jednoznacne... ved na to sa ucim, aby som jednoho dna, nemusela makat za pasom jak fredka..(sice dovie co ma stretne )... ale chcela by som ist na ekonomicku, alebo este na pravo.
Hlúpe deti, nevidíte aký je stav ? Každý si myslíte, že budete mať vysokú, lebo každý sa tam dnes aj dostane, no väčšina to po polroku nechá. A ak by ste aj ukončili, myslíte si, že potom sa aj niekde uplatníte? Veď už teraz je tých "múdrych", čo už vysokú majú všade ako nasratých. Kto bude robiť ostatnú prácu ?? Jasne že vy "múdri" s vašími výškami budete robiť skladníkov a robotníčky, pretože budete chcieť z niečoho žiť a takých ako ste vy už bude všade a budú tam len preto, že majú známosť alebo rodinu v tej ktorej firme. Na vás sa vyserú. Je to tak, tak to bolo kedysi s maturami, dnes je matura hovno. Tak prečo zabiť ďalších 5 rokov života? Možno preto, že pre niekoho je to len nejaký zbabelý a krátkodobý únik pred zodpovednosťou ako u alkoholikov alkohol. No potom príde sklamanie ešte väčšie. Tak prečo si radšej pekne pomaly nezarábať a spokojne si skromne žiť život ? Vaše plány, hoci menšie ale zato istejšie majú menšiu šancu stroskotať.
neviem ci sa mi to oplati... uz teray v praci mam kolegov samy ING. samy MGR. ale robim to iste co oni...spravujem UNIX masiny... a ked vidim aki su tak neviem ci VS neni iba strata casu.... aj plat mam rovnaky ak oni D ciye momentalne mi je VS na hovno a v buducnosti uvidime.. ked tak externe
@22@driver tak teraz si mi z duse prehovoril clovece.. absolutny suhlas
ved moj kolega co koncil pred 3-4 rokmi mi hovoril ze jeho spoluziaci mudri a studovani ING. robia po skladoch a v anglicku su atd, kde im je titul hovno platny a musia z niecoho zit.... si mozu tak dat ten titul na rit vytetovat tam im mozno nieco pomoze ked budu este zobronit niekoho o pracu... som rad ze sa im mozem iba smiat ... lebo ja som nieco uz dosiahol v zivote a to nemam ani vysoku skolu ale iba "posratu maturitu"
zaklad uspechu nespociva v tom kolko mas titulov ci vystudovanych VS ale v tvojej hlave!!!! ked v nej ma niekto nasrate tak moze mat aj csc, phd za menom no ajtak mu to bude prd platne...
@23@alpynus a prave na takych DARMOZRACOV ja musim odvadzat svoje dane... nevadi ze asi platis skolne a studium na VS viem ze neni zadarmo ale ajtak sa niektore VS finacuje stat resp rektorov ale bo tak nejak... myslel som to v globalnom celoslovenskom meradle
Si úplne mimo, scestný, slovom typický predstaviteľ prostého ľudu.
Nechcel by si náhodou zrušiť celé školstvo, vedu a kultúru?
Chudáčik, musíš platiť všetkých tých pažravých a darmožravých vedcov, rektorov, pedagógov, profesorov a ich naničhodné výskumy, mimochodom napr. vďaka ktorým tvoja hlava môže písať tieto nonsensy na iste nejakým stredoškolákom bez maturity objavenom internete.
Lopaty a kladivá im do rúk dať, krumple pucovať!
Bol by z Teba horúci kandidát na prezidenta, pijani z krčmy by sa za Teba aj pobili.
@22 Ako sorry, ale co mas proti ludom, ktori su ambiciozni. Asi mas komplexy z toho, že si dokopy nič nedosiahol..Tak aspon druhy nekaz ambicie zveladovat svoje schopnosti. To, ze tvoj ciel je upadat na duchu je tvoj problem a vela to o tebe hovori.
@28 Hlavne ze ty moj zostanes cely zivot zasrceny v nejakej diere a kazdy tvoj den sa bude podobat na ten predosly lebo robota ktoru tak ospevujete bude vzdy o tom istom... nemas vyssie vzdelanie=nemas postup=si nikto
chciet je pekna vlastnost.. ale ci debilka ako som ja zoberu na nejaku okrem polnohospodarskej teda neviem budem dojit kravy ako mi je od malicka vykrikovane, aspon ix nesklamem
na tom tvojom prispevku som sa fakt dobre pobavil... je postaveny len na predsudkoch a taku ma aj vypovednu hodnotu.... kde pisem ze chcem zrusit cele skolstvo?? co si nafetovany clovece take katastroficke scenare tu pustas sa ani neoplati reagovat na ten tvoj fantasmagoricky prispevok ....
ja si nahodov vedcov a kulturu velmi vazim ... precitaj si este raz alebo aj 2x moje predosle prispevky, zamysli sa nad nimi a az ptom reaguj.... stale plati ta vec o DARMOZRACOCH
Dobre, poďme si to obaja zrekapitulovať z čo možno najobjektívnejšieho hľadiska.
V komente @23 som napísal:"Akosi si pozabudol, že niekoho štúdium napĺňa a prináša mu vnútorné uspokojenie."
Na tento koment si odpísal, že práve na takých darmožráčov platíš Tvoje dane (nepochybne je to veľmi vysoká suma). Čiže pojmom darmožráč si nazval úplne všetkých, ktorých baví ich štúdium.
Určite Ťa nemusím presviedčať, že práve tí ľudia, ktorých štúdium najväčšmi zaujíma, priniesli danému oboru i najpozitívnejšie výsledky a najviac sa zaslúžili o pokrok a vývoj daného oboru. Práve tí ľudia, ktorých štúdium veľmi bavivlo a napĺňalo, sú v súčastnosti vedátori, profesori, rektori a rôzne iné bytosti, ktoré najväčšmi z nás všetkých rozvíjajú vedu a kultúru, ktorú si, ako spomínaš v komente @32 veľmi vážiš, vrátane vedcov.
Myslím, že ak si čo i len trošku sám k sebe súdny, záver si ľahko odvodíš.
@33@alpynus ano mas pravdu...... napisal som to vsetko jak debil... no myslel som to prave opacne..... na tych co nedokoncia studium..... tu dufam uz budes somnou suhlasit
To je už niečo iné, avšak neexistuje žiaden spôsob, ktorým by sa dalo zistiť, či niekto štúdium o 5 rokov dokončí alebo nie, leda ak by si vymyslel prístroj so schopnosťou predvídať budúcnosť.
A inak, tých pár desiatkov tisíc, ktoré zaplatíš z Tvojich daní na niekoho, kto to vzdá po pár semestroch, je neporovnateľne málo oproti miliónom, ktoré sa nerozvážne vyhadzujú príp. poctivo ukladajú do vačkov ľudí, ktorí sú v kontakte s verejnou kasou (viď nedávne logo za 2,5 milióna).
@alpynus No veď dobre, ale ten kto má rozum a niečo v hlave sa dokáže vzdelávať a vymýšľať nové veci aj bez toho aby musel dosieahnuť nejakú koncovku k menu na nejakej škole. Lenže ako si tu niektorý aj všimli, dnes to už vo väčšine nie je o tom, že niekoho to vnútorne napĺňa, ale o tom ako nič nerobiť, o tom ako sa dostať na hocijakú výšku čo najľahšie (najlepšie bez skúšok), o tom ako podplatiť profesora a nejako obísť skúšky (veď ono to nejako dopadne), o tom, ako sa po nociach spíjať a k*rviť na internátoch atď. Takýchto "vedcov" by tu bolo všakže a mám pocit že ich už dnes je na každom kroku dosť. Už len kvôli tomu som tam nešiel. O tom to dnes je, viem, že sú výnimky, ale sú zanedbateľné. Musel som to dať zo seba von a vidím, že @dhampir to pochopil.
Pozabudol si, že celý svet nie je Slovensko. Koniec koncov, slovenskí vedátori toho veľa nevymysleli, v tomto máš pravdu.
Ale ak chceš niečo významné dosiahnuť na napr. v matematických, informatických či fyzikálnych kruhoch, nestačí Ti gúgliť a čítať knihy. Tie informácie na webe a v knihách sa tam nedostali z vôle Božej.
Pochybujem, že ktoríkoľvek z objaviteľov niečoho naozaj významného mal menej než dva tituly pri mene. Ak by si sa do problematiky dostal hlbšie, pochopil by si veľa veci.
Tak či onak, akosi postrádam zmysel tejto diskusie.
Čo vlastne navrhuješ? Naučiť ľudí iba čítať a písať? Však ten, kto má rozum v hlave sa môže aj tak vzdelávať a vymýšľať nové veci, nie?
Mimochodom, ak by si sa pohyboval čo i len chvíľku vo VŠ prostredí, zistil by si, že Ti to dá omnoho viac než koncovku pred alebo za meno a informácie z daného oboru. Ale to takí slabingeri nikdy nemôžu zistiť, keďže tam preventívne ani nejdú...
@alpynus - čítal si, čo som písal, alebo to chceš znova ? Cheš tu rozoberať blbosti a srať ma ? Všetku kritiku, čo som písal smerovala na určitú nezanedbateľnú skupinu stupidných ľudí ktorá sa tu nachádza a nezadržateľne sa rozmnožuje. Oni vedia, ktorí su to, hovorím im priamo do duše, hoci naberám pocit, že ty k ním zrejme nepatríš, máš zmysluplné argumenty, no sú nedostatočné k mojej kritike, ktorá je ďalekosiahla a má svoju logiku. Preto som sa vyjadril, že existuje zanedbateľná skupina ľudí, ktorí chcú dačo dosiahnuť tvrdou prácou a tvrdým ZAPOJENÍM MOZGU a práve preto idú na tu školu. Určite sám vieš o čom hovorím...
najprv odpoved na otazku: studujem a malym hacikom, co je prerusene studium
potom VŠ vseobecne. VŠ, VŠ ... hmm, ako to opísať. @diver a @dhampir aké stredné školy ste skončili, lebo uplatnenie na pracovnom trhu záleží od oboru, ak to boli gymnáziá tak vám gratulujem k práci kde vás zobrali aj so všeobecnými vedomostami. Ale spať k VŠ, teda jeden dôvod je jasný a to nadstavbové vzdelanie pre absolventov gymnázii, ktorý sa chcú špecializovať aby sa mohli uplatniť na pracovnom trhu tu či v zahraničí. Nadobudnutie vedomostí v obore akceptovanou a certifikačne uznanou formou vzdelávania (áno aj z rôznych net stránok a knižiek dostupných v obchode sa naučís spravovať spojky v aute, či programovať web stránky, ale nie je to všeobecne platná a uznávaná norma a vec na ktorú hľadí potencionálny zamestnávateľ pri prvom kontakte s tebou, často je to životopis) je reálne pomocou VŠ, taktiež berme do úvahy testovanie vedomostí a neustála príprava na aplikáciu vedomostí v praxi v obore. Samozrejme treba spomenúť štatút, vyvolávajúci v potencionálnom zamestnávatelovi dobrý prvotný dojem, pri ktorom je menšia šanca prvotného zlyhania kontaktu a vyplývajúca nemožnosť ukázania svojich zručností. Taktiež je užitočné zázemie VŠ a tým je nadviazanie kontaktov v obore, výhody vyplývajúce zo štatútu, prítup k informáciám a bezplatným testingom v obore.
@matwejo mám strednú mechanik-elektronik. Je pravda, že gymnázisti by bez odboru nevedeli dokopy nič. No ale moje príspevky, čo som tu písal majú len poukazať na to kam smerujeme a kam to na slovensku ako takom vlastne smeruje (odpoveď si doplní každý podľa svojej slovnej zásoby
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
Ale aby som bol spokojný tak si výšku spravím a potom - či chcem či nie - pôjdem bojovať - predpokladám že akurát sa bude rozmáchať tretia svetová
áno vidím všetko čierno! A prečo? Pretože vidím realitu!
Akosi si pozabudol, že niekoho štúdium napĺňa a prináša mu vnútorné uspokojenie.
ved moj kolega co koncil pred 3-4 rokmi mi hovoril ze jeho spoluziaci mudri a studovani ING. robia po skladoch a v anglicku su atd, kde im je titul hovno platny a musia z niecoho zit.... si mozu tak dat ten titul na rit vytetovat tam im mozno nieco pomoze ked budu este zobronit niekoho o pracu... som rad ze sa im mozem iba smiat ... lebo ja som nieco uz dosiahol v zivote a to nemam ani vysoku skolu ale iba "posratu maturitu"
zaklad uspechu nespociva v tom kolko mas titulov ci vystudovanych VS ale v tvojej hlave!!!! ked v nej ma niekto nasrate tak moze mat aj csc, phd za menom no ajtak mu to bude prd platne...
@23 @alpynus a prave na takych DARMOZRACOV ja musim odvadzat svoje dane... nevadi ze asi platis skolne a studium na VS viem ze neni zadarmo ale ajtak sa niektore VS finacuje stat resp rektorov ale bo tak nejak... myslel som to v globalnom celoslovenskom meradle
Si úplne mimo, scestný, slovom typický predstaviteľ prostého ľudu.
Nechcel by si náhodou zrušiť celé školstvo, vedu a kultúru?
Chudáčik, musíš platiť všetkých tých pažravých a darmožravých vedcov, rektorov, pedagógov, profesorov a ich naničhodné výskumy, mimochodom napr. vďaka ktorým tvoja hlava môže písať tieto nonsensy na iste nejakým stredoškolákom bez maturity objavenom internete.
Lopaty a kladivá im do rúk dať, krumple pucovať!
Bol by z Teba horúci kandidát na prezidenta, pijani z krčmy by sa za Teba aj pobili.
@26 suhlasim s tebou
na tom tvojom prispevku som sa fakt dobre pobavil... je postaveny len na predsudkoch a taku ma aj vypovednu hodnotu.... kde pisem ze chcem zrusit cele skolstvo?? co si nafetovany clovece take katastroficke scenare tu pustas sa ani neoplati reagovat na ten tvoj fantasmagoricky prispevok ....
ja si nahodov vedcov a kulturu velmi vazim ... precitaj si este raz alebo aj 2x moje predosle prispevky, zamysli sa nad nimi a az ptom reaguj.... stale plati ta vec o DARMOZRACOCH
Dobre, poďme si to obaja zrekapitulovať z čo možno najobjektívnejšieho hľadiska.
V komente @23 som napísal:"Akosi si pozabudol, že niekoho štúdium napĺňa a prináša mu vnútorné uspokojenie."
Na tento koment si odpísal, že práve na takých darmožráčov platíš Tvoje dane (nepochybne je to veľmi vysoká suma). Čiže pojmom darmožráč si nazval úplne všetkých, ktorých baví ich štúdium.
Určite Ťa nemusím presviedčať, že práve tí ľudia, ktorých štúdium najväčšmi zaujíma, priniesli danému oboru i najpozitívnejšie výsledky a najviac sa zaslúžili o pokrok a vývoj daného oboru. Práve tí ľudia, ktorých štúdium veľmi bavivlo a napĺňalo, sú v súčastnosti vedátori, profesori, rektori a rôzne iné bytosti, ktoré najväčšmi z nás všetkých rozvíjajú vedu a kultúru, ktorú si, ako spomínaš v komente @32 veľmi vážiš, vrátane vedcov.
Myslím, že ak si čo i len trošku sám k sebe súdny, záver si ľahko odvodíš.
To je už niečo iné, avšak neexistuje žiaden spôsob, ktorým by sa dalo zistiť, či niekto štúdium o 5 rokov dokončí alebo nie, leda ak by si vymyslel prístroj so schopnosťou predvídať budúcnosť.
A inak, tých pár desiatkov tisíc, ktoré zaplatíš z Tvojich daní na niekoho, kto to vzdá po pár semestroch, je neporovnateľne málo oproti miliónom, ktoré sa nerozvážne vyhadzujú príp. poctivo ukladajú do vačkov ľudí, ktorí sú v kontakte s verejnou kasou (viď nedávne logo za 2,5 milióna).
Pozabudol si, že celý svet nie je Slovensko. Koniec koncov, slovenskí vedátori toho veľa nevymysleli, v tomto máš pravdu.
Ale ak chceš niečo významné dosiahnuť na napr. v matematických, informatických či fyzikálnych kruhoch, nestačí Ti gúgliť a čítať knihy. Tie informácie na webe a v knihách sa tam nedostali z vôle Božej.
Pochybujem, že ktoríkoľvek z objaviteľov niečoho naozaj významného mal menej než dva tituly pri mene. Ak by si sa do problematiky dostal hlbšie, pochopil by si veľa veci.
Tak či onak, akosi postrádam zmysel tejto diskusie.
Čo vlastne navrhuješ? Naučiť ľudí iba čítať a písať? Však ten, kto má rozum v hlave sa môže aj tak vzdelávať a vymýšľať nové veci, nie?
Mimochodom, ak by si sa pohyboval čo i len chvíľku vo VŠ prostredí, zistil by si, že Ti to dá omnoho viac než koncovku pred alebo za meno a informácie z daného oboru. Ale to takí slabingeri nikdy nemôžu zistiť, keďže tam preventívne ani nejdú...
najprv odpoved na otazku: studujem a malym hacikom, co je prerusene studium
potom VŠ vseobecne. VŠ, VŠ ... hmm, ako to opísať. @diver a @dhampir aké stredné školy ste skončili, lebo uplatnenie na pracovnom trhu záleží od oboru, ak to boli gymnáziá tak vám gratulujem k práci kde vás zobrali aj so všeobecnými vedomostami. Ale spať k VŠ, teda jeden dôvod je jasný a to nadstavbové vzdelanie pre absolventov gymnázii, ktorý sa chcú špecializovať aby sa mohli uplatniť na pracovnom trhu tu či v zahraničí. Nadobudnutie vedomostí v obore akceptovanou a certifikačne uznanou formou vzdelávania (áno aj z rôznych net stránok a knižiek dostupných v obchode sa naučís spravovať spojky v aute, či programovať web stránky, ale nie je to všeobecne platná a uznávaná norma a vec na ktorú hľadí potencionálny zamestnávateľ pri prvom kontakte s tebou, často je to životopis) je reálne pomocou VŠ, taktiež berme do úvahy testovanie vedomostí a neustála príprava na aplikáciu vedomostí v praxi v obore. Samozrejme treba spomenúť štatút, vyvolávajúci v potencionálnom zamestnávatelovi dobrý prvotný dojem, pri ktorom je menšia šanca prvotného zlyhania kontaktu a vyplývajúca nemožnosť ukázania svojich zručností. Taktiež je užitočné zázemie VŠ a tým je nadviazanie kontaktov v obore, výhody vyplývajúce zo štatútu, prítup k informáciám a bezplatným testingom v obore.
hm, uz ma nic nenapada,