chcem zapadnut do kolektivu v novej skole ale ako ? nechcem posobyt tak ticho... nwm kam si mam sadnut a ako sa s nimi zacat rozpravat.. ved sa im nebudem vediet ani dlhsie do oci pozerat... som strasne hannbliva.. ale chcem zapadnutt !! diikii len za nor
vzhladom na tvoje povahove vlastnosti sa budes musiet predsa len "trosku" pretvarovat (samozrejme v ramci medzi), alebo si zvyknut, ze dalsie 4 roky mozes byt siva myska s 2-3 kamoskami v triede(je to krute ale dost mozne)
odporucam si co najrychlejsie spravit prehlad o triede, prehodit par slov s kazdou skupinkou, zistit, s ktorou si si najviac sadla (najlepsie hned v prvy den-dva, proste kym sa to vykrystalizuje).
mily usmev nezaskodi (samozrejme nie sa vyskierat 24/7 s dunivymi vybuchmi smiechu na celu triedu). Ocny kontakt je veru dolezity, ale kedze prve dni budu v skupinke, je dost mozne ze pozerat sa vkuse na 1 osobu nebude treba. Nerozpravat o picovinach, ale nejak si rychlo najst spolocny predmet a nato nadviazat diskusiu.
ja som sa tiež snažila na začiatku, ibaže potom som si tam našla kamarátky a zabudla som že som sa chcela s každým baviť, že to dopadlo zas tak, že sa bavím iba s jednou skupinkou ľudí .. Takže skôr uvidíš tam a aj keď budeš hanblivá, určite sa s tebou bude niekto baviť, niekoho si tam nájdeš
@gertri zalezi aku skupinku chytis. Ak to budu byvali spoluziaci zo zakladky(uceleny kolektiv, poznaju sa, takze vsetka pozornost pojde na teba), moze to byt tazsie, ale ak kazdy od inakadial, neni o com. Proste si vsimnut sposob akym sa s tebou bavia, ako ti odpovedaju, a na zaklade toho si vybrat "svoju" skupinku
@gertri kľudne si k niekomu sadni... aj tak sa prvý týždeň v škole budete viac menej len zoznamovať a rozprávať sa, tak si budeš môcť hocikedy presadnúť k niekomu inému, ak ti ten dotyčný už neskôr nebude sympatický a ak nechceš pôsobiť ticho, tak sa bav s každým... nemusíš byť s každým BFF (veď to sa ani nedá), ale zato s nimi ešte môžeš mať dobrý alebo neutrálny vzťah
bud hlavne sama sebou a neptretvaruj sa aby si silou mocou zapadla . a aj tak neviem načo stresujete z prvého dňa, keď od toho sa aj tak väčšinou nič nevyvíja , to že si k niekomu sadneš v prvý deň neznamená, že spolu budete kamoši 4 roky. ja si na prvý deň ani poriadne nepamätám ale kamošov v triede som si našla v priebehu mesiaca a nie hned v prvý deň -.-
vyhliadni si niekoho, kto je tiež sám, je ťažké sa napchať do skupinky ľudí, čo sa poznajú od zš... sadni si k nemu/jej a hneď ako budete mať trošku voľna (prestávka) sa predstav ľuďom čo sedia pred tebou a za tebou (s tým, čo s ním budeš sedieť sa zoznámiš asi ešte cez hodinu)... ale hlavne buď sama sebou
Aj mňa to v pondelok čaká, ale bude to asi tak, že tam budem poznať 2-3 ľudí z celej triedy, ale určite kvôli tomu nemám stres. Lebo nemám ilúzie, že tam budú všetci milí, zlatí, usmievaví ... Ku každému si musíš nájsť cestu, ale keď si sadneš do kúta a budeš ticho tak tým nevyriešiš nič. Nesprav zo seba v prvý deň nekomunikatívnu trupku, lebo potom ťa budú všetci ignorovať. Maj nadhľad a keď ti nebude sympatický jeden človek, tak to nevadí, sú tam aj ostatní. Držím palce
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Mimochodom nestresuj mňa čaká tiež prvák .... a ešte asi prvé dni ani nebudem v škole
odporucam si co najrychlejsie spravit prehlad o triede, prehodit par slov s kazdou skupinkou, zistit, s ktorou si si najviac sadla (najlepsie hned v prvy den-dva, proste kym sa to vykrystalizuje).
mily usmev nezaskodi (samozrejme nie sa vyskierat 24/7 s dunivymi vybuchmi smiechu na celu triedu). Ocny kontakt je veru dolezity, ale kedze prve dni budu v skupinke, je dost mozne ze pozerat sa vkuse na 1 osobu nebude treba. Nerozpravat o picovinach, ale nejak si rychlo najst spolocny predmet a nato nadviazat diskusiu.
Ta skus sa začať s niekym rozpravať alebo tak...ja aspoň dve baby ta budem poznať a my budeme mať aj Gaya
Jeb na nich, kým ich poriadne nepoznáš, potom niekomu blahosklonne prejav štipku pozornosti a budeš uctievaná.
(Hoci nevylučujem, že to funguje len u nárazuvzdorných )
Zozaciatku skromne , ale normalne a postupom casu sa viac rozkecavaj.