Na hroby sa nedokážem pozerať bez toho, aby som neprepadala úzkocitlivým stavom a aby som nepocítila morbidné nutkanie rozkopať hrob a pozrieť sa na svojich blízkych.
Radšej som celý deň doma a myslím na nich. Kreslím ich. Pozerám fotky. Spomínam...
od starkej je vyhlad na cintorin... je to dost daleko, ale tym ze je ten cintorin na kopci tak to je od starkej krasne vidiet... vzdy som stala potme v izbe a hladela na tie stovky svetielok...uz nebyvame so starkymi, len o dom dalej ale nevidno ale od nas to nevidno...ale asi k nej pojdem spat aby som to videla
no jasne ze chodim aj s kamartami si nssdneme o polnoci pred kriz a vyvolavame duchov a to je na hovnp ze sa to nam este ani raz nepodarilo zeby preto ze sme si pred tym troska vypelsili naladu?????
tak tam asi duchov nevyvolas...je to posvetena poda. ty ked vyvolavas ducha nepride k tebe tvoja babka, alebo dedko alebo niekto konkretny, pride zly duch mozno v podobe tvojho znameho, ale idem offtopic takze k teme... chodim na cintorin ved dusam v ocistci to velmi pomoze
Chodíme na hroby,ale nie ako celá rodina..A ani nie na dušičky,lebo ja som teraz vždy cez ne chorá (ako aj teraz)..
A neprídu mi tie svietiace sviečky romantické a pekné na cintorínoch.Príde mi to strašne sentimentálne a smutné,padne na mňa mrak smútku,vybavia sa mi všetky také tie smutné chvíle..
Takže sa cintorínom radšej trochu vyhýbam,ale raz za čas zapáliť sviečku považujem za samozrejmosť (síce ja ju nezapalujem lebo sa pekelne bojím ohňa a neviem zapáliť ani zapalovač,lebo máme také debilné čo kým sa zapália ti aj celá ruka obhorí)
Keď som bola malá neznášala som to lebo mám 1.11 narodky a namiesto oslavovania som sa musela trepať na hroby. Teraz som si už zvykla a na hroby chodím rada aspoň si spomeniem na svojich blízkych, ktorý tu už niesu
my ako rodina chodievame vždy doobeda, lebo večer je to preplnene...vtedy ma to moc nebavi, priznam sa, len tak v zime mrznuť a stať nad hrobom, ale večer sa tam chodievam dobrovoľne prejsť...nie som morbidna ani nič, ale fascinuju ma tie svetielka. da sa povedať, že dušičky je jeden z mojich najobľubenejšich sviatkov...no uvitala by som aj halloween, snaď sa niekedy toho dožijem...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Radšej som celý deň doma a myslím na nich. Kreslím ich. Pozerám fotky. Spomínam...
Chodíme na hroby,ale nie ako celá rodina..A ani nie na dušičky,lebo ja som teraz vždy cez ne chorá (ako aj teraz)..
A neprídu mi tie svietiace sviečky romantické a pekné na cintorínoch.Príde mi to strašne sentimentálne a smutné,padne na mňa mrak smútku,vybavia sa mi všetky také tie smutné chvíle..
Takže sa cintorínom radšej trochu vyhýbam,ale raz za čas zapáliť sviečku považujem za samozrejmosť (síce ja ju nezapalujem lebo sa pekelne bojím ohňa a neviem zapáliť ani zapalovač,lebo máme také debilné čo kým sa zapália ti aj celá ruka obhorí)
Dnes ale naši šli o desiatej ráno, slnko svietilo, tak som odmietol, na prarodičov si spomeniem vo vnútri...
pripadá vám romantické prechádzať sa po pôde pod ktorou hnijú stovky ľudí?