@turgachev@3 Dedičná plešatosť u mužov z maminej strany rodiny. Vlasy som si nechával strihať na stále kratšiu a kratšiu dĺžku. Až prišiel moment, keď som sa rozhodol, že je lepšie nemať žiadne vlasy ako ich mať, ale len niekde.
@paracelsus@5 Pýtam sa lebo aj mňa to čaká Už som si prešiel “vodičkovou” fázou a pochopil, že nič nepomôže Ale keď to bude zle, dám si vlasový systém Keď si môžu ženy dávať, môžem aj ja, keď na to bude dôvod. Ako si sa s tým vyrovnával?
Nemám bradu, lebo po 1. dlhšie chlpy na brade ma škrábu a cítim sa ako keby som tam mal sklennú vatu, takže hladím na moje pohodlie.. A po 2. myslím si, že mi ani nepristane a ja sa cítim krajšie keď som aspoň raz za týždeň oholím. Keď by som sa neoholil cítil by som sa zanedbane.
@tequila@12 to je síce tajomstvo, ale holím to aj tam, lebo chodím do spoločných spŕch a je to aj krajšie pre mňa, asi aj pre ostatných, možno aj pre baby, keď chlap má jemné strnisko, čo si nechávam. Tam to myslím stačí tak. Pazuchy treba holiť, ja nerád smrdím, čo je spojené aj s tým, keď sa niekto neholí v pazuchách.
@turgachev@6 Účinnosť "vodičiek" nechám na posúdení iných. Faktom však zostáva, že padanie vlasov u mužov postupuje, často až do horkého konca. Pomôcť môže transplantácia vlasových štepov, ale keď je padanie vlasov dané dedične, tak to nemáva slávny a trvácny efekt (je možné, že sa už niečo zmenilo. Keď som si hľadal možnosti čo robiť proti padaniu vlasov, je to už nejaký ten piatok . Dokonca na posúdenie miery mužskej plešatosti existuje aj Hamilton–Norwoodova stupnica. Vlasový systém a jeho použitie už nech zostáva vecou osobnej preferencie. A ako som sa s tým vyrovnával? Nevyrovnával, len akceptoval. Je možné, že za to mohli aj sračky, ktoré som v tom období prežíval. Prípadne to, že holá hlava (ako som sa neskôr z okolia dozvedal) mi ide viac než vlasy. Tak som toto nejako neriešil a bral ako je. Odhliadnuc od toho, holá hlava má viacero výhod (napríklad je to praktické - napríklad teraz počas pandémie som nemal žiadny problém , nenáročné na ehm údržbu, pocit, vetra na holej hlave je zvláštne príjemný pocit, ktorý sa len ťažko popisuje, no a napokon je to aj ekonomické. Zrátaj si koľko ťa za rok stojí strihanie, šampóny a podobné veci. V priebehu rokov sa to nazbiera na prekvapivo peknú sumu. Tieto peniaze potom môžeš použiť na čosi zmysluplné). No a malá rada na záver: Keď príde ten deň, raz za čas si treba hlavu po oholení niečím natrieť, aby sa zmienilo podráždenie pokožky (mne sa osvedčil balzam s aloe vera). No a napokon je dôležité si (hlavne v slnečných dňoch) hlavu niečím zakryť, napríklad čiapkou.(prípadne natrieť opaľovákom). Ani sa to nezdá, ale vlasy dosť chránia hlavu pred svetlom a teplom. Takže holá hlava sa rýchlo opáli, niekedy až spáli (a buď si istý, že to nechceš). P.S. Môžeš tiež vstúpiť do Klubu nespravodlivo plešatých
@paracelsus@16 Ja som skúšal rôzne. Aj som užíval tabletky na obmedzenie pôsobenia dihydrotestosterónu . Ale ja som toho názoru, že keby tie srandy fungovali, tak chodíme každý chlap s kuderami ako Peter Nagy
Na tej stupnici, ktorú si spomínal som na 2. Kúty a redšie vlasy v predu. Nič hrozné žiadne. Zatiaľ ma zachraňuje Topik, ten zahusťovač. Mňa to veľmi trápi napríklad, nie nadarmo sa hovorí, že vlasy sú korunou krásy. A nemám symetrickú hlavu Takže v Klube nespravodlivo prešatých nebudem vynikať.
A napríklad, ja sa strihám sám čo začala pandémia Na druhej strane aj pena/gél a žiletky niečo stoja!
@turgachev@17 Všetci iste nie. Ono je to vážne pohodlné a príjemné. Keď je to len stupeň 2, tak si na tom ešte dobre. Azda to vydrží. Áno, máš pravdu. Pena/gél a žiletky niečo stoja. Preto odporúčam sa holiť elektrinou. Existujú aj strojčeky špeciálne určené na holenie hlavy, čo potom rozhodne odporúčam.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
strihať som sa bol 2 tyždne dozadu (neznesiem už dlhšie vlasy)
Na tej stupnici, ktorú si spomínal som na 2. Kúty a redšie vlasy v predu. Nič hrozné žiadne. Zatiaľ ma zachraňuje Topik, ten zahusťovač. Mňa to veľmi trápi napríklad, nie nadarmo sa hovorí, že vlasy sú korunou krásy. A nemám symetrickú hlavu Takže v Klube nespravodlivo prešatých nebudem vynikať.
A napríklad, ja sa strihám sám čo začala pandémia Na druhej strane aj pena/gél a žiletky niečo stoja!