiadne božstvo, ktorému je možné obetovať"
Ale je celkom možné, že to vnímam len povrchne. Satanizmus je na okraji môjho záujmu a nezaoberal som sa ním hlbšie.
@trash mozno treba ist trochu vyssie a neodpalit to na nejakej plytkej vrazde ...vysvetlim samozrejme ze vies ze je vrazda zla ale predstav si ze ti niekto zabije dieta otca rodinneho prislusnika ...je spravna sa mu pomstit ?? .... odpustanie, nekradnutie nesposobovanie zla .... nieje to lahke ani s bibliou
@koala2 No tak by v mojom prípade mala nastať krvná pomsta a krvná pomsta je podla mňa spravodlivosť o sebe hádam keby tebe niekto zabil brata otca syna iného rodinného príslušníka určite by si mu nechcel odpustiť a nechať ho žiť 3 roky v base ešte s tvojích dani...
@trash nehovorim priamo o vrazde ale aj o autonehode atd atd je to tazke obdobie kde si schopny spravit cokolvek a biblia ti vravi odpusti ...viem co odpises ze sa podla toho nemusis riadit lebo ty mas pocit ze sa ches pomstit tak je to spravne sa pomstit a bla bla ... tak ti odpovedam ani podla bontonu sa nemusis riadit nemusis starsim ani zenam otvarat dvere ani nic ine ....
@koala2 No autonehoda je úplne iná vec ako vražda vtedy sa nejedná o krvnú pomstu ale na to aby som odpustil omyl neúmyselné zabitie mi treba nejakú bibliu? Nie netreba pokiaľ ten človek to urobil neúmyselne že sa stala nehoda nieje dôvod sa mstiť to určite tak vnímali aj v minulosti ľudia pred tým než poznali bibliu a kresťanstvo... Podla mňa je to slabá výhovorka väčšiny ľudí že bez kresťanstva náboženstva a biblie by sme nedokázali sa mravne správať...
@trash neviem preco si zvratil na len na autonehodu ty mas odpustit aj vrazdu... a vies vdaka comu vies ze vrazda je zla ??? pravdepodobne kvoli biblii pretoze vyrastas v takej spolocnostnosti, nase pravo sa odvija od biblie mozno si o tom pocul .... ak by som ti hovoril od narodenia ze vrazda je dobra tak vrazda je dobra cize ma u teba vyvolat dobre pocity a ty by si tie pocity mal
@trash a ano ludia uz aj pred bibliou vedeli ze vrazda je zla lebo nikto nemal rad ked mu niekto zobral priatela ..... boli to tiez ludia ako my na to naozaj bibliu nepotrebovali biblia hovori ako sa zachovat po tom a ako tomu predchadzat
Dobro a zlo je relatívne.Skutok može byt pre niekoho dobrý pre niekoho zlý. No najviac som sa pozastavil nad spojením "kazatel cnosti" Niečo na ňom bude ....
zajtra mam skúšku z filozofie rad by som sa rozpísal ... ale idem už spať
@trash tak ak nemas ine otazky tak ma napadla este jedna vec ktoru ti chem povedat ze nikto nedokaze odpustit vrazdu preto tu prisiel Jezis Kristus a zomrel ...princip krestanstva je v tom ze mas vediet ze si hriesny ze nevies odpustat a tak dalej ale mas sa o to snazit a lutovat ze to nevies ...ak neveris na stvorenie na nebo a peklo tak aspon kvoli tomuto principu sa oplati citat bibliu a rozumiet jej
aj tak su to vsetko dristy... a ludia ktori sa odvolavaju na bibliu... skuste si ju precitat PORIADNE a rozmyslat NAD VSETKYM co sa tam docitate...tym padom zistite, ze aj ten najvacsi krestan je obycajny hriesnik z pohladu biblie... pretoze podla toho sa zit NEDA!
a vobec..nechapem princip nabozenstiev ako takych...je to zbytocnost...mozno kedysi to bolo pre ludi ako motivacia, ze mohli niecomu verit...v dnesnej dobe je to skor "trend" a pracka na peniaze....
@koala2 slušného správania?! čítal si vôbec, koľko ľudí tam povraždili, a čo ja viem čo ešte?! ak je biblia lexikon správania, tak môžme zbúrať všetky väzenia a bláznince - sú nám na hovno, veď sú v nich zavretí slušní ľudia!
@koala2@24 Povedz mi jeden z dôvodov prečo by som mal odpustiť vraždu? Ja v tom logický dôvod nevidím to že viem že vražda je špatná nieje len výchovou ale aj charakterom.. Pri súdnom procese svedka sa prisahá na babliu že bude vypovedať pravdivo ale súdnictvo u nás a kdekoľvek na svete je nedôveryhodné... A v biblii som sa dočítal o viacerých vraždách ako je to v telke... To že niekto vie že vražda je špatná a niekto nie je ľudský faktor nie vplyv spoločnosti a biblia už vôbec na tom nemá zásluhu... @26 Prichodom kresťanstva sa vyvraždovali celé mestá a dediny druhý z dôvodov prečo biblia a súčasná spoločnosť na to nemá vplyv biblia a náboženstvo skôr máva istý vplyv na spoločnosť vyvolávaním fundamentálnej davovej psychózy a podniecovaniu násilia k lynčovaniu a plieneniu... K tomu navádza aj biblia.. Čiže Biblia človeka neučí ako sa zachovať v takej situácii a ak áno tak skôr k tomu aby človek bol pasívny v dobe konania čo v prípade vraždy sa týka... @28 takže Ježiš tu došiel kvôli takej nezmyselnej myšlienke odpúšťať vraždu a ako človek ako Ježiš môže učiť niečo o odpúšťaní vraždy keď ho v živote nepostrehla žiadna stráta príbuzného zavraždením... Jeho tzv Pestúna Jozefa nikto nerozťal a jeho matku mu nikto nikdy v živote pred očami neznásilnil pokiaľ Ježiš sám nebol plodom sexualneho násilia lebo jeho počatie sa tiež nedá inak vysvetliť.. Ja jednoducho nevidím dôvod prečo by Ježiš hlása odpúšťanie vrahom našich blízkych a zvlášť nevidím dôvod prečo by som mal odpustiť niekomu kto zabije úmyselne a je si vedomí svojho činu....
@trash viem co odpises ze sa podla toho nemusis riadit lebo ty mas pocit ze sa ches pomstit tak je to spravne sa pomstit a bla bla ... tak ti odpovedam ani podla bontonu sa nemusis riadit nemusis starsim ani zenam otvarat dvere ani nic ine ..... precital si si tuto cast mojho prispevku ?? ...... takze ak si myslis ze pomstou a dalsie vrazdenie je spravne tak je to spravne nikto ti v tom nebrani biblia je lexikon spravania pre krestanov ... ja som ti uz na vsetko odpovedal ale poviem to znovu ty vies ze je vrazda zla pretoze ti to spolocnost a vychova povedal a spolocnost ti to povedala preto lebo kazdemu inteligentnemu cloveku ktory ma city vadi strata blizkej osoby je to logicke ..... a taktiez som ti napisal ze nikto nedokaze odpostit vrazdu ak sa pytas na dovod odpustenia vrazdy ..... napisal si novelu ale moje nazory a odpovede uz mas vyssie ...k tomu poslednemu odstavcu ti poviem asi tolko ze zrejme nemas zakladne poznatky pretoze jezis bol zavrazdeny a odpustil im pretoze ich mohol vsetkych na mieste zabit ale neurobil tak ...Jezis vie o vrazde dost
@trash ach ano zabudol som na to plienenie miest ...neviem kedy sa plienili mesta naozaj neviem ja to nestudujem ani som necital bibliu a ani neviem kde na to biblia navadza ak taky uryvok alebo myslienku z biblie poznas ukaz .... mam pocit ze si mylis islam s krestanstvom pretoze islam a zidia tvrdia ze su nieco viac a vsetkych ostatnych treba zabit ...biblia hlasa odpustaj a miluj svojho nepriatela pretoze milovat toho kto miluje teba dokaze aj pohan
@trash stale ma nieco napadne az po sorry .... ty zrejme myslis tie svate vojny atd ...neviem to tvorili ludia rovnako aj bibliu pisali ludia ale biblia sa mi paci .... neuznavam tie svate vojny ani vsetky tie uchylne veci ja som evanjelik .... ak patris ku grego alebo rimo a vadia ti tie krepociny skus sa pozriet ako na to vsetko pozera evanjelicka cirkev kde nenajdes uchylnych knazov pretoze u nas si to moze farar moze s vlastnou zenou rozdavat kolko chce a vela vela dalsich veci ktore davaju zmysel
@koala2@41@42@43 stále narážaš na to že ma to naučila spoločnosť že vraždu vnímam ako niečo špatné ja ju vnímam tak preto lebo to tak cítim z presvedčenia a nie z výchovy.. A musím ťa upozorniť že si v mnohom protirečíš... Kde v Biblii píše že mám v autobuse uvolniť misto dôchodcom invalidom alebo že mám niekde dámu pustiť prvú nikdy som tam nič nenašiel narozdiel od teba ja som bibliu čítal a keď je podla teba biblia lexikon správania pre kresťanov tak zrejme by kresťania boli bez biblie narozdiel od pohanov čo k tomu žiaden lexikon nepotrebovali zdivočelé hovada... To v mnohých aspektoch niečo fakt vysvetlujé prečo kresťania nekonali v stredoveku svedomite ke´d väčšina kresťanského sveta bola negramotná... Na druhú stranu ak ty Bibliu považuješ za nejaký návod ako sa má kresťan chovať nech sa páči riaď sa podla nej začni vraždiť neveriacích aj do posledného novorodeniata to je istý lexikon správania ako si bibliu nazval hoci si ju nečítal to je etiketa tzv veriacého kresťana... A nepletiem si islam judaizmus a kresťanstvo tieto náboženstva majú spoločný pôvod čiže sú rovnako deštruktívne pre ľudstvo a celú spoločnosť... A keď sa pýtaš na úryvky čo navádzajú k násiliu v biblii tak nech sa páči je to buď Ezechiel 25:17 alebo Deuteronomy- Uvediem príklad «ALE V MESTÁCH TÝCH NÁRODOV, KTORÉ PÁN, TVOJ BOH, TI DÁVA AKO TVOJE VLaSTNíCTVO, NENECHáš ANI JEDNIDú DušU NAžIVE. MUSíš ich všetkých zahubiť – chetitov, amoritov, kanaáncov, perizejov, hivitov a jebusitov – ako pán, tvoj boh, ti to nariaďujem.» [Deuteronomy 20:16-17].
«zabite všetky deti mužského rodu a všetky ženy, ktoré mali muža. Ale môžete si pre seba vziať a nechať všetky dievčatá, ktoré nepoznali muža». [Numeri 31: 17-18].
«a ak budeš počuť, že v ktoromkoľvek meste, ktoré ti dal pán na prebývanie, sa objavili nejakí darebáci medzi vami a že zviedli obyvateľov týchto miest aby slúžili iným bohom, ktorých nepoznáš, musíš vyšetriť taký prípad starostlivo. Ak zistíš, že to je pravda, a že táto nehanebnosť sa odohrala medzi vami, musíš zabiť všetkých obyvateľov toho mesta ostRím meča zahubiŤ mesto a všetok život v ňom, dokonca aj dobytok. Keď zhromaždíš všetku túto skazenosť na hromadu uprostred námestia, musíš spáliť mesto ako horiacu obetu pánovi, tvojmu bohu.» [Deuteronomy 13: 13-17].
Nariaďujú zabíjať aj prorokov: «ale toho proroka alebo snovidca musíte usmrtiť za to, že vás odviedol od cesty, ktorou pán, váš boh vám nariadil ísť...» [Deuteronomy 13: 6].
Niet zľutovania u Židov ani pre najbližších príbuzných, ak by ich oslovila cudzia viera: «ak tvoj vlastný brat, alebo tvoj syn, alebo tvoja milovaná manželka... tajne slúži iným bohom, ktorých ty a tvoji otcovia nepoznali, bohom iného národa… nemaj s nimi zľutovania ani ich nepočúvaj... ale zabi ich.... Ukameňujte ich na smrť...» [Deuteronomy 13: 7-11]
«a povedal mojžiš izraelským sudcom: každý z vás zabije tých, ktorí prešli k baal-peorovi». [Numeri 25:5].
«ak sa medzi vami nájde niekto... kto slúži iným bohom, alebo uctieva slnko, lunu, alebo slúži nebeským zástupom... tak vyvedieš toho muža (alebo ženu)... a ukameňuješ na smrť.» [Deuteronomy 17: 2-5]. a toto najdeš v biblii... Láskavo si ju prečítaj keď o nej chceš so mnou diskutovať... Lebo uznávaš knihu podniecujúcu k násiliu rovnako ako Korán či talmud a vôbec si ju nečítal tak ako sa k nej môžeš vyjadrovať že ju uznávaš hoci sväté vojny nie lebo sväté vojny keď nie sú dôsledkom túžby po moci tak sú dôsledok deštruktivného učenia náboženstiev...
@trash vidim ze mas z toho poriadny hokej tak znova .... ja som nikdy nepovedal ze otvaranie dveri a uvolnenie miesta je v biblii to je v lexikone slusneho spravania to je bonton ....biblia ti hovori ako sa mas spravat v tazkych chvilach co ma robit krestan a ja opat sa opakujem ak si myslis ze pomsta je spravna a biblia je zla tak ta nik nenuti ...." Na druhú stranu ak ty Bibliu považuješ za nejaký návod ako sa má kresťan chovať nech sa páči riaď sa podla nej začni vraždiť neveriacích aj do posledného novorodeniata" tebe uz preskocilo ??? pytam sa ta este raz pomylil si si bibliu s koranom??? .....vrazdia krestania niekoho v mene boha ??? boh zabijal a dal jednotlivym ludom prikaz zabit ..vytrhol si nieco z kontextu aale budiz ... krestanstvo samo o sebe nema zabijat neveriacich a inych veriacich.......zacni citat moje prispevky poriadne pretoze sa opakujes a tym padom sa musim aj ja ..... ak by si vyrastal pri ludoch ktori vrazdia vrazdil by si aj ty nema to nic spolocne s tvojim chrakterom ak vyrastas pri psoch budes sa spravat ako pes ... pohania nemali bibliu a zrejme to neboli zdivocele hovada pretoze kazdemu vadi ak mu niekto zabije blizku osobu to uz pisem treti krat ....dokazes v tom najst logiku alebo to mam vysvetlit uplne polopatisticky ??
@candy36 moja zlata o vymytom mozgu tu prave s tebou mozem diskutovat do rana skus si precitat co som pisal mozno to pochopis ze mi nejde o cirkev ale o posolstvo biblie ..... ty fetacka a pohanka alebo co si to ze sa tak bijes do prs a ze si taka hrda ??
a ano, diskutovať s kresťanom o vymytých mozgoch môže byť super zábava, takže môžeš
nie som pohanka, pohania tiež mali bohov, v tých ja neverím. nie som ani ateistka, lebo verím v nadprirodzenú silu. nenávidím organizované náboženstvá, a biblia je kopa zvrátených sračiek, a cirkev najväčšia mafia na svete. a o tom s tebou nebudem ani polemizovať, lebo je to proste PRAVDA
@candy36 naco si taka hrda ze sa tak bijes do prs ..... tak podme diskutovat neviem ci to bude sranda pretoze mi prides tupa .... ja tu cirkev ani tych uchylov neobhajujem ak by si si precitala moje prispevky tak to pochopis takze sa musim opat opakovat ide mi o posolstvo krestanstva a biblie kde mame mat radi aj svojich nepriatelov pretoze lubit toho kto lubi teba dokaze hocikto ..... koran hlasa zabi vsetkych neveriacich to sa ti paci viac ??
@koala2 Ty mne nemôžeš písať čo biblia hlása veď to vlastne ani nevieš sám si sa v príspevku @42 priznal že si bibliu nečítal tak ako môžeš vedieť čo biblia hlása? Mne netreba nič polopatisticky vysvetľovať neopakujem sa hodil som ti priamo dôkaz nájdeš ho v predchádzajúcom príspevku sú tam citáty priamo z biblie čo vlastne ta kniha hlása takže korán vynechaj mi sa tu bavíme o inej knihe čo hlása násilie a to biblia... A neviem kde v biblii je napísané ako sa má kresťan zachovať keď mu niekoho zavraždia... A konečne ti to tu niekto ako ja vysvetľuje ale ty neustále zakrývaš uši oči pred skutočnosťou čo som ti vyložil ani sa nečudujem budeš si za tým stáť čo v biblii píše hoci si ju nečítal a keď sa ti znechutí nesúhlas človeka čo zrejme narozdiel od teba chápe čo som ti napísal a pripomenul ťa ako @candy36 tak sa zmôžeš len na nadávky typu "feťácka pohanka". Darmo v príspevku @47 si sa svojimi reakciami ukázal ako príkladný kresťan...
@koala2 a nehlása to isté aj biblia? mne ani nie že by si prišiel blbý, alebo čo, skôr si až nechutne zaslepený vierou k nejakej fiktívnej postavičke, a knižke, ktorú si ani nečítal a ktorú pred storočiami napísala banda bláznov a odvtedy si z nej iné bandy bláznov vyberajú vždy to čo sa im hodí.
@trash tak znova ak prides do kostola je to o uceni biblie tam ta to ucia nemusis ju citat tiez som chodil na nabozenstvo na zakladnej skole a strednej....tvoje uryvky zas a znova sa musim opakovat ...vrazdia krestania niekoho v mene boha ??? boh zabijal a dal jednotlivym ludom prikaz zabit ..vytrhol si nieco z kontextu aale budiz ... krestanstvo samo o sebe nema zabijat neveriacich a inych veriacich ...... a neviem kde je napisane ako sa ma krestan zachovat ked mu niekoho zavrazdia ...nato ze si cital bibliu mas zrejme problemy s chapanim textu a kontextu mezdi nim .... je niekde napisane ako sa ma clovek spravat ked mu niekto zje jogurt ktory mal odlozeny v chladnicke ?? je dane ze ho nemas zabit ako pomstu ..... dufam ze to nemusim este podrobnejsie vysvetlovat .....nikdy som netvrdil ze som spravny krestan ani ze sedim v kostole od rana do vecera som skazeny ty si sa len pytal naco je krestanom biblia ako lexikon spravania pretoze to tak je a hlasa nezabijes a budes milovat nepriatela ..... moslimovia ktori maju napisane zabi vsetkych neveriacich opat sa opakujem ...chapes co ti chem povedat ??? ty by si sa sa isiel pomstit a zabil by si vraha nech sa paci chod urob to ja ti nebranim ..... krestan sa rozhodne inak pretoze ma napisane nezabijes co je na tom take tazke pochopit ??, .
@candy36 kde to hlasa ??? ty si uvedomujes ze zijes vedla krestanov ze cela celucicka spolocnost este aj zakony su ovplyvnene bibliou ??? vrazdis niekoho v mene boha ??? vrazdis ??? mozes s cirkvi odist nikto ta nenuti ty nedokazes pochopit ze cely system v ktorom zijes je ovplyvneny bibliou ??? vianoce, velkonocny pondelok zelen piatok atd atd ?? nic vobec ani tuk ??? ....takze paradoxne nadavas nato v com zijes na svoje mravne hodnoty ktore ti vstiepili a ktore povazujes za spravne ..... chapes ma ?? ...ja niesom zaslepeni nicim ...neboj sa niesom ziaden skvely krestan fajcim pijem nadavam rozdiel medzi tebou a mnou je v tom
@koala2 nežijem. obaja moji rodičia sú ateisti, zákony sú písané podľa INÝCH VECÍ!!! Napr. podľa zdravého rozumu, ktorého v biblii nie je ani štipka, a nepleť sem veľkú noc, a vianoce, pretože oboje boli pôvodne POHANSKÉ sviatky, ktoré kresťania skopírovali, a vymysleli im nový význam! a okrem toho, v biblii sa okrem iného hovorí o tom že:
- keď sa ľudia chcú zosobášiť musia byť rovnakej viery
- ak žena pred svadbou nepreukáže že je panna bude ukameňovaná
- k muž umrie predtým než splodí syna, musí sa jeho manželka vydať za jeho brata, a kopulovať s ním kým nebudú mať syna
a to je len taký krátky výber nemorálnych za vlasy pritiahnutých častí biblie, s ktorými naše zákony nemajú NIČ ale fakt NIČ spoločné, a o ktorých ty hovno vieš, LEBO SI BIBLIU NEČÍTAL!!!!
@candy36 si vymta ...... prestuduj si historiu prava na nasom uzemi to je prva vec.... si uplne vymyta vies preco sa oslavuju vianoce a preco sa oslavuje velkonocny pondelok ?? myslis ze s tym krestania suhlasia ? je to o narodeni a o zmrtvych vstani nie o stromceku a vianociach .....tak este raz a dufam ze naposledy .... ty nezabijas ani nekradnes nie vdaka zdravemu rozumu ale kvoli tomu co ty povazujes za zdravy rozum to co je spravne a to ta naucila spolocnost nasa spolocnost je ovplyvnena bibliou a zakony tiez ...myslis si ze moslimovia su ini ludia ako my ??? niesu tiez maju zdravy rozum ale svoj vlastny zdravy rozum ovplyvneny koranom a ich "lexikonom spravania" takze im dovoluje zabit neveriaceho a oni ho zabiju pretoze to je podla nich zdravy rozum chapes to ??? neviem ako ti to este viac vysvetlit ....v cine jedia palickami jedia tam psov potkany a neviem co este pride ti to chore im to pride zdrave pretoze ich spolocnost im povedala ze je to tak dobre tebe spolocnost hovori ze to nieje dobre .... ja uz fakt neviem ako to mam vysvetlit
tvoj zdravy rozum a to co povazujes za spravne pochadza z biblie ..... aj ked si ateistka a neviem co vsetko ...ja som evanjelik ja sa mozem ozenit aj s budhistkov a neviem kym
@koala2 nepríde mi choré jesť potkany a psov, pokiaľ boli chované na ten účel, príde tebe choré jesť zajaca? sliepku?
ešte raz opakujem VYCHOVALI MA MOJI RODIČIA - ZARYTÍ ATEISTI!!!!
A ako môžu byť vianoce o narodení Ježiša, keď sa narodil na jar, a okrem toho nie je ani poriadne dokázané že vôbec žil?! Vianoce sú skopírovaný pohanský sviatok Saturnálií ty debil! a je to tak preto, že kresťania keď sa snažili pohanom nanútiť nové náboženstvo, tak zachovali aspoň ich sviatky, len prekrútili a zhovadili ich význam -.-
a prečo stále dokola trepeš tie isté nepodložené veci, keď som ti ich už vyvrátila? keby sme žili podľa biblie napísanej pred stovkami rokov to by už len vyzeralo! ľudia sa menia. spoločnosť sa mení. v biblii stojí stále to isté, a skoro nič odtiaľ už dnes neplatí, tak BUĎ UŽ TICHO a neurážaj ma, keď ANI NEVIEŠ O ČOM HOVORÍŠ!!!!
@candy36 ty zijes podla biblie ty to nechapes ?? zakony a spolocnost su ovplyvnene bibliou .... a kde si sa docitala ze sa jezis narodil v jari ?? to mas od rodicov zarytych ateistov ??? pocuj ja ta nechem k nicomu priviest rob si co chces bud ateista ale ty uz zijes podla biblie pretoze ta tak vychovali ti tvoji ateisticki rodicia ktori tiez ziju podla biblie ktorych vychovala spolocnost ako kazdeho aj teba vychovala vas spolocnost ovplyvnena bibliou ...... precitaj si pozorne co napisam este raz ... v nasej spolocnosti nesmies nikhoo zabit co ti pride normalne aj mne ale v moslimskych krajinach mozes zabit kazde ine vierovyznanie a im to pride normalne pretoze ich tak vychovala spolocnost ..... chapes ?? ?????
@koala2 Ak prídem do kostola? Takže ty vychádzaš s toho čo ti v nedelnej škole povedali že tak je to v biblii lebo to tvrdia... je mi známe že človek ako ty sa musí opakovať lebo presviedčujúce argumenty ti už dávno došli... Už som sa vyjadril že ak chceš so mnou o biblii diskutovať najprv si ju prečítaj. Tvoje tvrdenia z príspevku @52 vyťahuješ ako argument s piatym prikázaním nezabiješ ktoré je v starom zákone no iné žalmy z toho istého starého zákona z predchadzajúceho príspevku čo som ti poslal dosť odporujú... «a takto pán, náš boh, vydal do našich rúk oga, kráľa bašanu so všetkými jeho ľuďmi. Nalož s nimi ako si naložil so sihonom, kráľom amoritov, ktorí žili v hešbone… aj tu sme zničili všetky mestá aj s mužmi, ženami a deťmi...». [Deuteronomy 3:3-6].
«i zabili sme jeho aj jeho synov a všetkých jeho ľudí, až dokiaľ neostal spomedzi nich ani jeden živý, a zobrali sme všetok jeho majetok a zem.» [Numeri 21:35].
«A VTEdy SME sa zmocnili všetkých jeho miest a všetkých sme ich pozabíjali, ich mužov, ženy a deti; nikto neostal živý. » [Deuteronomy 2:34]. A kde je odrazu to tvoje nezabiješ? «... nebojte sa ľudí tejto zeme, sú pre nás iba jedlo!» [Numeri 14:9].
ZABILI MEČOM všetky živé bytosti v meste: mužov a ženy, mladých a starých, aj volov a ovce, aj oslov. »
«... zničil mesto ohňom a obrátil ho na večné rozvaliny, pustatinu akou je až dodnes. Kráľa Aiu obesil na strome...» ja ako rozumný človek v biblii nemám problém nájsť protirečenie.. A keď do neba voláš čo hlása korán zaujímalo by ma či si vôbec korán čítal keď vieš že hlása násilie? Dokonca aj tvoj boh v Biblii sa dopustil vraždy a mnoho násobnej «o polnoci Pán zabil každého prvorodeného v krajine egypt, od prvorodenca faraóna po prvorodenca zlodeja, ktorý bol vo väzení...» [Exodus 12:29]. a to ti má byť príkladný boh čo ti prikazuje že nezabiješ lebo je to zle? Nuž a tieto zverské vraždy mládencov oslavujú každoročne ako sviatok – Paschu... Chceš vedieť čo hlása nový zákon kótrý bol spísaný pre kresťanov? nech sa páči a čítaj pozorne keď sa so mnou chceš baviť Hrdosť je jeden z hlavných kresťanských hriechov. Kresťan musí byť umiernený a všetko trpiaci. Musí zmierlivo trpieť všetko rúhačstvo voči nemu. Kristus učí: «Neprotivte sa zlu, ale ak ťa niekto udrie po pravom líci, nadstav mu aj druhé...» [Mt 5:39]. Nuž ako sa postaviť proti nepriateľovi, ktorý vás chce zabiť aj s rodinou?
Veselosť a šťastie. Kresťanský hrdina nemôže byť veselý a šťastný pokiaľ žije na Zemi. Kristus hlása: «Beda vám, čo sa teraz smejete, lebo budete smútiť a plakať! » [Lk 6:25]. «... Blažení, Ktorí teraz plačete, lebo sa budete smiať! » [Lk 6:21].
Intelekt. Aký má vlastne byť intelektuálny a duchovný potenciál kresťanského kladného hrdinu? «blahoslavení chudobní duchom, lebo ich je kráľovstvo nebeské.» [Mt 5:3]. Tu zároveň patria aj nevzdelaní ľudia. «tak budú poslední prví a prví poslednými. » [Mt 20:16]. A toto ukradli od kresťanov aj komunisti a vyjadrili to princípom: «Kto nebol ničím, stane sa všetkým. » A tak «Fero z búdy» začal riadiť štát. Výsledok už poznáme.
Smelosť, strach, dôvera v samého seba. Kresťan by nemal byť veľmi smelým. Jeho smelosť je veľmi ohraničená. Hlavné je to, aby nebol smelým vo vzťahu k vyššie postavenému (každá vláda je od Boha). Biblia a Evanjeliá sú totálne prepletené systémom zastrašovania človeka Bohom a diablom, snažia sa v duši človeka zasiať neprekonateľný strach z toho, aby neurobil niečo, čo nie je zhora dovolené. Smelým musí byť len vtedy, keď plní príkazy vyššie postavených.
Obľúbenosť sexu je aj v kresťanstve, ale je potrebné ju analyzovať nepredpojato. Napríklad, znie takto [Mt 9:14-15; Mk 2:19-20]: «vtedy prišli k nemu učeníci jánovi a hovorili: prečo sa my a farizeji často postíme, kým tvoji učeníci sa nepostievajú? povedal im ježiš: nuž či môžu družbovia smútiť, kým je ženích medzi nimi? Ale prídu dni, keď im ženícha vezmú; a potom sa budú postiť. » Kto to je ženích a čo také robí ženích s nevestami nepotrebuje podrobnejší komentár.
Ľudožrútstvo. Kristus svojich učeníkov pozval: «... ake nebudete jesť telo syna človeka a piť jeho krv, nebudete mať v sebe život. Len kto je moje telo a pije moju krv má v sebe život večný...» [Jn 6:53-54; Mk 14:22-24]. Hlavným mystickým aktom, na ktorom stojí kresťanská bohoslužba v kresťanskej cirkvi je ľudožrútska tradícia, ktorá sa nazýva prijímanie – skrz pretvorenie chleba a vína na krv a telo Kristovo, čím sa myslí, že sa pije jeho krv a je jeho telo. Bez toho – ako hovorí kresťanstvo – niet spasenia.
Morálny štandard učeníkov Krista – jeho 12 svätých apoštolov. Judáš predal Krista Spasiteľa za 30 strieborných. Milovaný učeník Krista Peter sa ho trikrát zriekol, akonáhle vznikla čo aj najmenšia hrozba pre jeho život, hoci sa zaprisahával, že to nikdy neurobí, hoci Kristus predvídal jeho činy. «ježiš mu však povedal: veru, hovorím ti, že tejto noci, skôr ako sa kohút ozve, tri razy ma zaprieš. Peter mu však povedal: keby som mal s tebou aj zomrieť, nezapriem ťa. Podobne hovorili aj všetci učeníci. » [Mt 26:34-35]. Peter sa pri prvom nebezpečenstve svojho milovaného učiteľa zriekol, a všetci ostatní apoštoli sa pri zavretí Krista rozutekali [Mt 26:56].
Nízka úroveň osobnej hygieny. «a zišli sa k nemu farizeji a niektorí zákonníci, čo došli do jeruzalema. I videli, že niektorí jeho učeníci jedia chlieb poškvrnenými, to jest neumytými rukami; lebo farizeji – a židia vôbec – nejedávajú bez častého umývania rúk, v čom sa pridŕžajú podania predkov...» [Mk 7:1-6]. Aj Kristus jedol bez umývania rúk [Lk 26:56].
Predstavy o spravodlivosti a neodporovaní zlu. Kristus kázal: «ja vám hovorím: neprotivte sa zlu, ale ak ťa niekto udrie po pravom líci, nastav mu aj druhé. A tomu, kto sa chce súdiť s tebou a vziať ti oblek, prepusť mu aj svoj plášť!» [Mt 5:39-40]. «počuli ste, že bolo povedané: milovať budeš svojho priateľa a nenávidieť svojho nepriateľa! Ja vám však hovorím: milujte aj svojich nepriateľov, dobre robte tým, ktorí vás nenávidia a modlite sa za svojich prenasledovateľov a osočovateľov...» [Mt 5:43-45]. Doslovne – príkaz k neodporovaniu zlu.
Vzťah k svojej duši – v niektorých prekladoch a jazykoch k životu. «Kto miluje svoj život stratí ho; kto však na tomto svete nenávidí svoj život, zachová si ho pre večný život» [Mt 5:39].
Vzťah k bohatstvu. Ježišovo stanovisko k bohatstvu je jasné. «ľahšie je ťave prejsť uchom ihly, ako boháčovi do kráľovstva nebeského» [Mt 19:21-27]. Ďalej tu je [Lk 14:33], lebo bohatstvo porušuje bratstvo [Jk 2:1-4], a vyvoláva taký stav mysle, ktorý vylučuje z kráľovstva Božieho [Lk 16:19; 18, 18n; Mt 19, 24]. Ďalej napr. [Lk 12:21; Mt 6:19-21], [Mt 6:21], [Lk 12:34]... výpočet vôbec nie je kompletný, ako nemôže byť ani u žiadnej inej témy vzhľadom na rozsah článku. Jedno je však isté, ak je bohatstvo nahromadené aj vlastnou statočnou prácou, je vždy hriechom. Znamená to, že kladný kresťanský hrdina je chudobný aj duchom aj majetkom a zradca (ale žiadny problém, ak vás zradí a následkom zrady zomriete, on sa vyspovedá a vy možno vstanete z mŕtvych...). Tu by sa pravoverní kresťania nemali stavať proti Židom, ak siahajú na ich majetok. Tí majú v Talmude napísané, že všetko je ich (mnohí kresťania si naivne myslia, že ak poznajú Starý zákon poznajú celé židovské náboženstvo, čo je veľký omyl!). A čo má robiť pravoverný kresťan? Všetko čo má – rozdať._ Prečo by som mal všetko rozdať? Keď som sa dostal k tomuto bohactvu poctivou cestou prečo sa toho mám vzdať keď je to výsledok mojej práce? A kamrát ti odkazuje že Lexikon správania je Desatoro a biblia je Najlepšia rozprávková knižka akú kedy čítal a on narozdiel od mňa čítal korán a tvrdí že je lepší ako biblia ja sa o koráne nevyjadrujem lebo som ho úplne neprečítal ale o tom čo som čítal sa narozdiel od teba vyjadrím..
@koala2 čo ty vieš o moslimoch, keď si kresťan a ani bibliu si nečítal?! a prečo hovoríš stále dokola to isté, keď som to už dávno vyvrátila?! ešte raz, NEŽIJEME podľa biblie, podľa biblie sa robili zákony v stredoveku, a to TY by si mal začať čítať, lebo ja som písala že NIE SOM ateistka, len moji rodičia sú!
a vieš čo, ZASTREĽ SA! Si zaslepený blb, a ľutujem tvoje deti.
@trash pytal si sa preco krestania pozivaju bibliu ako lexikon spravania sa tak ti to vysvetlujem aj bez poznatkov z biblie nie ako super krestan ale ako obycajny clovek ktory nikdy netvrdil ze bibliu cital ....biblia sa pouziva ako navod na zivot nemusis s tym suhlasit opat sa opakujem krestna pouziva bibliu ako lexikon pretoze ak nebude mat lexikon dostane sa do pekla moja argumenty sa menit nemusia pretoze su stale rovnake chapes ?? ....ty podla toho lexikonu zijes
@candy36 co je za vlasy pritiahnute ze sa nase zakony tvorili na zaklade boiblie alebo ze aj ty zijes a hodnotis mravy podla biblie ??? len o tom nevies alebo si to nechces pripustit ?? ja som ta neurazal ja ti tu vysvetlujem ako to je ty mi nadavas ze som fanatik a niekde ma skatulkujes ja ti hovorim ze si rob co ches ale toto su fakty .... vianoce velkonocny pondelok atd ...neviem preco si taka anti staci si moje prispevky precitat bez predsudkov ty ateistka
@candy36 co viem o moslimoch staci sa pozriet na ich vyroky a do ich koranu a na spravy .... aj ked to spravodajstvo stoji za prd ale ako sa hovori bez listka sa ani vanok nepohne ak rozumies
@koala2 ty si celý pilier čo ťa je, pilierom práva by mala byť hlavne LOGIKA a okolo tej náboženstvo, a už vôbec nie biblia ani nešli a nie som smiešna, keď si čítal analýzu od podobného fanatika ako si ty sám, tak to je ti tak na hovno
@candy36 spomen si namna ked ta bude pichat moslim a bude ti rezat hlavu lebo si krestanka .... pretoze v lodnyne nemecku je ich plna rit a mnozia sa ako potkany a oni sa budu riadit podla koranu nie podla biblie tak vela stastia v zivote .... ja som ti len objasnoval fakty ktore niesi schopna prijat lebo si obmadzena
@koala2 ukáž mi JEDEN JEDINÝ fakt čo si napísal, lebo ja tam nevidím žiadny, len stále dokola tie isté bezduché kecy a keď mi niekto bude rezať hlavu tak budem myslieť na iné veci, a určite to neurobí kvoli tomu, že som kresťanka, lebo NIE SOM!
btw, počul si o veľa prípadoch keď moslimovia niekomu rezali hlavu, však? ofc, a ja som jednorožec
@candy36 -.-' ...ja uz teda nemam naladu ...fakty boli tie o spolocnosti a ako sa tvori pravo a aku ma inspiraciu a veeeeela dlasich ..... ty si mi povedala ze jezis sa narodil v jari a ze som fanatik a kokot a ja ti tu vysvetlujem politicku situcia ak si si nevsimla .... aj ked ta bude moslim jebat tak budes mysliet na ine ja viem ja viem ... co to je za argument ze ci som pocul o tom ci rezali hlavu ?? povedz mi ....jebe ti ??
@candy36 tei dookola bezduche kecy to su fakty ...aj fakt moze byt bezduchy a mozu to byt kecy ....vies ako pre koho jednoducho su to fakty pre teba kecy neviem na ako zaklade
@koala2 to nie je argument, to je len otázka na zamyslenie, všetky náboženstvá robia zlo, a možno moslimovia občas niekoho zabijú, ale to sú tiež len FANATICI čo to nemajú v hlave v poriadku, a to zavisí od jedinca, nie spoločnosti, alebo náboženstva
a tiež nikoho neznásilňujú, to skôr vaši úžasní kňazi znásilňujú malých chlapcov, to už si tu niečo poriadne pletieš -.-
a jediný tvoj úžasný politický fakt bol blábol o tom, že právo stojí na biblii, a všetky zákony tiež, čo je, pozeraj sa dobre - P-I-Č-O-V-I-N-A
@candy36 ja som evanjelik moja mila ja nemam ziadneho klnaza nas farar si moze sukat kolko chce .....pravo nestoji na bibliii vies co jeb na nato nemas nadej .... je to jeden z troch pilierov ale to uz som .....nema to vyznam ...jednoducho zijes v spolocnosti ktora bola vytvorena bibliou ja som nikdy nepovedal ze sa mi to paci alebo nepaci to je fakt rozumies tomu pre krista ?? precitaj si pripady ked rodiacia zabili dievca alebo poliali kyselinou lebo sa pozrela na chlapca .... ich koran hlasa zabijeme vsetkych nevieriacich cize krestanov zidov budhistov a neviem koho zena je pre nich nic ....takze ty mas voci mne taku nervu ze tu radsej obranujes moslimov ???? o par rokov budes na voditku moja a si krestanka pretoze si europanka myslis ze ich to zaujima kurva ??? to si fakt taka sprosta ??
@koala2 ano, takých prípadov je veľa, keď ju zabili za to že sa pozrela na chlapca...posledný krát: to je už debilita tých ľudí, nie ich viery!!!
a posledný krát, celý svet nestojí na náboženstve!!! ani celá spoločnosť!!!!!!!!!! možno pre teba je to novinka, ale na svete sú oveľa dôležitejšie veci, než oháňať sa bibliou, ktorú si ani nečítal, a mať psychotický panický strach z moslimov. zobud sa, ty fanatik!!!!
@candy36 ty si neskutocne hlupe ja uz fakt neviem ako ti to povedat totu su posledne slova a riadky ....... ja som bibliue necital povedal som ze niesom super krestan ze som hriesny a ze neuznavam tych uchylov a t mi npises ze som fanatik a ze si mam ist tymi mojmi uchylnymi knazmi ?? pocuj tebe jebe ??? spamataj sa uz ja som ti to tu cele vysvetloval z politickeho a pravneho hladiska co a ako co je biblia a ako funguje pre krestana ako funguje koran ako to cele funguje do pici chapes to ??? z moslim by si mala mat panicky strach aj ty ty huska sprosta nedokazem pochopit ako mozu byt tak sprosti ludia na svete ako si ty a spol ....spolocnost je formovana bibliou a krestanstvom v nasom regione TY TUPA PICA VYTRETA CHAPES TO ??? to su fakty vrazda a smrt su inak hodnote u moslimov ako u krestanov na zaklade biblie a kornu a to sa premieta aj v zakonoch co je natom take nepochopitelne ???? ved to vidis spravach je to vsade okolo teba to co povazujes za dobre ta naucila spolocnost VYUCENA SPOLOCNOSTOU ! co natom nechapes ???? povedz mi
2. nemám dôvod mať panický strach z čohokoľvek, čo pre mňa nepredstavuje reálnu hrozbu, čiže ani z moslimov, židov, slonov, šteniatok, mrkvy, alebo čohokoľvek podobne neopodstatneného
@candy36 biblia nase pravo formovala jasne ze nemozes prist s bibliou na sud ..uz chapes ? .....uz len kopirujem TY TUPA PICA VYTRETA CHAPES TO ??? to su fakty vrazda a smrt su inak hodnote u moslimov ako u krestanov na zaklade biblie a kornu a to sa premieta aj v zakonoch co je natom take nepochopitelne ????
@koala2 Ja podla biblie nežijem ja si nemyslím že keď sa nebudem riadiť z rozprávky do rozprávky že pôjdem do pekla to je jasná dogma riadiť sa knihou lebo zhorím v pekle kde si to vyložil tvrdíš že si evanjelik ale toto je typický názor katolíka... Potom je jasné že niekto hádže všetkých kresťanov do vreca keď kresťania z rôznych kresťanských hnutí čo si majú odporovať opakujú dookola jednú a tú istú rozprávku čo sa zhoduje... Etiku alebo mravnú výchovu nespájaj z písmom ktoré tvrdí že smieš zabiť v mene boha a ešte to prekrútiš na mier lásku a porozumenie lebo si to nečítal...
@candy36 si skaredy maly zakomplexovany jedinec ktory sa nesnazi prijat fakty ale len zavadzat a chytas za slova .... vel zdaru v tvojom smutnom ateistickom zivote
@koala2@75 a tvrdíš že treba odpúšťať a keď sa budeme riadiť tak ako ty tvrdíš tak potom vážne bude islam dominovať svetu každým príspevkom si protirečíš...
@trash tak nezi povedal som niekde ze zijes ?? evanjelici nemaju peklo ? tak cital si tu bibliu a naozaj sa vyznas alebo nie ?? kde v biblii mas napisane ze mas zabit neveriaceho ?? opat sa opakujem boh zabijal a potom dal prikazy urcitym ludom krestania maju odpustat a milovat aj svojho nepriatela .... spolocnost v ktorej zijes je formovana bibliou a krestanstvom tmoje mravy pochadzaju z biblie nie z tvojho zdraveho rozumu ...takze sa pytas preco riadia bibliou lebo to netreba ved ty vies sam zhodnotit co je dobre .....to co je dobre ta naucila spolocnost vychovana a smrcnuta krestanstvom .....kapisto ??? alebo to zopakujem este raz ??
@candy36 si hlupana ja to tu nerozpravam ako krestan ale ako clovek s nadhladom a informaciami ...to ze vy dvaja mate osobne problemy mna nezaujima ...ja nemam problem verit v boha pretoze suhlasim ze nemame kradnut zabijat smilnit a snazit sa mat rad nepriatela ak ste vy proti tomu tak si budte vy smutne osobnoti ....metalisti su natom najhorsie
@candy36 ty mi pripominas tych drbnutych ludi v beckovom horore kde si hovoris aby dotycny do tych dveri nesiel a az ta boli aky je sprosty toto prezivam pri teba ...no maj sa idem za priatelmi na cigu ty spochybnuj fakty ty agent provokater to je cisty komplex a skareda si ved vidim fotky
@candy36 ja som sa ti snazil nieco slusne vysvetit ty si mi zacala nadavat do kokotov, takze fakt si myslis ze som ja ten kto ma problem ?? ....prichadza mi ta luto ..tak aspon prepac ze som ti nadaval maj sa pekne a viac studuj lebo ja som ti len hovoril normalne fakty .... ja sa ti ozvem ked to najdem na nete cav
@koala2@97 Bullshit s tým máš pravdu takže ty to máš vydržať ty máš nastaviť aj druhé líce... Takže zachovaj ako poslušný kresťan a čakaj na mňa s pokorou. Sekeru už mám nabrúsenú... Pošli adresu toľko obetujem na cestovné aby som ti doprial trpieť ako pravému kresťanovi... 3 3
@koala2@99 hej metalisti sú na tom najhoršie isto metalista nemá problém ti nakopať prdel... Vraj nám tu interpretuješ informácie veď žiadné nemáš lebo si nič neprečítal zrejme máš telefónné číslo na boha tak mu zavolaj nech nás metalistou láskyplne znesie zo sveta.. Skoro som si s tvojich príspevkov cvrkol ale to mi nezabráňujé ti napichnúť IZRAELSKÚ zástavu na hrb a poslať ťa do Iránu medzi tých nepriateľov čo tak ochotne miluješ...
@trash metalisti su skupina tucnych dlhovlasych zakomplexovanych skaredych debilkov ktory sa skryvaju za metal ...... nemam rad metalistov niesu zli ani nebezpecni oni su len skaredi tucni a zakomplexovani
@trash ja som nepovedal ze mam rad zidov ja ich nemam rad jebli ti tie tvoje dlhe vlasy do oka alebo co ??? zidia moslimovia vsetci hlasaju ze vsetkych treba vyvrazdit krestanstvo hlasa odpustaj a miluj nepriatela ...... este stale ti to nedochadza ??? to bude tym ze si skaredy metalista
@koala2 Užhorodská 21 Michalovce nech sa páči čakám... A ohľadne tých metalistov skús to povedať v niektorej krčme u nás kolegom metlákom keď ty si tak úžasná a krásna bytosť z miestnosti budeš odchádzať zavretým oknom ako jedná s tých škaredých bytosti za ktoré považuješ metalistou... Po tejto skúsenosti sa prejavia maximálne u teba komplexy a pocit menejcennosti a ľútosti svojich názorov...
@trash tvoja mamka ma take dlhe chlpy na pisulke ze aj ty si ich nechavas ??? a nezacinaj pribeh ze tvoja matka zdochla a ty si sirota a preto si metalista ...tomu neuverim....viac citaj moj mily metalista
@trash metalisti : prid do krcmy dostanes na picu ..nic ine nevedia ...banda skaredych debilov je mi z vas zle ..... strasne vtipni tucni chlapci ste na smiech celemu svetu ani emo nieje tak ubohe
@koala2 Tak sa ťa spýtam keď podla teba len kecám bol si 17. novembra v uliciach či si o problémoch polemyzoval len doma pri telke? Tešíš sa na svoje ukrižovanie? No ke´d už budeš mať klinec v zápästí tak sa s toho raduj veď podľa tvojej vierouky sa musíš radovať že trpíš pre boha...
@trash drz picu ty kokot prides do bardejova alebo pridem za tebou kamosko a to si kurva pis ........ja niesom super krestan uz som to pisal mnohokrat som zly a hriesny podla biblie maju krestania ocakavat ak ich niekto zabije kvoli ich viere ...moslimovia zidia atd krestania nemaju zabijat ..... ty zakomplexovany vlasac ktory vsetku vinu a krivdu ktora sa mu v zivote prihodil hadze na boha ...gratulujem si priemerny chudak
@koala2@118 Kresťanstvo učí odpúšťať blížnemu svojmu ale nič si nepovedal o odpúšťaní nepriateľovi. O odpúšťanií len meliete no z dôvodov ukojenia chamtivých chúťok a pri vyvolaniu násilia sa skrývate za cnostné veci@121 ty by si mal viac čítať bibliu už pohorelo okolo mňa mnoho takých tebe podobných kresťanov odvolávajúcich sa na knihu ktorú v živote nečítali... A moju mamu si do huby neber ty 9 mesiacov vytláčaný exkrement...
@trash ja nesuhlasim s katolickou cirkvou ani som evanjelik a neznasami aj tych vyjebanych uchylnych knazov uz som ti raz napisal ze si zisti ako sa k vsetkemu stavaju evanjelicii ty prijebany metalista .....
@trash cely cas tu rozpravam o odpustani nepriatelovy ty qasimodo ..... to moslimovia hovoria o zabijani krestanov a zidov zidia hovoria o zabijani krestanov a mislimov krestania sa nechystaju zabit niko ty kokot mas byt stastny ze zijes kde zijes si len rozmaznany skaredy kokot ktory vsetko zhadzuje na boha a krestanstvo ....tvoju matku si zoberiem, napisak a nie do huby ty kokot taku chlpatu picu by som si do huby nezobral ty dlhovlasy tucny odjebok
@koala2@126 No že sa tým tak chváliš aký si zlí a hriešny kresťan to bude nejaký komplex menejcennosti alebo si na týchto vlastnostiach Hladíš svoje Ego? No a to kritizuješ že metalistov že sa tak za svojím drsným vzhľadom a divokosťou si budujú svoj životný štýl... Musíš mať dosť sebazničujúcu vieru keď podla teba kresťan má čakať na svoje totálne vyhladenie ako sliepky na porážku...
@trash a ked neprides do bj tak ti prisaham ze tej tvojej matke zajebem tu tvoju nablyskanu sekeru do hlavy a tebe tiez ...lebo mas velke metalove reci
@trash to sa pise v biblii ty kokot ja ako krestan mam priznat ze som hriesny a prosit o odpustenie ty si cely omplex menejcennosti ...och boze ....tak odpovedz mi cital si tu bibliu ci necital ?? lebo nemas ani zakladne znalosti
@koala2 Pádny dôvod na krvnú pomstu pri ktorej zaručene budeš nútený sledovať ako sa s teba vysypuje tvoje črevné ústrojenstvo... Agonia s teba rázom urobí dobrého kresťana...
@trash presne tak inak nauc sa gramatiku ..... ale mas pravdu vo vsetkom ....ale ak neprides tak ja pridem a tvoja matka dostane tvojou sekerou do hlavy ...dohoda ??
@trash povedz mi tvoja mamka je tiez tak skareda ?? to len aby som vas rozpoznal .......skryvas sa za metal a si nahnevany na boha za tvoje utrpenie ze preco si tak skaredy a tak dalej a tak dalej .... to je vsetko co si o tebe myslim
@koala2 teraz ako si tu urážal @trash si parádne ukázal že máš IQ na úrovni húpacieho koníka...pardon, aj ten má vyššie. ľudia ako si ty by nemali žiť, a už vôbec nie sa množiť, alebo keď tak by aspoň malo byť povolené ich loviť, aby boli aspoň k niečomu užitoční.
@koala2@134 Mne budeš tvrdiť že nemám znalosti? Dobrý Vtip!!! Veď ty si do biblie ani nemrkol tak ako mňa môžeš porovnávať z niekým kto nemá znalosti? Sa pozri najprv na seba...
koala2 ahoj čirou nahodou som aj ja z BJ rovno z Vinbargu ... j.gresaka 15 neviem o koho idem mohol by si povedať aj priezvisko chcem aby si ochutnal steelku na usta ... ty skurvene decko ked zistím kto si tu prisaham že ta rozkopem len povedz meno čakam
tym textom asi poukazuje na cirkev ako na nejaku instituciu ktora takmer riadila spolocnost pomocou strachu ktory v ludoch vyvolavala - co v podstate by mi sedelo, to znamena ze bez nejakeho strasiaka by cirkev nedosiahla pravdepodobne ziadne uspechy
satan je debil ja ho nemam rad proste je zly chce bohovi skazit vytvor ved hlavne chce aby zem nebola satan neznasa boha je to vlastne ten koho nemam rad poviem daco (akoze poznam 1000 ludi jeden z nich je satan vyberem sio kto je najhorsi satan je nejhorsy co sa tyka kamosov saan je ten 1000 a cislo 666 mi ani nepripominajte
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
157 komentov
viac ako o tom, ze satan je zly sa rozprava o vecnom zivote a o tom aky je Boh mily...no mozno v minulosti, niekedy v stredoveku sa to strasenie diablom viac praktizovalo
a strasit stupencov? to je o tom kto to ako berie..niekto to berie ako strasenie a niekto ako fakt
" Satanisti neveria v nadprirodzené, v žiadneho Boha ani Diabla. Pre satanistu je on sám svojím vlastným Bohom. Satan je symbol Človeka, ktorý žije tak, ako mu to jeho pyšná živočíšna prirodzenosť diktuje. Realita stojaca za Satanom je jednoducho temná evolučná sila entropie, ktorá preniká celou prírodou a poskytuje palivo pre prežitie a presadenie sa vlastné každej živej veci. Satan nie je vedomá entita, ktorá by mala byť uctievaná, ale skôr rezervoár sily vnútri každého človeka, ktorý treba využiť podľa ľubovôle. Akýkoľvek spôsob obety je zavrhnutý ako kresťanská odchylka - v satanizme nie je žiadne božstvo, ktorému je možné obetovať"
Ale je celkom možné, že to vnímam len povrchne. Satanizmus je na okraji môjho záujmu a nezaoberal som sa ním hlbšie.
"Kto neverí v diabla, neverí ani v evanjeliu!"....
filip
zajtra mam skúšku z filozofie rad by som sa rozpísal ... ale idem už spať
a vobec..nechapem princip nabozenstiev ako takych...je to zbytocnost...mozno kedysi to bolo pre ludi ako motivacia, ze mohli niecomu verit...v dnesnej dobe je to skor "trend" a pracka na peniaze....
ukamenujte ma!
Páči sa mi aj celková tá myšlienka, že v podstate človek je sám sebe pánom a nikto iný...
«zabite všetky deti mužského rodu a všetky ženy, ktoré mali muža. Ale môžete si pre seba vziať a nechať všetky dievčatá, ktoré nepoznali muža». [Numeri 31: 17-18].
«a ak budeš počuť, že v ktoromkoľvek meste, ktoré ti dal pán na prebývanie, sa objavili nejakí darebáci medzi vami a že zviedli obyvateľov týchto miest aby slúžili iným bohom, ktorých nepoznáš, musíš vyšetriť taký prípad starostlivo. Ak zistíš, že to je pravda, a že táto nehanebnosť sa odohrala medzi vami, musíš zabiť všetkých obyvateľov toho mesta ostRím meča zahubiŤ mesto a všetok život v ňom, dokonca aj dobytok. Keď zhromaždíš všetku túto skazenosť na hromadu uprostred námestia, musíš spáliť mesto ako horiacu obetu pánovi, tvojmu bohu.» [Deuteronomy 13: 13-17].
Nariaďujú zabíjať aj prorokov: «ale toho proroka alebo snovidca musíte usmrtiť za to, že vás odviedol od cesty, ktorou pán, váš boh vám nariadil ísť...» [Deuteronomy 13: 6].
Niet zľutovania u Židov ani pre najbližších príbuzných, ak by ich oslovila cudzia viera: «ak tvoj vlastný brat, alebo tvoj syn, alebo tvoja milovaná manželka... tajne slúži iným bohom, ktorých ty a tvoji otcovia nepoznali, bohom iného národa… nemaj s nimi zľutovania ani ich nepočúvaj... ale zabi ich.... Ukameňujte ich na smrť...» [Deuteronomy 13: 7-11]
«a povedal mojžiš izraelským sudcom: každý z vás zabije tých, ktorí prešli k baal-peorovi». [Numeri 25:5].
«ak sa medzi vami nájde niekto... kto slúži iným bohom, alebo uctieva slnko, lunu, alebo slúži nebeským zástupom... tak vyvedieš toho muža (alebo ženu)... a ukameňuješ na smrť.» [Deuteronomy 17: 2-5]. a toto najdeš v biblii... Láskavo si ju prečítaj keď o nej chceš so mnou diskutovať... Lebo uznávaš knihu podniecujúcu k násiliu rovnako ako Korán či talmud a vôbec si ju nečítal tak ako sa k nej môžeš vyjadrovať že ju uznávaš hoci sväté vojny nie lebo sväté vojny keď nie sú dôsledkom túžby po moci tak sú dôsledok deštruktivného učenia náboženstiev...
@trash konečne niekto kto myslí, a netrepe tu blbosti na prázdno -.-
a ano, diskutovať s kresťanom o vymytých mozgoch môže byť super zábava, takže môžeš
nie som pohanka, pohania tiež mali bohov, v tých ja neverím. nie som ani ateistka, lebo verím v nadprirodzenú silu. nenávidím organizované náboženstvá, a biblia je kopa zvrátených sračiek, a cirkev najväčšia mafia na svete. a o tom s tebou nebudem ani polemizovať, lebo je to proste PRAVDA
- keď sa ľudia chcú zosobášiť musia byť rovnakej viery
- ak žena pred svadbou nepreukáže že je panna bude ukameňovaná
- k muž umrie predtým než splodí syna, musí sa jeho manželka vydať za jeho brata, a kopulovať s ním kým nebudú mať syna
a to je len taký krátky výber nemorálnych za vlasy pritiahnutých častí biblie, s ktorými naše zákony nemajú NIČ ale fakt NIČ spoločné, a o ktorých ty hovno vieš, LEBO SI BIBLIU NEČÍTAL!!!!
ešte raz opakujem VYCHOVALI MA MOJI RODIČIA - ZARYTÍ ATEISTI!!!!
A ako môžu byť vianoce o narodení Ježiša, keď sa narodil na jar, a okrem toho nie je ani poriadne dokázané že vôbec žil?! Vianoce sú skopírovaný pohanský sviatok Saturnálií ty debil! a je to tak preto, že kresťania keď sa snažili pohanom nanútiť nové náboženstvo, tak zachovali aspoň ich sviatky, len prekrútili a zhovadili ich význam -.-
a prečo stále dokola trepeš tie isté nepodložené veci, keď som ti ich už vyvrátila? keby sme žili podľa biblie napísanej pred stovkami rokov to by už len vyzeralo! ľudia sa menia. spoločnosť sa mení. v biblii stojí stále to isté, a skoro nič odtiaľ už dnes neplatí, tak BUĎ UŽ TICHO a neurážaj ma, keď ANI NEVIEŠ O ČOM HOVORÍŠ!!!!
«i zabili sme jeho aj jeho synov a všetkých jeho ľudí, až dokiaľ neostal spomedzi nich ani jeden živý, a zobrali sme všetok jeho majetok a zem.» [Numeri 21:35].
«A VTEdy SME sa zmocnili všetkých jeho miest a všetkých sme ich pozabíjali, ich mužov, ženy a deti; nikto neostal živý. » [Deuteronomy 2:34]. A kde je odrazu to tvoje nezabiješ? «... nebojte sa ľudí tejto zeme, sú pre nás iba jedlo!» [Numeri 14:9].
ZABILI MEČOM všetky živé bytosti v meste: mužov a ženy, mladých a starých, aj volov a ovce, aj oslov. »
«... zničil mesto ohňom a obrátil ho na večné rozvaliny, pustatinu akou je až dodnes. Kráľa Aiu obesil na strome...» ja ako rozumný človek v biblii nemám problém nájsť protirečenie.. A keď do neba voláš čo hlása korán zaujímalo by ma či si vôbec korán čítal keď vieš že hlása násilie? Dokonca aj tvoj boh v Biblii sa dopustil vraždy a mnoho násobnej «o polnoci Pán zabil každého prvorodeného v krajine egypt, od prvorodenca faraóna po prvorodenca zlodeja, ktorý bol vo väzení...» [Exodus 12:29]. a to ti má byť príkladný boh čo ti prikazuje že nezabiješ lebo je to zle? Nuž a tieto zverské vraždy mládencov oslavujú každoročne ako sviatok – Paschu... Chceš vedieť čo hlása nový zákon kótrý bol spísaný pre kresťanov? nech sa páči a čítaj pozorne keď sa so mnou chceš baviť Hrdosť je jeden z hlavných kresťanských hriechov. Kresťan musí byť umiernený a všetko trpiaci. Musí zmierlivo trpieť všetko rúhačstvo voči nemu. Kristus učí: «Neprotivte sa zlu, ale ak ťa niekto udrie po pravom líci, nadstav mu aj druhé...» [Mt 5:39]. Nuž ako sa postaviť proti nepriateľovi, ktorý vás chce zabiť aj s rodinou?
Veselosť a šťastie. Kresťanský hrdina nemôže byť veselý a šťastný pokiaľ žije na Zemi. Kristus hlása: «Beda vám, čo sa teraz smejete, lebo budete smútiť a plakať! » [Lk 6:25]. «... Blažení, Ktorí teraz plačete, lebo sa budete smiať! » [Lk 6:21].
Intelekt. Aký má vlastne byť intelektuálny a duchovný potenciál kresťanského kladného hrdinu? «blahoslavení chudobní duchom, lebo ich je kráľovstvo nebeské.» [Mt 5:3]. Tu zároveň patria aj nevzdelaní ľudia. «tak budú poslední prví a prví poslednými. » [Mt 20:16]. A toto ukradli od kresťanov aj komunisti a vyjadrili to princípom: «Kto nebol ničím, stane sa všetkým. » A tak «Fero z búdy» začal riadiť štát. Výsledok už poznáme.
Smelosť, strach, dôvera v samého seba. Kresťan by nemal byť veľmi smelým. Jeho smelosť je veľmi ohraničená. Hlavné je to, aby nebol smelým vo vzťahu k vyššie postavenému (každá vláda je od Boha). Biblia a Evanjeliá sú totálne prepletené systémom zastrašovania človeka Bohom a diablom, snažia sa v duši človeka zasiať neprekonateľný strach z toho, aby neurobil niečo, čo nie je zhora dovolené. Smelým musí byť len vtedy, keď plní príkazy vyššie postavených.
Obľúbenosť sexu je aj v kresťanstve, ale je potrebné ju analyzovať nepredpojato. Napríklad, znie takto [Mt 9:14-15; Mk 2:19-20]: «vtedy prišli k nemu učeníci jánovi a hovorili: prečo sa my a farizeji často postíme, kým tvoji učeníci sa nepostievajú? povedal im ježiš: nuž či môžu družbovia smútiť, kým je ženích medzi nimi? Ale prídu dni, keď im ženícha vezmú; a potom sa budú postiť. » Kto to je ženích a čo také robí ženích s nevestami nepotrebuje podrobnejší komentár.
Ľudožrútstvo. Kristus svojich učeníkov pozval: «... ake nebudete jesť telo syna človeka a piť jeho krv, nebudete mať v sebe život. Len kto je moje telo a pije moju krv má v sebe život večný...» [Jn 6:53-54; Mk 14:22-24]. Hlavným mystickým aktom, na ktorom stojí kresťanská bohoslužba v kresťanskej cirkvi je ľudožrútska tradícia, ktorá sa nazýva prijímanie – skrz pretvorenie chleba a vína na krv a telo Kristovo, čím sa myslí, že sa pije jeho krv a je jeho telo. Bez toho – ako hovorí kresťanstvo – niet spasenia.
Morálny štandard učeníkov Krista – jeho 12 svätých apoštolov. Judáš predal Krista Spasiteľa za 30 strieborných. Milovaný učeník Krista Peter sa ho trikrát zriekol, akonáhle vznikla čo aj najmenšia hrozba pre jeho život, hoci sa zaprisahával, že to nikdy neurobí, hoci Kristus predvídal jeho činy. «ježiš mu však povedal: veru, hovorím ti, že tejto noci, skôr ako sa kohút ozve, tri razy ma zaprieš. Peter mu však povedal: keby som mal s tebou aj zomrieť, nezapriem ťa. Podobne hovorili aj všetci učeníci. » [Mt 26:34-35]. Peter sa pri prvom nebezpečenstve svojho milovaného učiteľa zriekol, a všetci ostatní apoštoli sa pri zavretí Krista rozutekali [Mt 26:56].
Nízka úroveň osobnej hygieny. «a zišli sa k nemu farizeji a niektorí zákonníci, čo došli do jeruzalema. I videli, že niektorí jeho učeníci jedia chlieb poškvrnenými, to jest neumytými rukami; lebo farizeji – a židia vôbec – nejedávajú bez častého umývania rúk, v čom sa pridŕžajú podania predkov...» [Mk 7:1-6]. Aj Kristus jedol bez umývania rúk [Lk 26:56].
Predstavy o spravodlivosti a neodporovaní zlu. Kristus kázal: «ja vám hovorím: neprotivte sa zlu, ale ak ťa niekto udrie po pravom líci, nastav mu aj druhé. A tomu, kto sa chce súdiť s tebou a vziať ti oblek, prepusť mu aj svoj plášť!» [Mt 5:39-40]. «počuli ste, že bolo povedané: milovať budeš svojho priateľa a nenávidieť svojho nepriateľa! Ja vám však hovorím: milujte aj svojich nepriateľov, dobre robte tým, ktorí vás nenávidia a modlite sa za svojich prenasledovateľov a osočovateľov...» [Mt 5:43-45]. Doslovne – príkaz k neodporovaniu zlu.
Vzťah k svojej duši – v niektorých prekladoch a jazykoch k životu. «Kto miluje svoj život stratí ho; kto však na tomto svete nenávidí svoj život, zachová si ho pre večný život» [Mt 5:39].
Vzťah k bohatstvu. Ježišovo stanovisko k bohatstvu je jasné. «ľahšie je ťave prejsť uchom ihly, ako boháčovi do kráľovstva nebeského» [Mt 19:21-27]. Ďalej tu je [Lk 14:33], lebo bohatstvo porušuje bratstvo [Jk 2:1-4], a vyvoláva taký stav mysle, ktorý vylučuje z kráľovstva Božieho [Lk 16:19; 18, 18n; Mt 19, 24]. Ďalej napr. [Lk 12:21; Mt 6:19-21], [Mt 6:21], [Lk 12:34]... výpočet vôbec nie je kompletný, ako nemôže byť ani u žiadnej inej témy vzhľadom na rozsah článku. Jedno je však isté, ak je bohatstvo nahromadené aj vlastnou statočnou prácou, je vždy hriechom. Znamená to, že kladný kresťanský hrdina je chudobný aj duchom aj majetkom a zradca (ale žiadny problém, ak vás zradí a následkom zrady zomriete, on sa vyspovedá a vy možno vstanete z mŕtvych...). Tu by sa pravoverní kresťania nemali stavať proti Židom, ak siahajú na ich majetok. Tí majú v Talmude napísané, že všetko je ich (mnohí kresťania si naivne myslia, že ak poznajú Starý zákon poznajú celé židovské náboženstvo, čo je veľký omyl!). A čo má robiť pravoverný kresťan? Všetko čo má – rozdať._ Prečo by som mal všetko rozdať? Keď som sa dostal k tomuto bohactvu poctivou cestou prečo sa toho mám vzdať keď je to výsledok mojej práce? A kamrát ti odkazuje že Lexikon správania je Desatoro a biblia je Najlepšia rozprávková knižka akú kedy čítal a on narozdiel od mňa čítal korán a tvrdí že je lepší ako biblia ja sa o koráne nevyjadrujem lebo som ho úplne neprečítal ale o tom čo som čítal sa narozdiel od teba vyjadrím..
a vieš čo, ZASTREĽ SA! Si zaslepený blb, a ľutujem tvoje deti.
btw, počul si o veľa prípadoch keď moslimovia niekomu rezali hlavu, však? ofc, a ja som jednorožec
a tiež nikoho neznásilňujú, to skôr vaši úžasní kňazi znásilňujú malých chlapcov, to už si tu niečo poriadne pletieš -.-
a jediný tvoj úžasný politický fakt bol blábol o tom, že právo stojí na biblii, a všetky zákony tiež, čo je, pozeraj sa dobre - P-I-Č-O-V-I-N-A
a posledný krát, celý svet nestojí na náboženstve!!! ani celá spoločnosť!!!!!!!!!! možno pre teba je to novinka, ale na svete sú oveľa dôležitejšie veci, než oháňať sa bibliou, ktorú si ani nečítal, a mať psychotický panický strach z moslimov. zobud sa, ty fanatik!!!!
1. biblia je z právneho hľadiska HOVNO
2. nemám dôvod mať panický strach z čohokoľvek, čo pre mňa nepredstavuje reálnu hrozbu, čiže ani z moslimov, židov, slonov, šteniatok, mrkvy, alebo čohokoľvek podobne neopodstatneného
nemám komplexy, lebo nemám z čoho, malý a škaredý si akurát tak ty.
a čo máš proti metalistom?
zbytočne ľudí škatuľkuješ, ty debil....
tú knihu mám prečítanú od A po Zet a súhlasím s každým písmenom v nej
Musí byť rovnováha medzi dobrom a zlom...
odporcovia boli a budu urcite este velmi dlho
tym textom asi poukazuje na cirkev ako na nejaku instituciu ktora takmer riadila spolocnost pomocou strachu ktory v ludoch vyvolavala - co v podstate by mi sedelo, to znamena ze bez nejakeho strasiaka by cirkev nedosiahla pravdepodobne ziadne uspechy
Chýry o satanistickej čiernej mágií, zvieracích obetách,
a rituáloch plných päťcípych hviezd boli iba klamstvá, ktoré širila cirkev,
aby očiernila svojho protivníka.
a nepriatelia cirkvi sa časom snažili tieto klamstvá napodobniť,
ktorým uverili... Tak sa zrodil moderný satanizmus...
Cirkev napríklad stotožnovala Lucifera s diablom...
a pritom toto slovo v latinčine znamená - Nositeľ Svetla, Svetlonoš.