Ahojte, prosím vás pomôžte mi už s chémiou lebo netuším už čo mám robiť, som nemala chemiu už dva roky a som kus mimo. Treba ten vzorec prehodiť na názov a dole ten názov na vzorec ... Budem vďačná ak sa do toho niekto pustí
však ako prvé nájdeš najdlhší reťazec, spočítaš koľko ich je, keď 9 C-čiek, tak to bude nonan.. očísluješ najdlhší reťazec tak, aby substituenty mali čo najmenšie číslo...a pomenuvávaš uhľovodíkové zvyšky abecedne, majú koncovku yl .. v názve uvedieš na koľkej pozícii je substituent a koľko ich tam je .. e je v abecede skôr ako m, tak dáš v názve prvý etyl je ho len jeden kus, že je len jeden, to sa nepíše, tak iba dáš že na treťom uhlíku teda 3-etyl teraz hľadáš ďalšie, máš metyl, uvedieš pozície, sú tam 4 kusy metylu tak tetrametyl
lol. žiadna veda.
@blacknyan dorabam si hotelovku momentálne ... Nechápem ale načo mi je tam toto ale to som sa už prestala pýtať pri slovenskom skolstve .. @limetkajaja , vedela by si mi to nakresliť a poslať ? bo ja som stratená v tom, teóriu chápem že čo je to, len neviem vytvoriť ten vzorec a kde mám čo dopísať ..
@wakeandbake na vš sa mi to zdalo ľahké a na strednú už máš veľa rokov tak ma to zaujímalo lol, tiež nechápem načo vám tam treba organiku, ešte anorganiku pochopím ale toto nie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Lol, odkedy sa to píše oddelené bodkočiarkami? :o či som spala na hodine
lol. žiadna veda.